zondag 23 september 2012

De geschillencommissie in het nieuws
Als uw klant een klacht heeft en u komt er onderling niet uit, dan kan de klant naar de onafhankelijke SGC. Deze stichting handelt de klacht af. 

Iedere ondernemer heeft wel eens te maken met een klant die ontevreden is. Dat kan bijvoorbeeld gaan over een geleverde dienst, de kwaliteit van een product of de manier waarop de klant is geholpen.

Als ondernemer neemt u zulke klachten serieus en probeert u ze op te lossen. Maar dat lukt niet altijd. Dan is het goed om te weten dat u bent aangesloten bij De Geschillencommissie.

Met uw aansluiting bij De Geschillencommissie kunt u de klacht van uw klant onpartijdig laten behandelen. En omdat beide partijen zich aan de uitspraak van De Geschillencommissie moeten houden, is een klacht na afloop altijd afgehandeld.

U als consument of ondernemer kan een geschil  voorleggen aan de geschillencommissie. De procedure is  goedkoper dan een vaak kostbare gang naar de rechter. Als U als ondernemer dit doet, moet U de consument de keuze geven te kiezen voor de bevoegde rechter. De consument moet dan binnen 5 weken een keuze maken. Als er geen keuze wordt gemaakt binnen deze periode kan U ondernemer het geschil voorleggen aan de geschillencommissie.

Het geschil kan binnen 3 maanden nadat hierover contact is opgenomen met de ondernemer, voorgelegd worden aan de onafhankelijke geschillencommissie Thuiswinkel. Deze geschillencommissie valt onder de Stichting Geschillencommissies voor Consumentenzaken (SGC) te Den Haag.

U dient klachtgeld te betalen, dat wordt (gedeeltelijk) terugbetaald als de consument (gedeeltelijk) in het gelijk wordt gesteld.

LinkDe GeschillencommissieStichting Webwinkel Keurmerk


Stichting Webwinkelkeur informatie


Als lid van de Stichting Webwinkelkeur kunt u gebruik maken van onze geschillencommissie.
Deze geeft een bindende uitspraak bij geschillen.

Stichting WebwinkelKeur is het enige echte transparante keurmerk van Nederland met persoonlijk klantcontact. 

Voor slechts €7,- per maand krijgt u naast een geschillencommissie een klantenervaringen systeem en controle middels mysteryshoppers. Kortom een investering in een toonaangevend keurmerk dat zichzelf dubbel en dwars terugverdientDe Geschillencommissie in het Nieuws
De Geschillencommissie

De Geschillencommissie biedt consumenten en ondernemers een goedkope, snelle en laagdrempelige manier om geschillen op te lossen.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

ad


Gratis gids met zzp tips

Schrijf u vandaag gratis in op de grootste ZZP & Freelance Marktplaats van Nederland.U kunt via deze bovenstaande banner met de Dokteronline EXTRA 7 Euro COUPON code, alle producten van Docteronline bestellen met 7 euro extra korting bovenop de al geldende acties, en deze snel en discreet thuisbezorgd krijgen.

Freelance Termenfreelance


zonder een vaste arbeidsovereenkomst, niet in vaste dienst


kleine zelfstandige ondernemer die in opdracht diensten verleend


Zonder vast werkverband


Freelance is het werken voor een persoon, project of bedrijf zonder vast dienstverband aan te gaan. Een persoon die op freelance basis werkt wordt een freelancer genoemd.


Zonder duurzaam contract

Wanneer je werkt als freelancer, werk je zonder vast werkverband ofwel dienstverband. Een freelancer is niet in vaste dienst en werkt zonder arbeidsovereenkomst.

Freelance Markt GroeitSchrijf u vandaag gratis in! op de grootste ZZP & Freelance Marktplaats van Nederland.

ZZP Groei Nederland

Uit de laatste cijfers blijkt dat de freelancemarkt aantrekt, wat meer kansen biedt voor ondernemende mensen die een eigen bedrijf willen starten.

Volgens de Freelance Markt Index (FMI) van Freelance.nl blijkt dat de markt voor freelancers zich positief ontwikkelt. De FMI is gebaseerd op een analyse van cijfers van het Centraal Bureau van de Statistiek (CBS), de Algemene Bond Uitzendondernemingen (ABU) en van Freelance.nl.

Stijging zet door

Over de het afgelopen jaar steeg de index van 213 naar 240 punten, dankzij met name de flexibeler wordende arbeidsmarkt.

Rob Bergers, directeur van Freelance.nl, verklaard dat opdrachtgevers en opdrachtnemers flexibelere projecten wensen. Doordat het werkaanbod groeit, stijgt ook het aantal freelancers en zzp’ers, aldus Bergers.

Freelance.nl ziet met name in de ICT-sector meer opdrachten en verwacht dat deze markt ook in 2015 zal blijven groeien maar ook in de financiële sector en de techniek gingen werkgevers het afgelopen jaar vaker aan de slag met flexibeler personeel.

Meer opdrachten

Voor Freelancers en zzp’ers is het afgelopen jaar het aantal opdrachten gemiddeld met ruim 12% gestegen. Dit is volgens Freelance.nl te danken aan een verbetering van de economie, maar ook de acceptatie van bedrijven dat werk anders ingedeeld kan worden.

Eerder al bleek dat freelancers hun omzet fors hebben zien stijgen.

Eigen bedrijf starten

De stijgende vraag naar flexibelere arbeidskrachten en de stijgende inkomsten bieden meer kansen voor mensen die hun eigen bedrijf willen starten. Volgens recente cijfers van het CBS blijkt dat inmiddels meer mensen een eigen bedrijf starten dan een faillissement vragen en daarmee wordt ingesprongen op de toenemende behoefte van bedrijven naar flexibeler personeel, maar ook deze startende ondernemers zijn vaak op zoek naar hulp of ondersteuning bij hun dienstverlening en bieden dus kansen voor freelancers en zzp’ers.back to top