woensdag 9 mei 2012

CBS Nieuws RSS FeedsCBS Centraal Bureau voor de Statistiek | Arbeid en sociale zekerheid De laatste updates op de website van het Centraal Bureau voor de Statistiek. CBS

Het Centraal Bureau voor de Statistiek publiceert betrouwbare en samenhangende statistische informatie, die inspeelt op de behoefte van de samenleving. Naast de verantwoordelijkheid voor de nationale (officiële) statistieken is het CBS ook belast met de productie van Europese (communautaire) statistieken.


Ondernemers


Door u goed te informeren via het CBS over uw de cijfers in uw vakgebied en aanverwante onderwerpen verkrijgt u informatie die goed  kan bijdragen aan het slagen en het vergroten van het succes van uw onderneming.


Wat is RSS?

RSS is een manier om uzelf snel op de hoogte te stellen van nieuws of nieuwe bijdragen op bepaalde websites, zonder dat u de websites zelf hoeft te bezoeken. Het is niet precies duidelijk waar RSS voor staat, maar algemeen wordt aangenomen dat het een afkorting is voor Really Simple Syndication. RSS-feeds (overzichten van de berichten) zijn in weze webpagina’s die gelezen worden door de computer

Hoe gebruik ik RSS-feeds?

Over het algemeen moet uw computer over een RSS-lezer (news reader) beschikken om RSS-berichten te kunnen lezen. Deze speciale software controleert de RSS-feeds en geeft ze weer op de computer. Verreweg de meeste RSS-lezers werken via een browser of via een applicatie op de eigen computer.

Met een RSS-lezer die via een browser werkt, kunt u overal uw RSS-feeds bijhouden, terwijl met een applicatie op de eigen computer de feeds worden opgeslagen op die computer; het verschil is vergelijkbaar met het verschil tussen het binnenhalen van uw e-mail via Outlook en lezen van uw e-mail via een webdienst zoals Hotmail.

Wanneer u een RSS-lezer gekozen heeft, hoeft u alleen nog te besluiten wat u wilt ontvangen. Bijvoorbeeld als u steeds de meest recent CBS-publicaties, - persberichten en webmagazineartikelen wilt ontvangen, gebruikt u de feed voor www.cbs.nl op de homepage.

Als u de nieuwste informatie op een CBS-themapagina wilt ontvangen, gaat u naar de betreffende themapagina en ziet u het oranje knopje onderaan de themapagina, of u kiest het gewenste thema in de lijst weergegeven onderaan deze pagina.

Als u op het icoontje klikt, kunt u zich op verschillende manieren abonneren op de RSS-feed. Bijvoorbeeld door de URL te slepen naar uw RSS-lezer, of door de URL te knippen en plakken in een nieuwe feed in uw RSS-lezer.

Sommige browsers, onder andere Firefox, Opera en Safari, controleren automatisch op aanwezigheid van RSS-feeds als u een website bezoekt, en tonen een icoon als ze eentje vinden. Dit maakt het eenvoudiger om u te abonneren.

Hoe kom ik aan een RSS-lezer?

Er zijn veel RSS-lezers beschikbaar en nieuwe versies worden steeds ontwikkeld. Omdat de verschillende RSS-lezers onder verschillende besturingssystemen werken, moet u wel een kiezen die op uw computer werkt.

Gebruik CBS RSS-feed op uw website

Heeft u een eigen website dan kunt u de laatste koppen van het CBS weergeven via een RSS feed.
Het CBS geeft toestemming voor, mits er een duidelijke bronvermelding aanwezig is.

CBS FEEDS Bron: http://www.cbs.nl/Bron: http://www.cbs.nl/

Het Centraal Bureau voor de Statistiek publiceert betrouwbare en samenhangende statistische informatie, die inspeelt op de behoefte van de samenleving. Naast de verantwoordelijkheid voor de nationale (officiële) statistieken is het CBS ook belast met de productie van Europese (communautaire) statistieken.

Bron: http://www.cbs.nl/

Tags

CBS Nieuws en RSS Nieuws Feeds, Op deze pagina treft u de RSS Nieuws Feeds van het CBS waar u zich gratis op kunt abonneren. Het Centraal Bureau voor de Statistiek publiceert betrouwbare en samenhangende statistische informatie, die inspeelt op de behoefte van de samenleving. Naast de verantwoordelijkheid voor de nationale (officiële) statistieken is het CBS ook belast met de productie van Europese (communautaire) statistieken.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Freelancers Gezocht

back to top