woensdag 4 april 2012

Ondernemingsplan

Ondernemingsplan

Voor sommige ondernemers is starten  eenvoudig. Je gaat naar de Kamer van Koophandel  met een bedrijfsnaam en bedrijfsomschrijving en de rest wijst zich vanzelf, maar vaak is het niet zo simpel en/of niet verstandig om onbezonnen te starten en dan kan je beter een concreet plan maken dat ook echt kans van slagen heeft.

Als je een ondernemingsplan aan het schrijven bent, begint je onderneming steeds concretere vormen aan te nemen en zal je de haalbaarheid van je plannen en de continuïteit van de onderneming op de langere termijn moeten bepalen. Als je een lening bij de bank vraagt heb je een goed ondernemingsplan nodig want de bank  wil garanties zien en wil weten of  je plannen haalbaar zijn en of je in staat zult zijn om je termijnen terug te kunnen betalen.Houd je ondernemingsplan overzichtelijk, verzorgd en handzaam en laat je niet ontmoedigen  als blijkt dat je onderneming zich een onverwachte kant op ontwikkelt, raak  niet in paniek en pas gewoon je plan aan.In je ondernemingsplan komen de volgende onderdelen aan bod:Persoonlijke gegevens.Een snelle omschrijving van je plan.Omschrijf wie je bent, wat je wilt. Beschrijf je gezin- en inkomenssituatie, je financiële verplichtingen, opleiding en ervaring, sterkte/zwakteanalyse en je motivatie achter het starten. In welke branche wil je werken en wat voor bedrijf ga je oprichten, met ingang van welke datum en in welke plaats en welke voordelen heeft dat?.

Hoe ziet je aanbod eruit? Wie zijn je klanten en hoe wil je de producten of diensten verkopen? Schets  een beeld van je doelgroep, product, prijzen, markt en de concurrentie. Welke middelen heb je nodig om je bedrijf te starten? Denk aan investeringen  inrichting, machines, voorraden en debiteuren en vergeet reeds gedane als de nog te komen investeringen niet..Wat heb je privé nodig om van te leven? zoals inkomstenbelastingen, verzekeringen en een pensioenregeling. De kunst is om zakelijk beknopt te beschrijven op welke wijze je denkt succes te behalen en dat sluit nauw aan bij de exploitatie en aflossingscapaciteit, maar aflossingen op leningen, nieuwe investeringen en privé staan niet in de begroting, Afschrijvingen zijn kosten maar geen uitgaven. In het plan moet dus je enthousiasme en bevlogenheid deskundig vertaald worden in zakelijkheid.

Het IMK en  de Kamer van Koophandel hebben een uitgebreide handleiding 'Ondernemingsplan voor de startende ondernemer' te koop. Laat vooral jouw ondernemingsplan zien: Een aanrader is beslist ‘de advocaat van de duivel toets’ van de  ABN-Amro. De toets laat je  kritisch naar je plannen kijken.


Links


Rss Nieuws Evenementen Kamer van Koophandel Informatie over Hallo! Meetups en de Startersdag. Zelf een evenement plaatsen? Dat kan in de Hallo! groep op LinkedIn. 
Kijk eens op www.kvk.nl en op www.belastingdienst.nl, ze kunnen je een hoop (gratis) informatie verschaffen. Echt alles willen weten? Ga langs bij de belastingdienst op kantoor (gratis inloop) of maak een afspraak met een ...
KVK Personeel opleiding, arbeidsrecht nieuws. Personeel Werving en selectie, opleiding, arbeidsrecht. Forum Post: ..... Dit e-mailen Dit bloggen!Delen op TwitterDelen op Facebook. Labels: Kamer van Koophandel Nieuws ...
Tags
Ondernemingsplan. Voor sommige ondernemers is het starten relatief eenvoudig. Je gaat gewoon naar de Kamer van Koophandel  met een bedrijfsnaam en bedrijfsomschrijving maar vaak is het niet zo simpel en/of niet verstandig om zo onbezonnen te starten en kun je beter een concreet plan maken dat ook echt kans van slagen heeft.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

ad


Gratis gids met zzp tips

Schrijf u vandaag gratis in op de grootste ZZP & Freelance Marktplaats van Nederland.U kunt via deze bovenstaande banner met de Dokteronline EXTRA 7 Euro COUPON code, alle producten van Docteronline bestellen met 7 euro extra korting bovenop de al geldende acties, en deze snel en discreet thuisbezorgd krijgen.

Freelance Termenfreelance


zonder een vaste arbeidsovereenkomst, niet in vaste dienst


kleine zelfstandige ondernemer die in opdracht diensten verleend


Zonder vast werkverband


Freelance is het werken voor een persoon, project of bedrijf zonder vast dienstverband aan te gaan. Een persoon die op freelance basis werkt wordt een freelancer genoemd.


Zonder duurzaam contract

Wanneer je werkt als freelancer, werk je zonder vast werkverband ofwel dienstverband. Een freelancer is niet in vaste dienst en werkt zonder arbeidsovereenkomst.

Freelance Markt GroeitSchrijf u vandaag gratis in! op de grootste ZZP & Freelance Marktplaats van Nederland.

ZZP Groei Nederland

Uit de laatste cijfers blijkt dat de freelancemarkt aantrekt, wat meer kansen biedt voor ondernemende mensen die een eigen bedrijf willen starten.

Volgens de Freelance Markt Index (FMI) van Freelance.nl blijkt dat de markt voor freelancers zich positief ontwikkelt. De FMI is gebaseerd op een analyse van cijfers van het Centraal Bureau van de Statistiek (CBS), de Algemene Bond Uitzendondernemingen (ABU) en van Freelance.nl.

Stijging zet door

Over de het afgelopen jaar steeg de index van 213 naar 240 punten, dankzij met name de flexibeler wordende arbeidsmarkt.

Rob Bergers, directeur van Freelance.nl, verklaard dat opdrachtgevers en opdrachtnemers flexibelere projecten wensen. Doordat het werkaanbod groeit, stijgt ook het aantal freelancers en zzp’ers, aldus Bergers.

Freelance.nl ziet met name in de ICT-sector meer opdrachten en verwacht dat deze markt ook in 2015 zal blijven groeien maar ook in de financiële sector en de techniek gingen werkgevers het afgelopen jaar vaker aan de slag met flexibeler personeel.

Meer opdrachten

Voor Freelancers en zzp’ers is het afgelopen jaar het aantal opdrachten gemiddeld met ruim 12% gestegen. Dit is volgens Freelance.nl te danken aan een verbetering van de economie, maar ook de acceptatie van bedrijven dat werk anders ingedeeld kan worden.

Eerder al bleek dat freelancers hun omzet fors hebben zien stijgen.

Eigen bedrijf starten

De stijgende vraag naar flexibelere arbeidskrachten en de stijgende inkomsten bieden meer kansen voor mensen die hun eigen bedrijf willen starten. Volgens recente cijfers van het CBS blijkt dat inmiddels meer mensen een eigen bedrijf starten dan een faillissement vragen en daarmee wordt ingesprongen op de toenemende behoefte van bedrijven naar flexibeler personeel, maar ook deze startende ondernemers zijn vaak op zoek naar hulp of ondersteuning bij hun dienstverlening en bieden dus kansen voor freelancers en zzp’ers.back to top