dinsdag 8 november 2011

Economie Voorpagina Nieuws

Actueel Economisch Nieuws

Amsterdam   - In 2012 zal het aantal startende ondernemers fors dalen ten opzichte van 2011 agv de  PVV wetten.

Door:  Stan Rams

In 2012 daalt het aantal startende ondernemingen naar verwachting  met 20 procent als gevolg van de  wetgeving van de  PVV VVD overheid.


Het aantal startende ondernemers in 2011 bedraagt 140.000.

In 2011 zal het aantal starters in de dienstverlening  meer dan 65 procent van alle starters bedragen omdat in deze sector  de startinvesteringen en andere toetredingsdrempels relatief laag zijn.

In het eerste halfjaar van 2011 starten de meesten en wel ruim 72.000 mensen..

In 2012 daalt het aantal startende ondernemingen met 3,6 procent naar 135.000.

Uit de cijfers blijkt dat de daling word veroorzaakt omdat de regels en drempels en een te groot risico inhouden in de nasleep van de economische crisis.

Economisch gezien loopt Nederland wat wetgeving achter vergeleken met andere Europese landen zoals Belgie en Duitsland waar starters veel meer kansen en mogelijkheden krijgen.

Naar verluid zal het aantal starters met ruim 20 procent groeien als de overheid de wetgeving versoepeld en ondernemers meer tegemoet komt door de wet te versoepelen, drempels te verlagen, en door het geven van meer en hogere subsidies.

Wat te doen?

Voordat je gaat ondernemen moet je goed voorbereid zijn en je grondig informeren via de KVK en de beste bronnen die voorhanden zijn,door en door en helemaal kennen.

Zorg dat je goed beslagen ten ijs gaat en reserves hebt.

Het ondernemersplan moet goed doortimmerd en doordacht zijn en je dient te beschikken over een goede financiering die ook in tijden van economische neergang standhoud.

Je moet rekening houden met de Markt en de Concurrentie, en je potentiele klanten kennen en precies weten wie,en wat de klant wil en welke prijs men voor welk product wil betalen.

Het verkopen van kachels in een bloedhete woestijn zal geen omzet geven, evenzo zal het starten van een snoepwinkeltje met lekker maar duur snoep, of een souveniers winkel in een slecht bezochte krimp stad weinig zin hebben tenzij je een dienst of product aanbied waar vraag naar is zoals bv gezondheid gerelateerde producten middelen en diensten voor de ouderen.

Producten en diensten.

a het product en de dienst moeten goed en niet duur zijn.
b product of dienst moet zich kwalitatief onderscheiden en bv door personal branding
c er moet een liefst stabiele vraag zijn op de markt
d de vestiging locatie moet prima geschikt zijn.
e je moet de concurrentie te slim af zijn
f informeer bij de ondernemers tips op deze blog en bij de KVK

Markt onderzoek is het aangewezen instrument om uit te zoeken waar je
het beste mee kunt starten en waar je de winst kunt behalen..

Tags

Actueel economisch voorpagina en beurs nieuws, volg  de laatste ontwikkelingen van de economie en alles op het gebied van sparen verzekeren beleggen en ondernemen

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

ad


Gratis gids met zzp tips

Schrijf u vandaag gratis in op de grootste ZZP & Freelance Marktplaats van Nederland.U kunt via deze bovenstaande banner met de Dokteronline EXTRA 7 Euro COUPON code, alle producten van Docteronline bestellen met 7 euro extra korting bovenop de al geldende acties, en deze snel en discreet thuisbezorgd krijgen.

Freelance Termenfreelance


zonder een vaste arbeidsovereenkomst, niet in vaste dienst


kleine zelfstandige ondernemer die in opdracht diensten verleend


Zonder vast werkverband


Freelance is het werken voor een persoon, project of bedrijf zonder vast dienstverband aan te gaan. Een persoon die op freelance basis werkt wordt een freelancer genoemd.


Zonder duurzaam contract

Wanneer je werkt als freelancer, werk je zonder vast werkverband ofwel dienstverband. Een freelancer is niet in vaste dienst en werkt zonder arbeidsovereenkomst.

Freelance Markt GroeitSchrijf u vandaag gratis in! op de grootste ZZP & Freelance Marktplaats van Nederland.

ZZP Groei Nederland

Uit de laatste cijfers blijkt dat de freelancemarkt aantrekt, wat meer kansen biedt voor ondernemende mensen die een eigen bedrijf willen starten.

Volgens de Freelance Markt Index (FMI) van Freelance.nl blijkt dat de markt voor freelancers zich positief ontwikkelt. De FMI is gebaseerd op een analyse van cijfers van het Centraal Bureau van de Statistiek (CBS), de Algemene Bond Uitzendondernemingen (ABU) en van Freelance.nl.

Stijging zet door

Over de het afgelopen jaar steeg de index van 213 naar 240 punten, dankzij met name de flexibeler wordende arbeidsmarkt.

Rob Bergers, directeur van Freelance.nl, verklaard dat opdrachtgevers en opdrachtnemers flexibelere projecten wensen. Doordat het werkaanbod groeit, stijgt ook het aantal freelancers en zzp’ers, aldus Bergers.

Freelance.nl ziet met name in de ICT-sector meer opdrachten en verwacht dat deze markt ook in 2015 zal blijven groeien maar ook in de financiële sector en de techniek gingen werkgevers het afgelopen jaar vaker aan de slag met flexibeler personeel.

Meer opdrachten

Voor Freelancers en zzp’ers is het afgelopen jaar het aantal opdrachten gemiddeld met ruim 12% gestegen. Dit is volgens Freelance.nl te danken aan een verbetering van de economie, maar ook de acceptatie van bedrijven dat werk anders ingedeeld kan worden.

Eerder al bleek dat freelancers hun omzet fors hebben zien stijgen.

Eigen bedrijf starten

De stijgende vraag naar flexibelere arbeidskrachten en de stijgende inkomsten bieden meer kansen voor mensen die hun eigen bedrijf willen starten. Volgens recente cijfers van het CBS blijkt dat inmiddels meer mensen een eigen bedrijf starten dan een faillissement vragen en daarmee wordt ingesprongen op de toenemende behoefte van bedrijven naar flexibeler personeel, maar ook deze startende ondernemers zijn vaak op zoek naar hulp of ondersteuning bij hun dienstverlening en bieden dus kansen voor freelancers en zzp’ers.back to top