zondag 23 september 2012

De geschillencommissie in het nieuws
Als uw klant een klacht heeft en u komt er onderling niet uit, dan kan de klant naar de onafhankelijke SGC. Deze stichting handelt de klacht af. 

Iedere ondernemer heeft wel eens te maken met een klant die ontevreden is. Dat kan bijvoorbeeld gaan over een geleverde dienst, de kwaliteit van een product of de manier waarop de klant is geholpen.

Als ondernemer neemt u zulke klachten serieus en probeert u ze op te lossen. Maar dat lukt niet altijd. Dan is het goed om te weten dat u bent aangesloten bij De Geschillencommissie.

Met uw aansluiting bij De Geschillencommissie kunt u de klacht van uw klant onpartijdig laten behandelen. En omdat beide partijen zich aan de uitspraak van De Geschillencommissie moeten houden, is een klacht na afloop altijd afgehandeld.

U als consument of ondernemer kan een geschil  voorleggen aan de geschillencommissie. De procedure is  goedkoper dan een vaak kostbare gang naar de rechter. Als U als ondernemer dit doet, moet U de consument de keuze geven te kiezen voor de bevoegde rechter. De consument moet dan binnen 5 weken een keuze maken. Als er geen keuze wordt gemaakt binnen deze periode kan U ondernemer het geschil voorleggen aan de geschillencommissie.

Het geschil kan binnen 3 maanden nadat hierover contact is opgenomen met de ondernemer, voorgelegd worden aan de onafhankelijke geschillencommissie Thuiswinkel. Deze geschillencommissie valt onder de Stichting Geschillencommissies voor Consumentenzaken (SGC) te Den Haag.

U dient klachtgeld te betalen, dat wordt (gedeeltelijk) terugbetaald als de consument (gedeeltelijk) in het gelijk wordt gesteld.

LinkDe GeschillencommissieStichting Webwinkel Keurmerk


Stichting Webwinkelkeur informatie


Als lid van de Stichting Webwinkelkeur kunt u gebruik maken van onze geschillencommissie.
Deze geeft een bindende uitspraak bij geschillen.

Stichting WebwinkelKeur is het enige echte transparante keurmerk van Nederland met persoonlijk klantcontact. 

Voor slechts €7,- per maand krijgt u naast een geschillencommissie een klantenervaringen systeem en controle middels mysteryshoppers. Kortom een investering in een toonaangevend keurmerk dat zichzelf dubbel en dwars terugverdientDe Geschillencommissie in het Nieuws
De Geschillencommissie

De Geschillencommissie biedt consumenten en ondernemers een goedkope, snelle en laagdrempelige manier om geschillen op te lossen.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

adU kunt via deze bovenstaande banner met de Dokteronline EXTRA 7 Euro COUPON code, alle producten van Docteronline bestellen met 7 euro extra korting bovenop de al geldende acties, en deze snel en discreet thuisbezorgd krijgen.

Freelance Termenfreelance


zonder een vaste arbeidsovereenkomst, niet in vaste dienst


kleine zelfstandige ondernemer die in opdracht diensten verleend


Zonder vast werkverband


Freelance is het werken voor een persoon, project of bedrijf zonder vast dienstverband aan te gaan. Een persoon die op freelance basis werkt wordt een freelancer genoemd.


Zonder duurzaam contract

Wanneer je werkt als freelancer, werk je zonder vast werkverband ofwel dienstverband. Een freelancer is niet in vaste dienst en werkt zonder arbeidsovereenkomst.
back to top