dinsdag 7 december 2010

Auto van de zaak of privé


Auto van de zaak of privéU heeft de mogelijkheid om een personenauto op naam van de zaak aan te schaffen of privé aan te schaffen. Beide hebben bepaalde voordelen en nadelen.
3.6.1           Auto als privé-eigendom
In dit geval koopt u de auto en zet u deze op uw naam, of u heeft reeds een auto op uw naam.
Voordelen
-          U mag 19 cent per zakelijk gereden kilometer aan uw bedrijf in rekening brengen
-          U kunt een deel van de BTW van de onderhoudskosten van uw auto in mindering brengen op de BTW-aangifte van uw bedrijf. Dit gedeelte is een factor die u als volgt berekent: [aantal zakelijke gereden kilometers] : [totaal aantal gereden kilometers]
Nadelen
-          U moet een rittenadministratie bijhouden om de zakelijke kilometers te kunnen aantonen
-          Parkeergeld tijdens zakelijke ritten, benzine etc kunt u niet aftrekken van uw zakelijke winst
3.6.2           Auto als eigendom van uw bedrijf
Koopt u een auto op naam van uw bedrijf en u rijdt hier ook privé in dan geldt het volgende:
Voordelen
-          U kunt alle kosten (wasserette, benzine, onderhoud motorrijtuigenbelasting etc) als kosten boeken
Nadelen
-          Indien u meer dan 500km privé per jaar rijdt in de zakelijke auto dan krijgt u bijtelling. Hoeveel is afhankelijk van het aantal gereden kilometers en de cataloguswaarde. U dient dan ook een rittenadministratie bij te houden.
3.6.3           Wat is voor u de beste keuze?
Deze vraag kan ik helaas niet voor u beantwoorden. Er zijn zoveel factoren van invloed (waarde van uw auto, uw inkomen, benzineprijzen etc) dat dit per geval apart bekeken moet worden. Een accountant of administrateur kan dit haarfijn voor u uitzoeken.


Bookmark and Share

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

ad


Gratis gids met zzp tips

Schrijf u vandaag gratis in op de grootste ZZP & Freelance Marktplaats van Nederland.U kunt via deze bovenstaande banner met de Dokteronline EXTRA 7 Euro COUPON code, alle producten van Docteronline bestellen met 7 euro extra korting bovenop de al geldende acties, en deze snel en discreet thuisbezorgd krijgen.

Freelance Termenfreelance


zonder een vaste arbeidsovereenkomst, niet in vaste dienst


kleine zelfstandige ondernemer die in opdracht diensten verleend


Zonder vast werkverband


Freelance is het werken voor een persoon, project of bedrijf zonder vast dienstverband aan te gaan. Een persoon die op freelance basis werkt wordt een freelancer genoemd.


Zonder duurzaam contract

Wanneer je werkt als freelancer, werk je zonder vast werkverband ofwel dienstverband. Een freelancer is niet in vaste dienst en werkt zonder arbeidsovereenkomst.

Freelance Markt GroeitSchrijf u vandaag gratis in! op de grootste ZZP & Freelance Marktplaats van Nederland.

ZZP Groei Nederland

Uit de laatste cijfers blijkt dat de freelancemarkt aantrekt, wat meer kansen biedt voor ondernemende mensen die een eigen bedrijf willen starten.

Volgens de Freelance Markt Index (FMI) van Freelance.nl blijkt dat de markt voor freelancers zich positief ontwikkelt. De FMI is gebaseerd op een analyse van cijfers van het Centraal Bureau van de Statistiek (CBS), de Algemene Bond Uitzendondernemingen (ABU) en van Freelance.nl.

Stijging zet door

Over de het afgelopen jaar steeg de index van 213 naar 240 punten, dankzij met name de flexibeler wordende arbeidsmarkt.

Rob Bergers, directeur van Freelance.nl, verklaard dat opdrachtgevers en opdrachtnemers flexibelere projecten wensen. Doordat het werkaanbod groeit, stijgt ook het aantal freelancers en zzp’ers, aldus Bergers.

Freelance.nl ziet met name in de ICT-sector meer opdrachten en verwacht dat deze markt ook in 2015 zal blijven groeien maar ook in de financiële sector en de techniek gingen werkgevers het afgelopen jaar vaker aan de slag met flexibeler personeel.

Meer opdrachten

Voor Freelancers en zzp’ers is het afgelopen jaar het aantal opdrachten gemiddeld met ruim 12% gestegen. Dit is volgens Freelance.nl te danken aan een verbetering van de economie, maar ook de acceptatie van bedrijven dat werk anders ingedeeld kan worden.

Eerder al bleek dat freelancers hun omzet fors hebben zien stijgen.

Eigen bedrijf starten

De stijgende vraag naar flexibelere arbeidskrachten en de stijgende inkomsten bieden meer kansen voor mensen die hun eigen bedrijf willen starten. Volgens recente cijfers van het CBS blijkt dat inmiddels meer mensen een eigen bedrijf starten dan een faillissement vragen en daarmee wordt ingesprongen op de toenemende behoefte van bedrijven naar flexibeler personeel, maar ook deze startende ondernemers zijn vaak op zoek naar hulp of ondersteuning bij hun dienstverlening en bieden dus kansen voor freelancers en zzp’ers.back to top