donderdag 18 december 2014

Oplossingen met Impact van de Nationale DenkTank 2014De 10 Oplossingen voor Maatschappelijke Impact met Big Data van de Nationale DenkTank 2014


nationale-denktank.nl

Stichting de Nationale Denktank.  Het Doel van de stichting is met vernieuwende ideeën de Nederlandse samenleving en economie verder vooruit helpen. Jaarlijks leidt dat tot de presentatie van een rapport, waarmee ondernemers, overheid en instellingen verder kunnen.

Big Data Impact.

 Op  8 december presenteerde Stichting de Nationale Denktank het  rapport met oplossingen  uiteenlopend van 'hack je hokje' tot 'buurt in beeld' en 'pacmed' tot 'flexibus'.  De Datawijzer is  een van de meest in het oog springende oplossingen: en moet duidelijkheid verschaffen over data die verzameld wordt door apps en websites. Icoontjes moeten gebruikers in een ogenblik tonen wat de belangrijkste voorwaarden zijn - in aanvulling op de doorgaans veel uitgebreidere 'algemene voorwaarden'.

Dataverkeer is een van de tien beste oplossingen. Door bestaande applicaties en technologieën met elkaar te combineren met openbare data  worden  beheerders, overheid en  automobilisten beter geïnformeerd over verkeer en over de infrastructuur. Automobilisten krijgen een beter inzicht in hun rijgedrag en de staat van hun auto, wat bij kan dragen aan minder files en een verlaging van het brandstofgebruik
.
Wegbeheerders krijgen sneller toegang tot de geanonimiseerde data, waardoor beter onderhoud aan wegen zal kunnen plaatsvinden.

U kunt het Denktank rapport bestellen via   http://www.nationale-denktank.nl/eindrapport2014/bestellen/ 

Stichting De Nationale DenkTank

Stichting de Nationale DenkTank
Haarlemmerweg 8a
1014 BE Amsterdam
info@nationale-denktank.nl
www.nationale-denktank.nl

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

back to top