zaterdag 12 februari 2011

Uw eigen bedrijf in 10 stappen


Uw eigen bedrijf in 10 stappen


 De 10 belangrijkste stappen op weg naar uw eigen bedrijf:


1. Breng uw kwaliteiten en leer-punten in kaart

Doorzettingsvermogen, boekhoudkundig en creativiteit: echte ondernemersvaardigheden. Breng deze in kaart. Laat zien waarin u uitblinkt en welke vaardigheden u nog kunt bijspijkeren.


2. Verken de markt

Een goed idee is een goed begin.
U wilt uw product of dienst ook verkopen.
Wie zijn uw klanten? Waar heeft uw klant behoefte aan?
Wie zijn uw concurenten?


Zoek uit waarin u beter of anders bent dan uw concurrenten.


3. Bepaal uw marketingstrategie 

De resultaten van uw marktonderzoek verwerkt u in een marketingmix waarin staat wat uw product of dienst kost, hoe u deze aanbiedt en hoe u uw bedrijf promoot.


4. Bedenk een bedrijfsnaam  
Een goede bedrijfsnaam is herkenbaar, blijft hangen én maakt duidelijk wat u te bieden heeft.
Zet uw bedrijf meteen op de kaart met een goede naam.


5. Kies uw rechtsvorm
Uw bedrijf heeft een juridische vorm nodig, de zogenaamde rechtsvorm.
Welke u kiest, hangt bijvoorbeeld af van hoe u de aansprakelijkheid wilt regelen, of u alleen onderneemt of samen.

 6. Stel algemene voorwaarden op  


Duidelijkheid voorop. Met algemene voorwaarden is voor uw klanten helder wat ze van u kunnen verwachten, bijvoorbeeld wat de betalingstermijn is.

7. Schrijf een ondernemingsplan  

Wat gaat u doen en hoe gaat u uw product of dienst verkopen? In een ondernemingsplan beschrijft u dit. Ook legt u vast hoe u bijvoorbeeld uw geldzaken en verzekeringen regelt. 

8. Regel uw financiën

Een financieel plan maakt deel uit van uw ondernemingsplan. Maak een goed overzicht van wat u nodig heeft, wat de kosten zijn en hoeveel winst u verwacht te gaan maken. 

9. Schrijf uw bedrijf in bij de KvK  

Inschrijven van uw bedrijf kan bij een KvK-kantoor in uw regio. Meestal krijgt u meteen een btw-nummer, bijvoorbeeld als u een eenmanszaak inschrijft.


Stap 10.  klanten vinden 

Uw ondernemingsplan is rond, de financiëring is geregeld, uw bedrijf ingeschreven bij de KvK.
Uw bedrijf is van start. Nu is het zaak om klanten te vinden. Bijvoorbeeld via een netwerk.


Links Kamer van Koophandel
Direct naar

  • Startersdag
  • Elk jaar beginnen zo’n 100.000 Nederlanders voor zichzelf. Denkt u ook aan een eigen bedrijf? Alle vragen waar u tegenaan loopt, kunt u kwijt op de Startersdag van de Kamer van Koophandel.
  • Hallo! de zakelijke community
Uw Eigen bedrijf in tien stappen
Bookmark and Share

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

ad


Gratis gids met zzp tips

Schrijf u vandaag gratis in op de grootste ZZP & Freelance Marktplaats van Nederland.U kunt via deze bovenstaande banner met de Dokteronline EXTRA 7 Euro COUPON code, alle producten van Docteronline bestellen met 7 euro extra korting bovenop de al geldende acties, en deze snel en discreet thuisbezorgd krijgen.

Freelance Termenfreelance


zonder een vaste arbeidsovereenkomst, niet in vaste dienst


kleine zelfstandige ondernemer die in opdracht diensten verleend


Zonder vast werkverband


Freelance is het werken voor een persoon, project of bedrijf zonder vast dienstverband aan te gaan. Een persoon die op freelance basis werkt wordt een freelancer genoemd.


Zonder duurzaam contract

Wanneer je werkt als freelancer, werk je zonder vast werkverband ofwel dienstverband. Een freelancer is niet in vaste dienst en werkt zonder arbeidsovereenkomst.

Freelance Markt GroeitSchrijf u vandaag gratis in! op de grootste ZZP & Freelance Marktplaats van Nederland.

ZZP Groei Nederland

Uit de laatste cijfers blijkt dat de freelancemarkt aantrekt, wat meer kansen biedt voor ondernemende mensen die een eigen bedrijf willen starten.

Volgens de Freelance Markt Index (FMI) van Freelance.nl blijkt dat de markt voor freelancers zich positief ontwikkelt. De FMI is gebaseerd op een analyse van cijfers van het Centraal Bureau van de Statistiek (CBS), de Algemene Bond Uitzendondernemingen (ABU) en van Freelance.nl.

Stijging zet door

Over de het afgelopen jaar steeg de index van 213 naar 240 punten, dankzij met name de flexibeler wordende arbeidsmarkt.

Rob Bergers, directeur van Freelance.nl, verklaard dat opdrachtgevers en opdrachtnemers flexibelere projecten wensen. Doordat het werkaanbod groeit, stijgt ook het aantal freelancers en zzp’ers, aldus Bergers.

Freelance.nl ziet met name in de ICT-sector meer opdrachten en verwacht dat deze markt ook in 2015 zal blijven groeien maar ook in de financiële sector en de techniek gingen werkgevers het afgelopen jaar vaker aan de slag met flexibeler personeel.

Meer opdrachten

Voor Freelancers en zzp’ers is het afgelopen jaar het aantal opdrachten gemiddeld met ruim 12% gestegen. Dit is volgens Freelance.nl te danken aan een verbetering van de economie, maar ook de acceptatie van bedrijven dat werk anders ingedeeld kan worden.

Eerder al bleek dat freelancers hun omzet fors hebben zien stijgen.

Eigen bedrijf starten

De stijgende vraag naar flexibelere arbeidskrachten en de stijgende inkomsten bieden meer kansen voor mensen die hun eigen bedrijf willen starten. Volgens recente cijfers van het CBS blijkt dat inmiddels meer mensen een eigen bedrijf starten dan een faillissement vragen en daarmee wordt ingesprongen op de toenemende behoefte van bedrijven naar flexibeler personeel, maar ook deze startende ondernemers zijn vaak op zoek naar hulp of ondersteuning bij hun dienstverlening en bieden dus kansen voor freelancers en zzp’ers.back to top