woensdag 6 juli 2011

Gratis een eigen webwinkel beginnen

Wat komt er allemaal bij kijken?

Een webwinkel beginnen lijkt een ideale stap naar zelfstandig ondernemerschap. De kosten en risico’s zijn relatief laag. Je kunt vanuit huis werken en grotendeels zelf bepalen hoeveel tijd je erin steekt. Daarbij is een eigen webwinkel beginnen vooral erg leuk!

Toch vinden veel beginnende webwinkeliers het lastig om in te schatten wat er allemaal komt kijken bij het starten van een webshop. Gelukkig sta je er niet alleen voor. Mijnwebwinkel neemt je bij de hand en begeleidt je op je weg naar online succes.

Wist U dat...


Het aantal internetverkopen al jaren toeneemt en de online consumentenbestedingen in de eerste helft van 2011 met 10% steeg?

9.6 Miljoen mensen, ofwel ruim 82% van de internetpopulatie in 2010 voor 8.2 miljard Euro aan E-commerce omzet zorgden?

Terwijl fysieke winkels aan omzet inleveren, winkels die daarnaast ook een webshop hebben juist het hardst groeien?


Je met onze Professional webshop software al voor 19 Euro per maand alles in huis haalt wat je nodig hebt om een professionele webwinkel te beginnen?


Weten waar je moet beginnen

Afhankelijk van de fase waarin je je bevindt zijn er verschillende stappen die je doorloopt bij het starten van een webwinkel. Weet je al precies wat voor een soort webshop je wilt en zoek je hier een geschikt systeem voor? Bekijk dan snel onze webwinkel software.

Twijfel je nog, dan vind je hier een overzicht van de belangrijkste stappen bij het starten van een webwinkel.

Alles op een rijtje zetten


De eerste stap is het opstellen van een online ondernemingsplan, ofwel webwinkelformule. Dat klinkt misschien wat overdreven en complex, maar valt heel erg mee. Eigenlijk is het niet meer dan op papier zetten wat je zelf al in gedachten hebt. Enkele vragen die je jezelf hierbij kunt stellen zijn:

Welke producten ga ik verkopen en hoe kom ik hier aan?
Wat wordt mijn doelgroep?
Wie zijn mijn concurrenten?
Wat maakt mijn webwinkel speciaal, wat zijn mijn sterkste verkooppunten?
Hoe wordt de uitstraling van mijn webshop?
Op welke manier organiseer ik de taken in mijn webwinkel?
Hoe zorg ik ervoor dat de producten bij mijn klanten komen?

Wil je een succesvolle webwinkel beginnen, dan is een goede voorbereiding belangrijk.


Een domeinnaam kiezen

Wat de postcode voor een fysieke winkel betekent, is bij een webwinkel de domeinnaam. Het is het internetadres waarop jouw webshop gevonden wordt. De keuze voor een domein wordt meestal al in het begin gemaakt. In dit stadium weet je misschien nog niet precies hoe je het gaat aanpakken.

Toch is het belangrijk om goed over je domeinnaam na te denken. Een domeinnaam kies je namelijk in principe maar één keer. Bovendien is de domeinnaam van invloed op allerlei zaken, zoals je positie in de zoekmachines.

Let er bij je keuze voor een domeinnaam in elk geval op dat deze:

duidelijk, simpel en gemakkelijk te spellen is
jouw webshop goed omschrijft
de juiste extensie heeft.

Verkoop je in Nederland? Kies dan altijd voor een .nl domein!

Verwerk je belangrijkste product of productgroep in de domeinnaam om de kans om hoger in de zoekmachines te komen te vergroten.

Bij Mijnwebwinkel Professional is de domeinnaam bij het pakket inbegrepen, je betaalt hiervoor niets extra.

Het juiste webwinkel systeem

Webwinkel software is in allerlei soorten en maten verkrijgbaar. De moeilijkste afweging bij het beginnen van een webwinkel is vaak het kiezen van een webwinkel systeem dat het beste voor jou geschikt is. In principe kunnen we webwinkel systemen in drie categorieën onderscheiden:

Licentie webwinkel
Op maat webwinkel
Open source software

Bij een licentie webwinkel maak je gebruik van het kant-en-klare systeem van een webwinkel aanbieder, waarvoor je eenmalig of periodiek een bedrag betaalt. Voor veel starters is dit de meest geschikte oplossing, omdat je bij een goed systeem over alle functies beschikt die je nodig hebt om een webwinkel te beginnen, terwijl de kosten over het algemeen laag zijn. Met Mijnwebwinkel Professional betaal je slechts 19 Euro per maand en heb je bovendien veel mogelijkheden om je webwinkel naar eigen wens in te richten en vorm te geven.

Gratis Webwinkel

Je kunt direct een professionele webwinkel beginnen maar ook starten met de gratis webwinkel software.

Bij een op maat webwinkel wordt er een systeem speciaal voor jou gebouwd. Het voordeel is dat je alle vrijheid hebt om te bepalen hoe het eruit komt te zien en welke functionaliteit erin komt. Een nadeel is dat dit verreweg de meest kostbare oplossing is, het gaat dan vaak om duizenden of zelfs tienduizenden Euro’s. Het zijn meestal grote ondernemingen die hiervoor kiezen.

Open source webwinkel software is in beginsel gratis, deze programma’s worden ontwikkeld en uitgebreid door duizenden vrijwilligers. Je hebt daarom relatief veel functies en mogelijkheden en bent nagenoeg vrij in de vormgeving van de winkel. Een nadeel is dat er om de software te gebruiken een zekere basiskennis aan webdesign nodig is.


Je winkel inrichten

Als je de webwinkelformule hebt uitgedacht en een domeinnaam hebt gekozen ben je er klaar voor om jouw webwinkel in te gaan richten. Met onze webwinkel software hoef je hiervoor gelukkig geen technische kennis te hebben.

Je maakt zeer eenvoudig pagina’s en artikelen aan met behulp van de  gebruiksvriendelijke editor, zoals je bijvoorbeeld ook in Microsoft Word gewend bent. Foto’s en video’s voeg je met een klik toe en je beheert alles overzichtelijk in één omgeving. Een webwinkel beginnen was nog nooit zo gemakkelijk!

Starten met verkopen

Staat je webwinkel als een rots? Dan is het tijd om je webwinkelformule in de praktijk te brengen. Want verkopen en klanten blij maken met jouw producten, dát is waar het uiteindelijk allemaal om draait. Daarbij wil je ervoor zorgen dat je door het leveren van een goede service een vaste klantenkring creëert.

Om te verkopen moet je wel eerst gevonden worden. Bezoekers kunnen op je website komen door de domeinnaam in te typen, maar je wilt natuurlijk ook graag hoog in Google staan. Marketing en vooral zoekmachine optimalisatie is altijd een belangrijk onderdeel van de taken van een webwinkelier.

Gelukkig sta je er niet alleen voor. Start je met een Professional winkel, dan ontvang je direct de ‘Mijnwebwinkel gids naar een succesvolle webshop’ boordevol SEO tips. Daarnaast informeren, adviseren en begeleiden we je op allerlei manieren. Een webshop beginnen doe je bij ons niet alleen.

 Alles wat U nodig heeft

Alles wat je nodig hebt .

Geen zorgen over wat er wel of niet mogelijk is.

Mijnwebwinkel Professional ondersteund alle eigenschappen die nodig zijn om een succesvolle webwinkel te beginnen.

Een greep uit de functies:
  • Uitgebreide ontwerp mogelijkheden
  • Eenvoudig pagina’s maken en artikelen invoeren
  • Alle belangrijke betaalmethoden geïntegreerd
  • Ordermanagement, voorraadbeheer, keuzelijsten
  • Nieuwsbrieven, gastenboek, kortingscodes en nog veel meer...       

Mijnwebwinkel is er speciaal op ontworpen dat ook gebruikers zonder veel technische kennis het systeem snel en effectief kunnen aanwenden. Verander het uiterlijk van je webwinkel door simpelweg met de muis de gewenste elementen naar de juiste plek te slepen.

Maak eenvoudig pagina’s aan met een teksteditor zoals je ook in Microsoft Word gewend bent en selecteer in enkele klikken de gewenste betaalmethoden. Een webwinkel maken was nog nooit zo gemakkelijk.

Zin gekregen om een webwinkel te beginnen?

Start direct met Mijnwebwinkel Professional

Begin Gratis je eigen webwinkel

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

adU kunt via deze bovenstaande banner met de Dokteronline EXTRA 7 Euro COUPON code, alle producten van Docteronline bestellen met 7 euro extra korting bovenop de al geldende acties, en deze snel en discreet thuisbezorgd krijgen.

Freelance Termenfreelance


zonder een vaste arbeidsovereenkomst, niet in vaste dienst


kleine zelfstandige ondernemer die in opdracht diensten verleend


Zonder vast werkverband


Freelance is het werken voor een persoon, project of bedrijf zonder vast dienstverband aan te gaan. Een persoon die op freelance basis werkt wordt een freelancer genoemd.


Zonder duurzaam contract

Wanneer je werkt als freelancer, werk je zonder vast werkverband ofwel dienstverband. Een freelancer is niet in vaste dienst en werkt zonder arbeidsovereenkomst.
back to top