maandag 22 november 2010

Kamer van Koophandel


Inschrijven in het HandelsregisterU moet u zich eerst inschrijven in het Handelsregister bij de Kamer van Koophandel (KvK) voordat u van start gaat als ZZP’er of  freelancer,

Registratie in het Handelsregister van de KvK bevordert de rechtszekerheid bij het zaken doen.

Als u een als ZZP'er eenmanszaak start, bent u oprichter, eigenaar en geheel zelfstandig. Er kunnen natuurlijk meerdere mensen werken in een eenmanszaak, want u kunt personeel aannemen. Er is geen akte van oprichting nodig,  voor de oprichting van uw eenmanszaak maar inschrijving in het Handels-register is
bij de KvK wel verplicht.

Waarom bij de KVK inschrijven?


Het is voor u als zelfstandige van belang te weten met wie u te maken heeft, wie bevoegd is, wie aansprakelijk is en of er misschien sprake van een faillissement is.

Het Handels-register is precies op de hoogte en levert nauwkeurige informatie.

In het Handelsregister van het KvK staat ook  vermeld wat een zelfstandige, eenmansbedrijf of onderneming daadwerkelijk voor een werkzaamheden verricht.Wanneer moet u zich inschrijven bij de KvK


U kunt zich inschrijven vanaf 1 week voor de start tot 1 week na de start van uw onderneming.

U blijft ingeschreven totdat u zich uitschrijft  nadat de onderneming is beëindigd is.

Aan de inschrijving bij de KVK  zijn kosten verbonden.


Waar moet u zich inschrijven


U kunt zich inschrijven bij elke vestiging van de Kamer van Koophandel.

Bij aan aantal vestigingen kunt u zich alleen inschrijven op afspraak. Formeel komt uw inschrijving in het  beheer van de regionale KvK waar de hoofdvestiging van uw onderneming zich bevindt.

Bij de registratie van stichtingen en verenigingen die geen onderneming drijven, bepaalt de statutaire zetel,  bij welke regionale KvK uw inschrijving in beheer komt.
 

Hoe moet u zich bij De KVK inschrijven? Als u uw onderneming wilt inschrijven, zoals een eenmanszaak dan  moet u zelfnaar de Kamer van Koophandel gaan.

De inschrijving van een rechtspersoon, zoals een BV, verloopt in het algemeen via de notaris, die de rechtspersoon opricht.

Welke personen de inschrijving mogen doen en op welke wijze hangt af van de rechtsvorm.


KvK-nummer


Nadat  u uw onderneming of rechtspersoon heeft ingeschreven t bij de KvK,  krijgt u automatisch een KvK-nummer toegewezen. Dit nummer kunt u terugvinden in het Handelsregister en op uw uittreksel.


Uittreksel bij inschrijving

Als u een onderneming start en zich inschrijft, dan ontvangt u eenmalig een gratis papieren uittreksel.


Direct inschrijven via de belastingdienst

De KvK kan eventueel  direct uw aanmelding bij de Belastingdienst regelen. De KvK registreert dan bij uw inschrijving in één keer uw gegevens voor de Kamer van Koophandel en voor de Belastingdienst.

U ontvangt meteen uw KvK-nummer en indien van toepassing uw BTW-identificatienr. Binnen ongeveer een week bent u ook opgenomen in de Belastingdienst-systemen en ontvangt u een bevestiging van uw BTW-identificatienr.
 

Inschrijfformulier

Als voorbereiding op de inschrijving kunt u een inschrijfformulier downloaden op de website van de Kamer van Koophandel.  In de toelichting van het formulier staat aangegeven of u persoonlijk moet langskomen of dat u het formulier mag opsturen.

Op de inschrijfformulieren staat precies aangegeven welke stukken  u moet meenemen.


Zie  De Kamer Van KoophandelFreelance MarktBookmark and Share

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

adU kunt via deze bovenstaande banner met de Dokteronline EXTRA 7 Euro COUPON code, alle producten van Docteronline bestellen met 7 euro extra korting bovenop de al geldende acties, en deze snel en discreet thuisbezorgd krijgen.

Freelance Termenfreelance


zonder een vaste arbeidsovereenkomst, niet in vaste dienst


kleine zelfstandige ondernemer die in opdracht diensten verleend


Zonder vast werkverband


Freelance is het werken voor een persoon, project of bedrijf zonder vast dienstverband aan te gaan. Een persoon die op freelance basis werkt wordt een freelancer genoemd.


Zonder duurzaam contract

Wanneer je werkt als freelancer, werk je zonder vast werkverband ofwel dienstverband. Een freelancer is niet in vaste dienst en werkt zonder arbeidsovereenkomst.
back to top