U kunt via >>> Docteronline EXTRA 7 Euro COUPON code, alle producten van Docteronline bestellen met 7 euro extra korting bovenop de al geldende acties, en deze snel en discreet thuisbezorgd krijgen.

zondag 18 maart 2012

Netwerken gratis online snel cursus


Netwerken snel cursus

Netwerken betekent contacten leggen om  tot een vruchtbare samenwerking te komen.

Netwerken hoeft niet altijd op een congres of seminar. Misschien ontmoet u op een feestje iemand die veel meer voor u kan betekenen. Of u bent iemand die graag online netwerkt en de officiële borrels liever mijdt. Er zijn geen vaste regels voor het netwerken. Bekijk vooral wat het beste bij u past want dat zal ook het meeste effect hebben.


Waar kan ik netwerken?


Netwerken kan eigenlijk overal. Zowel online als offline. Online op Hallo! de community voor ondernemers. Of bijvoorbeeld op Twitter of LinkedIn. Uw netwerk kan zo flink groeien. U kunt mensen persoonlijk aanspreken op bijvoorbeeld een netwerkborrel of een Open Coffee-bijeenkomst. Lees het artikel 'Sociale media: omarmen of niet?' in Eigen Bedrijf.


Netwerk Tips

Neem visitekaartjes mee.
Bereid een 'elevatorpitch' voor.( zie elevatorpitch)
Vertel in maximaal 2 minuten wie u bent en wat uw bedrijf doet.
Bepaal uw doel.
Zoekt u samenwerking, een opdracht of wilt u kennis delen?
Toon lef,stap op mensen af en stel uzelf voor.
Laat interesse zien in uw gesprekspartner.
Stel vragen, wees nieuwsgierig.
Houd contact na het gesprek.
Netwerk ook online via bijvoorbeeld Hallo! of LinkedIn.
Verwacht niet meteen resultaat. Het kan even duren voor u de vruchten kunt plukken.
Studeer uw verhaal niet helemaal in. Houd het spontaan.
Wees subtiel. Geef uw kaartje niet bij de eerste zin.


Netwerktips 1

Gebruik sociale netwerken Face to face contact is belangrijk, en er gaat niets boven een goed gesprek. Wie zijn zakelijke netwerk optimaal wil benutten, kan niet om online netwerken heen. “Voordat u een nieuwe opdracht krijgt, wordt u onvermijdelijk gegoogled dus kunt u maar beter zorgen dat U gevonden wordt. Het mooie aan netwerksites is dat u zelf bepaalt wat men over u te weten komt, want u zet de informatie zelf online.” Met een leuke foto – men ziet nu eenmaal graag een gezicht bij een persoon – en een bijgewerkt CV komt u al een heel eind.

De belangrijkste zakelijke netwerksite is LinkedIn, minder bekende zakelijke sociale netwerken zijn onder andere ning.com, xing.com, efactor.com en ecademy.com en sociale media als Facebook, Hyves en Twitter kunt u oo heel goed zakelijk gebruiken

Netwerktips 2

Gebruik bestaande netwerken Eén van de voordelen van de netwerkwebsites is dat u van uw eigen netwerkleden kunt zien wie zij allemaal in hun netwerk hebben. kijk op de LinkedInpagina van kennissen van kennissen, de zogenaamde tweedegraads connecties en stuur via LinkedIn een mailtje of je ze misschien ergens mee kan helpen en vaak komt er een opdracht uit, soms vertelt LinkedIn alleen dat ‘iemand van bedrijf X’ je profiel heeft bekeken. Zo kan je geen gerichte mailtjes sturen maar drie van de tien mensen heeft echter de functie aanstaan waarmee je dat wel kan zien dat ze op je profiel zijn geweest en dan stuur je gewoon een mailtje en haal je opdrachten binnen.

Netwerktips 3

Twitter is een gratis tool en miniblog waarmee je sel en effectief kunt communiceren. Twitteren is een vak apart maar als je het eenmaal onder de knie hebt kun je er heel veel mee bereiken. Door media als Twitter is het gemakkelijk anderen te helpen en te leren hoe ze hun zakelijk netwerk kunnen benutten.

Als iemand een vraag stelt via Twitter, kan je diegene goed helpen door dezelfde vraag opnieuw te stellen aan je netwerk en dat heet retweeten en dan ziet een grotere groep mensen de vraag, en is de kans groot dat de vraag wordt beantwoord. Het is een kwestie van geven en van nemen
Ik beantwoord regelmatig vragen van partuculieren en grotere bedrijven en soms uitgebreid. Regelmatig komt daar een opdracht uit en intussen groeit mijn netwerk en mijn reputatie als internet social meida en netwerk specialist

Netwerktips 4

Stel vragen. De makkelijkste manier om contacten te leggen is door gerichte vragen te stellen. De meeste mensen vinden het over het algemeen goed om over zichzelf of het werk en hun kennis te praten en voelen zich gevleid door de aandacht en de getoonde interesse. Bovendien is vragen stellen een praktische manier om een netwerk in te zetten. Via Twitter krijg ik vaak veel sneller een antwoord dan door de vraag te googlen.


Netwerktips 5

Word lid van relevante groepen en ga gericht te werk en zorg dat u bent waar belangrijke personen in uw branche ook te vinden zijn. Zo heeft LinkedIn bijvoorbeeld speciale pagina’s die georganiseerd zijn rondom een specifiek onderwerp die te vinden zijn onder de zogenaamde Linkedin Groups

Netwerktip

Zorg dat je gezien word op internet en blijf acties. Uw aanwezigheid op netwerksites, communities en fora is zeer belangrijk Via status updates’ van onder meer LinkedIn, Facebook en Twitter kunt u iedereen vertellen waar u mee bezig bent en wat u interesseert bijvoorbeeld een link naar nieuws of naar welke cursus of conferentie u bent geweest en zo trekt u aandacht
Hoe actiever uw updates zijn hoe beter u word gevonden en hoger u eindigt in de zoekresultaten van Google.

Netwerktip 7

Betrek uw informele netwerk bij uw onderneming Ook vrienden en familie kunnen zeer goed van pas komen, zelfs uw buurvrouw kan toevallig goed bevriend zijn met een potentiële klant of werkgever.

Netwerktip 8

Begin op tijd Als je pas in actie komt op het moment dat je werk nodig hebt ben je te laat. Een online netwerk opbouwen kost tijd, en voordat u er de vruchten van kunt plukken, bent u een hele tijd verder ook als u omkomt in het werk kan het geen kwaad om aan online netwerken te doen.

Netwerktip 9

Voeg niet zomaar lukraak mensen toe aan uw netwerk want het is een misverstand als u denkt dat u zo veel mogelijk mensen in uw netwerk moet hebben. Het is beter dat uw netwerk divers is en wat voor vraag u ook heeft, u moet hem binnen uw netwerk dan ook kunnen stellen

Netwerktip 10

Laat tussen uw zakelijke berichten over vergaderingen, conferenties en nieuws ruimte voor een persoonlijke noot. Twitter over uw favoriete muziek of vertel dat u zich bv heel erg moest haasten om de kinderen van school te halen. Zakenpartners vinden het vaker leuk om te lezen dat u ook nog mens bent en ook andere dingen doet dan werken en wie weet schept dat een band maar bedenk dat alle informatie die u publiceert bijdraagt aan het beeld dat u van uzelf creëert dus kijk goed uit met uitspattingen, extreme voorkeuren en niet goed doordachte uitlatingen.

Wat levert netwerken op?

Netwerken kan u iets concreets opleveren, zoals een nieuwe opdracht. Of u bespaart geld door bijvoorbeeld samen met ondernemers uit uw buurt de kosten van een beveiligingshek te delen. Het effect is niet altijd precies te benoemen. Belangrijk is dat mensen in uw netwerk weten wat u doet. Iemand die u hebt ontmoet op een netwerkborrel kan u zo bijvoorbeeld maanden later vragen om een website te bouwen.Welk netwerk past bij mij?

Welk netwerk bij u past, kunt u door verschillende bijeenkomsten te bezoeken leren. Leg contacten tijdens een receptie of congres en sluit u aan bij een netwerkorganisatie in uw woonplaats of regio. Kies een netwerk dat bij u past, gericht op bv uw branche, vrouwelijke, jonge of allochtone ondernemers, pas gestarte ondernemers of bijvoorbeeld een winkeliers- of belangenvereniging.


Waar kan ik netwerken?

Netwerken kan eigenlijk overal,online en offline. Online op Hallo! de community voor ondernemers of bijvoorbeeld op Twitter, Facebook of LinkedIn. Uw netwerk kan zo flink groeien. U kunt mensen persoonlijk aanspreken op bijvoorbeeld een netwerkborrel of een Open Coffee-bijeenkomst.

Bron: Kamer van Koophandel


Netwerken in uw regio


Tags

Netwerken gratis online snelcursus en tips, netwerktips, snelcursus netwerken, gratis netwerkcurus, Freelance Markt netwerkcursus ,Netwerken voor starters, Waar kan ik netwerken? , Kamer van Koophandel Netwerktips, KVK Netwerken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

back to top