dinsdag 7 december 2010

De boekhouding


De boekhoudingStrikt genomen heeft de boekhouding 2 functies:
-          Bijhouden hoeveel BTW u heeft betaald en ontvangen t.b.v. de btw-aangifte
-          Bijhouden hoeveel winst of verlies u heeft gemaakt t.b.v. de inkomstenbelastingaangifte


Dit zijn de functies die u nodig heeft om aan de verplichtingen van de belastingdienst te voldoen. 
Toch zijn er tal van redenen te noemen waarom het bijhouden van een boekhouding voor u als ondernemer ook van grote waarde is:
-          Overzicht van te laat betaalde facturen
-          Informatie om belangrijke beslissingen op de baseren (investeringen, personeel etc)
-          Overzicht van hoe het met uw bedrijf gaat
-          Overzicht van goede en slechtere klanten


Het voeren van een boekhouding is vanaf dag 1 van uw onderneming een absolute must zowel voor uzelf, als voor uw verplichtingen naar de belastingdienst. 
Het zal u echter verbazen hoe eenvoudig het is om uw boekhouding geheel in eigen beheer te doen.
3.2.1           Boekhoudsoftware inclusief gratis cursusVanwege kostenbesparende redenen is het zeer verstandig om uw boekhouding (zeker de eerste jaren) zelf te doen. U denkt nu misschien: dat kan ik nooit op een goede manier zelf doen, maar het zal u verbazen hoe eenvoudig dit is, als u maar de juiste software gebruikt.
Het beste is om gebruik te maken van een professioneel boekhoudpakket, speciaal gericht op kleine ondernemers.


Maar de kosten dan?


Een beetje boekhoudpakket kost al snel enkele honderden euro’s. Geld wat u heel goed kunt gebruiken voor andere zaken! Het is dan wellicht een idee om geen boekhoudpakket te kopen (waar u doorgaans ook een duur onderhoudsabonnement bij moet afsluiten), maar gebruik te maken van een online boekhoudpakket.


Deze pakketten zijn tegenwoordig minimaal even veilig als internetbankieren, zijn zeer professioneel van opzet en bieden een gebruiksvriendelijkheid waar menig traditioneel boekhoudpakket lang niet aan kan tippen.
Nu zijn er op internet meer dan genoeg  aanbieders van online boekhoudsoftware.


Zie  www.e-Boekhouden.nl.
Dit pakket is bv uitstekend geschikt voor de kleine ondernemers en u betaalt slechts € 14,50 per maand (volledig aftrekbare kosten).


U beschikt hiermee direct over een volwaardig boekhoudpakket dat ontwikkeld is vanuit de ogen van een ondernemer. Ingewikkelde termen komen niet voor en alles is uiterst begrijpelijk in elkaar gezet.


Daarnaast is er op internet een gratis cursus boekhouden te vinden die direct samenwerkt met dit boekhoudpakket waarmee u in zeer korte tijd alle basiskennis kunt opdoen om zelf uw boekhouding te doen. (zie www.gratis-cursus-boekhouden.nl)


Ander online boekhoudpakketten zijn bijvoorbeekd Asperion, Reeleezee en Twinfield.

Bookmark and Share

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

ad


Gratis gids met zzp tips

Schrijf u vandaag gratis in op de grootste ZZP & Freelance Marktplaats van Nederland.U kunt via deze bovenstaande banner met de Dokteronline EXTRA 7 Euro COUPON code, alle producten van Docteronline bestellen met 7 euro extra korting bovenop de al geldende acties, en deze snel en discreet thuisbezorgd krijgen.

Freelance Termenfreelance


zonder een vaste arbeidsovereenkomst, niet in vaste dienst


kleine zelfstandige ondernemer die in opdracht diensten verleend


Zonder vast werkverband


Freelance is het werken voor een persoon, project of bedrijf zonder vast dienstverband aan te gaan. Een persoon die op freelance basis werkt wordt een freelancer genoemd.


Zonder duurzaam contract

Wanneer je werkt als freelancer, werk je zonder vast werkverband ofwel dienstverband. Een freelancer is niet in vaste dienst en werkt zonder arbeidsovereenkomst.

Freelance Markt GroeitSchrijf u vandaag gratis in! op de grootste ZZP & Freelance Marktplaats van Nederland.

ZZP Groei Nederland

Uit de laatste cijfers blijkt dat de freelancemarkt aantrekt, wat meer kansen biedt voor ondernemende mensen die een eigen bedrijf willen starten.

Volgens de Freelance Markt Index (FMI) van Freelance.nl blijkt dat de markt voor freelancers zich positief ontwikkelt. De FMI is gebaseerd op een analyse van cijfers van het Centraal Bureau van de Statistiek (CBS), de Algemene Bond Uitzendondernemingen (ABU) en van Freelance.nl.

Stijging zet door

Over de het afgelopen jaar steeg de index van 213 naar 240 punten, dankzij met name de flexibeler wordende arbeidsmarkt.

Rob Bergers, directeur van Freelance.nl, verklaard dat opdrachtgevers en opdrachtnemers flexibelere projecten wensen. Doordat het werkaanbod groeit, stijgt ook het aantal freelancers en zzp’ers, aldus Bergers.

Freelance.nl ziet met name in de ICT-sector meer opdrachten en verwacht dat deze markt ook in 2015 zal blijven groeien maar ook in de financiële sector en de techniek gingen werkgevers het afgelopen jaar vaker aan de slag met flexibeler personeel.

Meer opdrachten

Voor Freelancers en zzp’ers is het afgelopen jaar het aantal opdrachten gemiddeld met ruim 12% gestegen. Dit is volgens Freelance.nl te danken aan een verbetering van de economie, maar ook de acceptatie van bedrijven dat werk anders ingedeeld kan worden.

Eerder al bleek dat freelancers hun omzet fors hebben zien stijgen.

Eigen bedrijf starten

De stijgende vraag naar flexibelere arbeidskrachten en de stijgende inkomsten bieden meer kansen voor mensen die hun eigen bedrijf willen starten. Volgens recente cijfers van het CBS blijkt dat inmiddels meer mensen een eigen bedrijf starten dan een faillissement vragen en daarmee wordt ingesprongen op de toenemende behoefte van bedrijven naar flexibeler personeel, maar ook deze startende ondernemers zijn vaak op zoek naar hulp of ondersteuning bij hun dienstverlening en bieden dus kansen voor freelancers en zzp’ers.back to top