dinsdag 7 december 2010

Starten als freelancer


Starten als freelancer

Bij het Freelancer worden komen er diverse aspecten om de hoek kijken die u in loondienstverband nooit tegen zult komen.


Een goede oriëntatie voorkomt onverwachte problemen en bereiden je beter voor op alles wat op je af gaat komen als freelancer want freelancen is  ondernemen en je wordt ondernemer met de  voor- en de nadelen die daarbij komen kijken.

Voor sommige zijn de risico's te groot, anderen zijn communicatief niet vaardig genoeg en zo zijn er diverse redenen om het te laten..


Een veel gemaakte fout ontstaat bij de overstap van freelancer vanuit loondienst. Je bent al jaren werkzaam voor een baas en denkt dat je uitstekend op eigen benen kunt en dat je er een stuk meer op gaat verdienen maar zij die om deze reden gaan freelancen komen vaak bedrogen uit.Een veel  gehoorde reden om te freelancen is dat de tarieven die je als zelfstandige in rekening brengt doorgaans hoger liggen dan het uurtarief dat je in loondienst verdien en dan lijkt het aanlokkelijk om de stap naar freelancer te wagen maar, naast een hoger uurtarief staan ook extra kosten, en veel meer risico op het programma.

Als werknemer in loondienst verdien je een bruto salaris, en wordt een netto salaris op je rekening gestort. Of je nu als werknemer of als zelfstandige werkt: de loonbelasting of de inkomstenbelasting moet je  altijd wel betalen en dat kan fors tegenvallen..

De premies die van het brutosalaris betaald worden zijn o.a de premies voor de sociale verzekeringen als ziekenfonds en ww.

Als je geen opdracht hebt, komt er geen geld binnen, als je ziek of arbeidsongeschikt wordt komt er ook  geen geld binnen dus moetje geld reserveren om de inkomstenbelasting en de bijdrage ziekenfonds te kunnen betalen dus een hogere uurtarief is niet zozeer om rijk te worden, maar wordt voor het grootste  deel opgeslokt door verzekeringen en reserveringenBij het starten van een bedrijf komt  veel kijken zoals de nieuwe verzekeringen, de administratie, afdracht belastingen en het is van groot belang hiervan op de hoogte te zijn voordat je start om jezelf zo goed mogelijk voor bereiden en mislukking te voorkomen.Het kiezen van uw  rechtsvorm is de eerste stap. Verschillende rechtsvormen kunnen grote invloed hebben op de toekomst van uw bedrijf  en u moet hierbij denken aan de fiscale aspecten, maar ook juridisch goed op de hoogte zijn. . Zie voor meer info >>>>>>>Rechtsvormen


Bookmark and Share

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

ad


Gratis gids met zzp tips

Schrijf u vandaag gratis in op de grootste ZZP & Freelance Marktplaats van Nederland.U kunt via deze bovenstaande banner met de Dokteronline EXTRA 7 Euro COUPON code, alle producten van Docteronline bestellen met 7 euro extra korting bovenop de al geldende acties, en deze snel en discreet thuisbezorgd krijgen.

Freelance Termenfreelance


zonder een vaste arbeidsovereenkomst, niet in vaste dienst


kleine zelfstandige ondernemer die in opdracht diensten verleend


Zonder vast werkverband


Freelance is het werken voor een persoon, project of bedrijf zonder vast dienstverband aan te gaan. Een persoon die op freelance basis werkt wordt een freelancer genoemd.


Zonder duurzaam contract

Wanneer je werkt als freelancer, werk je zonder vast werkverband ofwel dienstverband. Een freelancer is niet in vaste dienst en werkt zonder arbeidsovereenkomst.

Freelance Markt GroeitSchrijf u vandaag gratis in! op de grootste ZZP & Freelance Marktplaats van Nederland.

ZZP Groei Nederland

Uit de laatste cijfers blijkt dat de freelancemarkt aantrekt, wat meer kansen biedt voor ondernemende mensen die een eigen bedrijf willen starten.

Volgens de Freelance Markt Index (FMI) van Freelance.nl blijkt dat de markt voor freelancers zich positief ontwikkelt. De FMI is gebaseerd op een analyse van cijfers van het Centraal Bureau van de Statistiek (CBS), de Algemene Bond Uitzendondernemingen (ABU) en van Freelance.nl.

Stijging zet door

Over de het afgelopen jaar steeg de index van 213 naar 240 punten, dankzij met name de flexibeler wordende arbeidsmarkt.

Rob Bergers, directeur van Freelance.nl, verklaard dat opdrachtgevers en opdrachtnemers flexibelere projecten wensen. Doordat het werkaanbod groeit, stijgt ook het aantal freelancers en zzp’ers, aldus Bergers.

Freelance.nl ziet met name in de ICT-sector meer opdrachten en verwacht dat deze markt ook in 2015 zal blijven groeien maar ook in de financiële sector en de techniek gingen werkgevers het afgelopen jaar vaker aan de slag met flexibeler personeel.

Meer opdrachten

Voor Freelancers en zzp’ers is het afgelopen jaar het aantal opdrachten gemiddeld met ruim 12% gestegen. Dit is volgens Freelance.nl te danken aan een verbetering van de economie, maar ook de acceptatie van bedrijven dat werk anders ingedeeld kan worden.

Eerder al bleek dat freelancers hun omzet fors hebben zien stijgen.

Eigen bedrijf starten

De stijgende vraag naar flexibelere arbeidskrachten en de stijgende inkomsten bieden meer kansen voor mensen die hun eigen bedrijf willen starten. Volgens recente cijfers van het CBS blijkt dat inmiddels meer mensen een eigen bedrijf starten dan een faillissement vragen en daarmee wordt ingesprongen op de toenemende behoefte van bedrijven naar flexibeler personeel, maar ook deze startende ondernemers zijn vaak op zoek naar hulp of ondersteuning bij hun dienstverlening en bieden dus kansen voor freelancers en zzp’ers.back to top