woensdag 4 april 2012

Ondernemingsplan





Ondernemingsplan

Voor sommige ondernemers is starten  eenvoudig. Je gaat naar de Kamer van Koophandel  met een bedrijfsnaam en bedrijfsomschrijving en de rest wijst zich vanzelf, maar vaak is het niet zo simpel en/of niet verstandig om onbezonnen te starten en dan kan je beter een concreet plan maken dat ook echt kans van slagen heeft.

Als je een ondernemingsplan aan het schrijven bent, begint je onderneming steeds concretere vormen aan te nemen en zal je de haalbaarheid van je plannen en de continuïteit van de onderneming op de langere termijn moeten bepalen. Als je een lening bij de bank vraagt heb je een goed ondernemingsplan nodig want de bank  wil garanties zien en wil weten of  je plannen haalbaar zijn en of je in staat zult zijn om je termijnen terug te kunnen betalen.Houd je ondernemingsplan overzichtelijk, verzorgd en handzaam en laat je niet ontmoedigen  als blijkt dat je onderneming zich een onverwachte kant op ontwikkelt, raak  niet in paniek en pas gewoon je plan aan.In je ondernemingsplan komen de volgende onderdelen aan bod:Persoonlijke gegevens.Een snelle omschrijving van je plan.Omschrijf wie je bent, wat je wilt. Beschrijf je gezin- en inkomenssituatie, je financiële verplichtingen, opleiding en ervaring, sterkte/zwakteanalyse en je motivatie achter het starten. In welke branche wil je werken en wat voor bedrijf ga je oprichten, met ingang van welke datum en in welke plaats en welke voordelen heeft dat?.

Hoe ziet je aanbod eruit? Wie zijn je klanten en hoe wil je de producten of diensten verkopen? Schets  een beeld van je doelgroep, product, prijzen, markt en de concurrentie. Welke middelen heb je nodig om je bedrijf te starten? Denk aan investeringen  inrichting, machines, voorraden en debiteuren en vergeet reeds gedane als de nog te komen investeringen niet..Wat heb je privé nodig om van te leven? zoals inkomstenbelastingen, verzekeringen en een pensioenregeling. De kunst is om zakelijk beknopt te beschrijven op welke wijze je denkt succes te behalen en dat sluit nauw aan bij de exploitatie en aflossingscapaciteit, maar aflossingen op leningen, nieuwe investeringen en privé staan niet in de begroting, Afschrijvingen zijn kosten maar geen uitgaven. In het plan moet dus je enthousiasme en bevlogenheid deskundig vertaald worden in zakelijkheid.

Het IMK en  de Kamer van Koophandel hebben een uitgebreide handleiding 'Ondernemingsplan voor de startende ondernemer' te koop. Laat vooral jouw ondernemingsplan zien: Een aanrader is beslist ‘de advocaat van de duivel toets’ van de  ABN-Amro. De toets laat je  kritisch naar je plannen kijken.


Links


Rss Nieuws Evenementen Kamer van Koophandel Informatie over Hallo! Meetups en de Startersdag. Zelf een evenement plaatsen? Dat kan in de Hallo! groep op LinkedIn. 
Kijk eens op www.kvk.nl en op www.belastingdienst.nl, ze kunnen je een hoop (gratis) informatie verschaffen. Echt alles willen weten? Ga langs bij de belastingdienst op kantoor (gratis inloop) of maak een afspraak met een ...
KVK Personeel opleiding, arbeidsrecht nieuws. Personeel Werving en selectie, opleiding, arbeidsrecht. Forum Post: ..... Dit e-mailen Dit bloggen!Delen op TwitterDelen op Facebook. Labels: Kamer van Koophandel Nieuws ...
Tags
Ondernemingsplan. Voor sommige ondernemers is het starten relatief eenvoudig. Je gaat gewoon naar de Kamer van Koophandel  met een bedrijfsnaam en bedrijfsomschrijving maar vaak is het niet zo simpel en/of niet verstandig om zo onbezonnen te starten en kun je beter een concreet plan maken dat ook echt kans van slagen heeft.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Rijksoverheid.nl - Nieuwsberichten

Rijksoverheid.nl - Besluiten

Stichting Climate Intelligence Clintel

Google- Meldingen - Freelance

Freelancers Gezocht

EnerzijdsAnderzijds

back to top