maandag 22 november 2010

Kamer van Koophandel


Inschrijven in het HandelsregisterU moet u zich eerst inschrijven in het Handelsregister bij de Kamer van Koophandel (KvK) voordat u van start gaat als ZZP’er of  freelancer,

Registratie in het Handelsregister van de KvK bevordert de rechtszekerheid bij het zaken doen.

Als u een als ZZP'er eenmanszaak start, bent u oprichter, eigenaar en geheel zelfstandig. Er kunnen natuurlijk meerdere mensen werken in een eenmanszaak, want u kunt personeel aannemen. Er is geen akte van oprichting nodig,  voor de oprichting van uw eenmanszaak maar inschrijving in het Handels-register is
bij de KvK wel verplicht.

Waarom bij de KVK inschrijven?


Het is voor u als zelfstandige van belang te weten met wie u te maken heeft, wie bevoegd is, wie aansprakelijk is en of er misschien sprake van een faillissement is.

Het Handels-register is precies op de hoogte en levert nauwkeurige informatie.

In het Handelsregister van het KvK staat ook  vermeld wat een zelfstandige, eenmansbedrijf of onderneming daadwerkelijk voor een werkzaamheden verricht.Wanneer moet u zich inschrijven bij de KvK


U kunt zich inschrijven vanaf 1 week voor de start tot 1 week na de start van uw onderneming.

U blijft ingeschreven totdat u zich uitschrijft  nadat de onderneming is beëindigd is.

Aan de inschrijving bij de KVK  zijn kosten verbonden.


Waar moet u zich inschrijven


U kunt zich inschrijven bij elke vestiging van de Kamer van Koophandel.

Bij aan aantal vestigingen kunt u zich alleen inschrijven op afspraak. Formeel komt uw inschrijving in het  beheer van de regionale KvK waar de hoofdvestiging van uw onderneming zich bevindt.

Bij de registratie van stichtingen en verenigingen die geen onderneming drijven, bepaalt de statutaire zetel,  bij welke regionale KvK uw inschrijving in beheer komt.
 

Hoe moet u zich bij De KVK inschrijven? Als u uw onderneming wilt inschrijven, zoals een eenmanszaak dan  moet u zelfnaar de Kamer van Koophandel gaan.

De inschrijving van een rechtspersoon, zoals een BV, verloopt in het algemeen via de notaris, die de rechtspersoon opricht.

Welke personen de inschrijving mogen doen en op welke wijze hangt af van de rechtsvorm.


KvK-nummer


Nadat  u uw onderneming of rechtspersoon heeft ingeschreven t bij de KvK,  krijgt u automatisch een KvK-nummer toegewezen. Dit nummer kunt u terugvinden in het Handelsregister en op uw uittreksel.


Uittreksel bij inschrijving

Als u een onderneming start en zich inschrijft, dan ontvangt u eenmalig een gratis papieren uittreksel.


Direct inschrijven via de belastingdienst

De KvK kan eventueel  direct uw aanmelding bij de Belastingdienst regelen. De KvK registreert dan bij uw inschrijving in één keer uw gegevens voor de Kamer van Koophandel en voor de Belastingdienst.

U ontvangt meteen uw KvK-nummer en indien van toepassing uw BTW-identificatienr. Binnen ongeveer een week bent u ook opgenomen in de Belastingdienst-systemen en ontvangt u een bevestiging van uw BTW-identificatienr.
 

Inschrijfformulier

Als voorbereiding op de inschrijving kunt u een inschrijfformulier downloaden op de website van de Kamer van Koophandel.  In de toelichting van het formulier staat aangegeven of u persoonlijk moet langskomen of dat u het formulier mag opsturen.

Op de inschrijfformulieren staat precies aangegeven welke stukken  u moet meenemen.


Zie  De Kamer Van KoophandelFreelance MarktBookmark and Share

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

ad


Gratis gids met zzp tips

Schrijf u vandaag gratis in op de grootste ZZP & Freelance Marktplaats van Nederland.U kunt via deze bovenstaande banner met de Dokteronline EXTRA 7 Euro COUPON code, alle producten van Docteronline bestellen met 7 euro extra korting bovenop de al geldende acties, en deze snel en discreet thuisbezorgd krijgen.

Freelance Termenfreelance


zonder een vaste arbeidsovereenkomst, niet in vaste dienst


kleine zelfstandige ondernemer die in opdracht diensten verleend


Zonder vast werkverband


Freelance is het werken voor een persoon, project of bedrijf zonder vast dienstverband aan te gaan. Een persoon die op freelance basis werkt wordt een freelancer genoemd.


Zonder duurzaam contract

Wanneer je werkt als freelancer, werk je zonder vast werkverband ofwel dienstverband. Een freelancer is niet in vaste dienst en werkt zonder arbeidsovereenkomst.

Freelance Markt GroeitSchrijf u vandaag gratis in! op de grootste ZZP & Freelance Marktplaats van Nederland.

ZZP Groei Nederland

Uit de laatste cijfers blijkt dat de freelancemarkt aantrekt, wat meer kansen biedt voor ondernemende mensen die een eigen bedrijf willen starten.

Volgens de Freelance Markt Index (FMI) van Freelance.nl blijkt dat de markt voor freelancers zich positief ontwikkelt. De FMI is gebaseerd op een analyse van cijfers van het Centraal Bureau van de Statistiek (CBS), de Algemene Bond Uitzendondernemingen (ABU) en van Freelance.nl.

Stijging zet door

Over de het afgelopen jaar steeg de index van 213 naar 240 punten, dankzij met name de flexibeler wordende arbeidsmarkt.

Rob Bergers, directeur van Freelance.nl, verklaard dat opdrachtgevers en opdrachtnemers flexibelere projecten wensen. Doordat het werkaanbod groeit, stijgt ook het aantal freelancers en zzp’ers, aldus Bergers.

Freelance.nl ziet met name in de ICT-sector meer opdrachten en verwacht dat deze markt ook in 2015 zal blijven groeien maar ook in de financiële sector en de techniek gingen werkgevers het afgelopen jaar vaker aan de slag met flexibeler personeel.

Meer opdrachten

Voor Freelancers en zzp’ers is het afgelopen jaar het aantal opdrachten gemiddeld met ruim 12% gestegen. Dit is volgens Freelance.nl te danken aan een verbetering van de economie, maar ook de acceptatie van bedrijven dat werk anders ingedeeld kan worden.

Eerder al bleek dat freelancers hun omzet fors hebben zien stijgen.

Eigen bedrijf starten

De stijgende vraag naar flexibelere arbeidskrachten en de stijgende inkomsten bieden meer kansen voor mensen die hun eigen bedrijf willen starten. Volgens recente cijfers van het CBS blijkt dat inmiddels meer mensen een eigen bedrijf starten dan een faillissement vragen en daarmee wordt ingesprongen op de toenemende behoefte van bedrijven naar flexibeler personeel, maar ook deze startende ondernemers zijn vaak op zoek naar hulp of ondersteuning bij hun dienstverlening en bieden dus kansen voor freelancers en zzp’ers.back to top