vrijdag 21 februari 2014

Ondernemers ZZpers zwaar teleurgesteld in politiek

2014

In het begin van het jaar zien we  lichtpuntjes en tekenen van economisch herstel. Het consumentenvertrouwen stijgt , de huizenmarkt trekt aan en ondernemers durven iets meer te investeren. De Freelance Market Index (FMI) houd een vinger aan de pols door de marktontwikkeling voor tijdelijk werk te meten. De FMI groeit in december ten opzichte van november van 196 naar 214. Alle drie de onderliggende drijvers (CBS, ABU, Opdrachten freelance) tonen een stijgende lijn. Door het beleid van de regering Rutte is de groei echter marginaal en staat in geen verhouding tot de groei in andere landen zoals Duitsland, waar de groei beduidend tot wel 20 procent hoger is.

Politiek


Volgens de laatste peilingen heeft gemiddeld 1 op 3 kiezers heeft de partij verlaten.  Echter meer dan 50 procent loopt teleurgesteld weg bij PVDA.

De PvdA-kiezers zijn het meest ontevreden kiezers en lopen massaal over naar SP , de ontevreden VVD-kiezers zoeken hun heil nu vooral bij de PVV. D66 ligt volgens de peilingen niet in de smaak bij de overlopers.

Vertrokken VVD- en PvdA-kiezers geven vrijwel dezelfde redenen op voor hun vertrek. Zowel VVD- als PvdA-kiezers zijn ontevreden met de rol die de partij van hun keuze heeft ingenomen. Ook menen zij dat de partij in die regeringsrol haar verkiezingsbeloften heeft verbroken

ZZP  probleem


Steeds meer zzp/ freelancers banen gaan naar goedkopere en kwalitatief minder goede krachten uit het buitenland, en de verzekeringen voor ZZP/ers  zijn nog altijd veel te duur.

AOV veel te duur

Het probleem is dat niet-verplichte verzekeringen leiden tot selectief verzekeren, en daarmee veel duurder zijn en blijven dan collectieve regelingen. Daarom juist is de AOV zo duur. 

Vrijheid met ondernemen is er ook niet,  voor elke soort werk is een apart inschrijving nodig met een eigen VAR verklaring wat eigenlijk afgeschaft moet worden.Het is aan te bevelen dit soort dingen collectief te regelen, om kosten te besparen en juist wanneer als het misgaat want dan moet de samenleving voor een groot deel voor de schade opdraaien zoals bij  de ziektekostenverzekering zo, en feitelijk ook bij arbeidsongeschiktheid.


ZZP-kortingspas ZZPpas ZZPkorting


VVD vrijheid debacle

Een verzekering tegen arbeidsongeschiktheid is zinvol en mag niet afgeschoten  worden met een verwijzing naar `vrijheid`. De reden dat de VVD niet aan een verplichte regeling voor pensioen of AOV wil, is dat zij bang zijn dat ten koste zal gaan van de regelingen voor werknemers hetgeen niet geheel ten onrechte is, en dat gaat de VVD misschien wel stemmen kosten. De VVD benadeeld de vrij ongeorganiseerde maar zeer grote groep ZZPers.  De ware reden van VVD is dus niet kiezen voor vrijheid maar gegronde angst voor te hoge kosten en stemmenverlies. Dat de VVD zich graag profileert als partij voor de ondernemers, betekent niet dat alle ondernemers zich bij die partij thuis voelen. Vrijheid betekent dat je de vrijheid geeft zich te verzekeren. Het betekent dat de overheid er  voor moet zorgen dat van de vrijheid geen misbruik word gemaakt.

Ondernemers ontvangen zelfstandigenaftrek  zodat zij een voordeel hebben op de IB/PVV, maar per saldo brengen diezelfde zelfstandigen veel meer op voor de (hele)gemeenschap, want naast IB/PVV genereren zij doorgaans ook nog eens 21% (!!) over hun hele omzet die richting de staatskas gaat... dus waarom zou de politiek geen verantwoording kunnen nemen voor de ondernemers die zoveel aan de staatskas bijdragen?

De overheid Rutte heeft door het verhogen van belastingen accijns, een enorme blunder gemaakt. Er zijn nog nooit in de geschiedenis zoveel bedrijven over de kop gegaan en de werkloosheid is niet meer te overzien. De schade loopt in de miljarden. De groei is fors afgezwakt en bovendien verzaakt de regering Rutte paal en perk te stellen aan de oneerlijke concurrentie, en aan de massa instroom van goedkope ZZP klussers uit het buitenland.

Economie

Geld moet rollen,de kassa moet rinkelen, maar als de regering Rutte steeds meer geld ontneemt bij de consument,zal de vraag dalen en hoe minder vraag er is hoe duurder de producten veelal worden.Als er wel vraag is maar steeds minder te besteden gaan consumenten bezuinigen en daar profiteren de grote bedrijven en concurrentie van, die veelal hun prijzen tijdens prijsoorlogen zonder problemen kunnen drukken omdat zij over geweldige reserves beschikken, en dat alles gaat ten koste van de kleine ondernemers. Een drastisch gevolg van het verhogen van accijns, is dat miljoenen mensen gaan winkelen over de grens zowel in Belgie, Luxemburg en Duitsland, waar producten zoals tabak, benzine, levensmiddelen etc stukken goedkoper zijn, en dat gaat ten koste van de Nl Economie en kost minstens

250 000 banen. Doordat de regering Rutte alsmaar bezig is met bezuinigen, op de rem trapt en amper investeert komt er steeds minder brandstof in de motor van de economie, hoe hard de motor ook op en met alle reserves loopt, het eind resultaat is dat er nog veel meer bedrijven over de kop gaan en nog meer mensen hun baan verliezen en de prijzen alsmaar zullen stijgen totdat de motor zo heet word en op het punt van ontploffen komt. In de hoogste nood injecteren en smeren zal dan niet meer. Daarom is het van het grootste belang dat de regering Rutte zo snel als het kan opstapt en een betere regering aantreed die de belangen van alle Nederlanders en NL Ondernemers voorop stelt, investeert , belastingen verlaagt, en de welvaart eerlijk verdeeld zodat de motor van de economie weer lekker op volle toeren kan draaien, meer mensen aan de slag kunnen, en de alsmaar groter worden kloof tussen rijk en arm kan worden gedicht.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten