Freelance Nederland


Freelance Nederland, de grootste marktplaats voor zzpers freelancers,ondernemers en werkgevers van Nederland, schrijf u vandaag nog gratis in!


maandag 10 oktober 2011

Tips voor een goede bedrijfsnaam
De best bedrijfsnaam

Het kiezen van een bedrijfsnaam is een van de belangrijkste marketingbeslissingen die u neemt. De naam van uw bedrijf bepaalt voor een deel het succes van uw bedrijf. Maar hoe kiest u een goede bedrijfsnaam? Zeven tips.

Tips voor een goede bedrijfsnaam

1 Maak duidelijk wat u doet

Uw bedrijfsnaam vertelt meteen al veel over uw bedrijf. Bijvoorbeeld over wat u doet, maar soms ook over hoe u werkt. De naam "Bouwbedrijf Jan de Boer & Zoon" geeft bijvoorbeeld niet alleen aan wat de firma doet maar suggereert ook een persoonlijke behandeling. Laat uit uw naam blijken wat uw bedrijf doet.
Vermijdt een nietszeggende naam.

Bedrijfsnaam maakt het verschil

Een goede bedrijfsnaam draagt bij aan het succes van uw bedrijf. U zet uw immers onderneming meteen goed op de kaart. Maar wat is nu een goede naam? De beste namen hebben betekenis en wijken af van de concurrent. Lees het artikel over bedrijfsnamen in de Kamerkrant.

2 Wees origineel

Duidelijkheid is één, maar ook originaliteit is belangrijk. Als uw naam niet afwijkt van die van uw concurrenten, dan is ook de kans dat uw bedrijf eruit springt vrij klein. Want wat is het verschil tussen "Bouwbedrijf Jan de Boer" en "Klaas de Beek Bouw"? Met een opvallende naam heeft u al veel gewonnen. Dat geldt zeker ook op internet, bijvoorbeeld bij Google.

3 Passend maar niet beperkt

Uw naam moet weliswaar origineel zijn, maar niet té. De naam van uw bedrijf moet namelijk wel passen bij de activiteiten. Een communicatiebureau kan zich een creatieve naam veroorloven, een notaris weer veel minder. Let ook op dat u zich niet te veel beperkt. Met "Visitekaartjesdrukkerij De Hoofdletter" legt u uw bedrijfsactiviteiten tot in de lengte van dagen vast. "Drukkerij de Hoofdletter" daarentegen kan nog altijd nog meer gaan drukken dan alleen visitekaartjes.

4 Geen grappen

Een gouden regel is dat u voorzichtig moet zijn met grappige namen. Niet iedereen deelt immers uw gevoel voor humor. Bovendien geeft een jolige bedrijfsnaam uw klanten niet direct het idee dat u ze serieus neemt.

5 Goed te onthouden

U bent eruit: u heeft een duidelijke, passende én originele naam. Maar onthouden mensen deze ook? Ligt de naam goed in het gehoor? En hoe zit met spelling? Als mensen uw naam verkeerd schrijven dan komt dat de vindbaarheid, zeker via internet, niet ten goede.

6 Beschikbaar

Een belangrijke vereiste voor uw naam is de beschikbaarheid. U mag niet zomaar een bestaande naam gebruiken. Ook mag u geen inbreuk maken op bestaande merken. Controleer ook of uw beoogde domeinnaam op internet nog vrij is. Het is zonde als u uiteindelijk uw toevlucht moet nemen tot een webadres met streepjes of andere vreemde tekens. Meer informatie over vereisten aan uw handelsnaam.

7 Feedback

Leg uw naam eens voor aan vrienden en familie. Wat vinden zij ervan? U bent natuurlijk degene die beslist. Het kan echter handig zijn om eens te peilen wat voor associaties zij hebben bij uw bedrijfsnaam.


tags

Tips voor een goede bedrijfsnaam
Wat is een goede bedrijfsnaam
Marketingstrategie
Bedrijfsnaam en branding
Personal Branding

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

ad


Gratis gids met zzp tips

Schrijf u vandaag gratis in op de grootste ZZP & Freelance Marktplaats van Nederland.U kunt via deze bovenstaande banner met de Dokteronline EXTRA 7 Euro COUPON code, alle producten van Docteronline bestellen met 7 euro extra korting bovenop de al geldende acties, en deze snel en discreet thuisbezorgd krijgen.

Freelance Termenfreelance


zonder een vaste arbeidsovereenkomst, niet in vaste dienst


kleine zelfstandige ondernemer die in opdracht diensten verleend


Zonder vast werkverband


Freelance is het werken voor een persoon, project of bedrijf zonder vast dienstverband aan te gaan. Een persoon die op freelance basis werkt wordt een freelancer genoemd.


Zonder duurzaam contract

Wanneer je werkt als freelancer, werk je zonder vast werkverband ofwel dienstverband. Een freelancer is niet in vaste dienst en werkt zonder arbeidsovereenkomst.

Freelance Markt GroeitSchrijf u vandaag gratis in! op de grootste ZZP & Freelance Marktplaats van Nederland.

ZZP Groei Nederland

Uit de laatste cijfers blijkt dat de freelancemarkt aantrekt, wat meer kansen biedt voor ondernemende mensen die een eigen bedrijf willen starten.

Volgens de Freelance Markt Index (FMI) van Freelance.nl blijkt dat de markt voor freelancers zich positief ontwikkelt. De FMI is gebaseerd op een analyse van cijfers van het Centraal Bureau van de Statistiek (CBS), de Algemene Bond Uitzendondernemingen (ABU) en van Freelance.nl.

Stijging zet door

Over de het afgelopen jaar steeg de index van 213 naar 240 punten, dankzij met name de flexibeler wordende arbeidsmarkt.

Rob Bergers, directeur van Freelance.nl, verklaard dat opdrachtgevers en opdrachtnemers flexibelere projecten wensen. Doordat het werkaanbod groeit, stijgt ook het aantal freelancers en zzp’ers, aldus Bergers.

Freelance.nl ziet met name in de ICT-sector meer opdrachten en verwacht dat deze markt ook in 2015 zal blijven groeien maar ook in de financiële sector en de techniek gingen werkgevers het afgelopen jaar vaker aan de slag met flexibeler personeel.

Meer opdrachten

Voor Freelancers en zzp’ers is het afgelopen jaar het aantal opdrachten gemiddeld met ruim 12% gestegen. Dit is volgens Freelance.nl te danken aan een verbetering van de economie, maar ook de acceptatie van bedrijven dat werk anders ingedeeld kan worden.

Eerder al bleek dat freelancers hun omzet fors hebben zien stijgen.

Eigen bedrijf starten

De stijgende vraag naar flexibelere arbeidskrachten en de stijgende inkomsten bieden meer kansen voor mensen die hun eigen bedrijf willen starten. Volgens recente cijfers van het CBS blijkt dat inmiddels meer mensen een eigen bedrijf starten dan een faillissement vragen en daarmee wordt ingesprongen op de toenemende behoefte van bedrijven naar flexibeler personeel, maar ook deze startende ondernemers zijn vaak op zoek naar hulp of ondersteuning bij hun dienstverlening en bieden dus kansen voor freelancers en zzp’ers.back to top