maandag 22 november 2010

De eenmanszaak


De éénmanszaak

 

Bij een eenmanszaak runt u uw eigen zaak alleen bv als U  een zelfstandig beroep uitoefent zoals  timmerman, koerier of boekhouder of als u de enige eigenaar van uw bedrijf bent.


U kunt dus  als eenmanszaak personeel in dienst nemen . Als u aan de eisen voor het zelfstandig ondernemerschap voldoet, bent u voor de inkomstenbelasting ondernemer.

U kunt  gebruikmaken van speciale regelingen en aftrekposten voor ondernemers.

Ook voor de BTW bent u ondernemer,  en zijn de BTW -regels op u van toepassing.

Als u personeel in dienst neemt, krijgt u tevens te maken met loonheffingen en dient u een correcte loonadministratie te voeren,


De eenmanszaak is geen rechtspersoon en dat betekent dat als u een eenmanszaak  geheel aansprakelijk bent voor alle schulden van uw onderneming.


 Freelance Markt

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

adU kunt via deze bovenstaande banner met de Dokteronline EXTRA 7 Euro COUPON code, alle producten van Docteronline bestellen met 7 euro extra korting bovenop de al geldende acties, en deze snel en discreet thuisbezorgd krijgen.

Freelance Termenfreelance


zonder een vaste arbeidsovereenkomst, niet in vaste dienst


kleine zelfstandige ondernemer die in opdracht diensten verleend


Zonder vast werkverband


Freelance is het werken voor een persoon, project of bedrijf zonder vast dienstverband aan te gaan. Een persoon die op freelance basis werkt wordt een freelancer genoemd.


Zonder duurzaam contract

Wanneer je werkt als freelancer, werk je zonder vast werkverband ofwel dienstverband. Een freelancer is niet in vaste dienst en werkt zonder arbeidsovereenkomst.
back to top