vrijdag 5 augustus 2011

tips voor het bepalen van je uurtarief en personal branding
Prijzen & Tarievengids
ZZP GIDS / 2011-2012


De meest complete en uitgebreide jaargids voor ZZP"ers, starters, en freelancers. Alles over financien, de nieuwste belastingwetgeving, starten met een uitkering, marketing, pensioenen, het binnenhalen van opdrachten, het concurrentiebeding. Kortom, alles wat met ondernemen als ZZP"er of zzp, freelancen te maken heeft.

De ZZP Gids is betrouwbaar en compleet, precies zoals een naslagwerk moet zijn. Op prettig leesbare wijze leest u over alle facetten van het ondernemerschap; het ondernemingsplan, financiering, starten en de eigen werkruimte, het concurrentiebeding, netwerken en de fiscus. Klik hier voor zzp voordeel, voordelige combinatiepakketten methoge kortingen.

Met behulp van deze zzp gids bent u in staat om uw eigen praktijk te starten als freelancer of als ZZP"er. Aan dit boek werkten verschillende deskundigen mee op juridisch, administratief en bedrijfskundig vlak. Een must voor zelfstandigen, ZZP"ers en freelancers!

De Prijzen & Tarievengids helpt u bij het bepalen van uw tarief als zelfstandige. Vraag niet te veel, of erger maak uw tarief niet te laag. Met ruim honderdvijftig actuele tarieven van verschillende beroepsgroepen. De Prijzen & Tarievengids vijf methodieken om een tarief te berekenen en 150 tarieven van verschillende beroepsgroepen (zie lijst inhoudsopgave). Onmisbaar voor ZZP'ers, freelancers en opdrachtgevers.

Overzicht van minstens 150 beroepen en ZZP tarieven

ZZP GIDS / 2011-2012

De gids bevat de meest recente tarieven van ruim 150 beroepsgroepen. Met de gegevens in deze gids kunt u uw uurtarief of uw prijs bepalen of, als u opdrachtgever bent, kijken of de gevraagde tarieven of prijzen redelijk zijn. De Prijzen & Tarievengids gids bevat naast tarieven van verschillende beroepsgroepen ook vijf rekenmethodieken om prijzen of tarieven te bepalen. De gegevens in deze gids zijn afkomstig van ons continue tarievenonderzoek en eigen research.

Wat kunt u voor uw diensten vragen?

Deze vraag vormt de kern van de Prijzen & Tarievengids. Het antwoord is afhankelijk van een groot aantal factoren. Wat is meer waard voor de verdwaalde wandelaar die al twee dagen zonder drinken in de woestijn ronddoolt, een fles water of een rugzak gevuld met veertig kilo goud?

Het blijkt dat de prijs niet alleen bepaald wordt door kwaliteit of hoeveelheid maar dat de prijs vooral afhankelijk is van de verwachting van de koper maar natuurlijk is de prijs belangrijk, een prijsverlaging kan de omzet verhogen,want er zijn ook voorbeelden dat een prijsverhoging tot omzetstijging leidde (het was zo goedkoop, het kon gewoon niet goed zijn).

Als freelancer of ZZP’er (Zelfstandige Zonder Personeel) of als ondernemer heeft u te maken met een verwachtingspatroon van uw klanten. Ze kiezen u omdat u goed bent of goedkoop, uw klant verwacht een prijs die bij uw kwaliteiten past. U kunt de perceptie die uw klanten van uw producten of diensten zelf creëren onder andere door uw prijsstelling. De handige gids biedt richtlijnen voor het bepalen van de prijs van diensten of producten. U bepaalt uw prijs aan de hand van rekenmodellen en strategieën of aan de hand van standaardtarieven die per beroepsgroep gehanteerd worden. Daarnaast bespreekt dit boek in het kort de beste methodieken voor het vaststellen van de  beste prijs.

.
Aanbevolen boeken voor freelancers en ondernemers

Boomen, T. van den & Hoeflaken, W. van. (2006). Handboek freelancen 2006/2007. Amsterdam: Uitgeverij Nieuwezijds.
Bosman, P.C. (2006). Prijzen- & Tarievengids 2006/2007. Velsen-Noord: Uitgeverij Publimix.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

adU kunt via deze bovenstaande banner met de Dokteronline EXTRA 7 Euro COUPON code, alle producten van Docteronline bestellen met 7 euro extra korting bovenop de al geldende acties, en deze snel en discreet thuisbezorgd krijgen.

Freelance Termenfreelance


zonder een vaste arbeidsovereenkomst, niet in vaste dienst


kleine zelfstandige ondernemer die in opdracht diensten verleend


Zonder vast werkverband


Freelance is het werken voor een persoon, project of bedrijf zonder vast dienstverband aan te gaan. Een persoon die op freelance basis werkt wordt een freelancer genoemd.


Zonder duurzaam contract

Wanneer je werkt als freelancer, werk je zonder vast werkverband ofwel dienstverband. Een freelancer is niet in vaste dienst en werkt zonder arbeidsovereenkomst.
back to top