zaterdag 12 november 2011

A. Van Sellingen handboek kappersbranche

Het  Handboek ondernemen in de kappersbranche  van A.A. Van Sellingen is het best verkochte handboek voor het opzetten van een kapsalon of een onderneming in de schoonheidsbranche.

Het Handboek ondernemen in de kappersbranche is een begrijpelijk en compleet handboek waarin alle stappen staan genoemd om een eigen salon te beginnen. Dit boek is geschreven voor mensen die al een eigen bedrijf hebben en voor starters en zzp"ers met een eigen salon, als thuiskapper, zzp-kapper of als ambulant kapper. Vol checklists, informatie, foto"s en praktijktips.

Dit boek is onmisbaar voor iedereen die zelfstandig kapper/ster is of wil worden en
bevat interviews met succesvolle starters en staat boordevol handige tips waarmee je geld bespaart en goed voorbereid met je bedrijf begint.

Het boek beschrijft op prettig leesbare wijze alles wat je moet weten. Alle regels en onderwerpen worden behandeld.

Het belangrijkste hierbij is hoe je ideale bedrijf vorm geeft. Het bouwplan van een bedrijf is een ondernemingsplan, het vormt het fundament waarmee je je bedrijf op poten zet. Het boek gaat dieper in op de vraag wat je nodig hebt aan kennis, geld en materiaal om met je bedrijf te starten. Zonder goede relaties ben je nergens.

Deel twee gaat over deze relaties en klanten, hoe krijg je ze en hoe hou je ze. Deel drie gaat over geld, over geld verdienen en geld uitgeven. Voor de start van je eigen bedrijf moet je ook veel rekenen en calculeren. Nederland heeft veel regels, er zijn verschillende partijen waar je als ondernemer mee te maken krijgt.

Deel vier gaat over alle organisaties en instellingen die je tegen kan komen. Er zijn veel regels waaraan je je moet houden. Wie weet waar hij op moet letten, heeft er weinig last van. Deel vier gaat over deze regels. Van Arbo wetgeving tot verzekeringen.

Nooit meer in loondienst dankzij dit boek, had ik dit maar eerder gelezen.

Leest makkelijk en inspireert!

Inhoud Deel 1 Start uw eigen kapsalon
Kiezen voor ondernemerschap 1. Het idee 2.Rekenen voordat je start3. Het ondernemingsplan 4. Gereedschap voor de ondernemer 5. Werkverdeling en organisatie Deel 2 De omgeving 6. De markt 7. Klanten krijgen, klanten houden 8. Belangenorganisaties Deel 3 Geld 9. Administratie 10. Begrotingen 11. Starten met een uitkering 12. Tarieven bepalen 13. Belastingen Deel 4 Wetten, regels en formaliteiten 14. Andere partijen 15. Meer regels 16. Juridisch17. Verzekeringen18 Informatie adressen Index

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

ad


Gratis gids met zzp tips

Schrijf u vandaag gratis in op de grootste ZZP & Freelance Marktplaats van Nederland.U kunt via deze bovenstaande banner met de Dokteronline EXTRA 7 Euro COUPON code, alle producten van Docteronline bestellen met 7 euro extra korting bovenop de al geldende acties, en deze snel en discreet thuisbezorgd krijgen.

Freelance Termenfreelance


zonder een vaste arbeidsovereenkomst, niet in vaste dienst


kleine zelfstandige ondernemer die in opdracht diensten verleend


Zonder vast werkverband


Freelance is het werken voor een persoon, project of bedrijf zonder vast dienstverband aan te gaan. Een persoon die op freelance basis werkt wordt een freelancer genoemd.


Zonder duurzaam contract

Wanneer je werkt als freelancer, werk je zonder vast werkverband ofwel dienstverband. Een freelancer is niet in vaste dienst en werkt zonder arbeidsovereenkomst.

Freelance Markt GroeitSchrijf u vandaag gratis in! op de grootste ZZP & Freelance Marktplaats van Nederland.

ZZP Groei Nederland

Uit de laatste cijfers blijkt dat de freelancemarkt aantrekt, wat meer kansen biedt voor ondernemende mensen die een eigen bedrijf willen starten.

Volgens de Freelance Markt Index (FMI) van Freelance.nl blijkt dat de markt voor freelancers zich positief ontwikkelt. De FMI is gebaseerd op een analyse van cijfers van het Centraal Bureau van de Statistiek (CBS), de Algemene Bond Uitzendondernemingen (ABU) en van Freelance.nl.

Stijging zet door

Over de het afgelopen jaar steeg de index van 213 naar 240 punten, dankzij met name de flexibeler wordende arbeidsmarkt.

Rob Bergers, directeur van Freelance.nl, verklaard dat opdrachtgevers en opdrachtnemers flexibelere projecten wensen. Doordat het werkaanbod groeit, stijgt ook het aantal freelancers en zzp’ers, aldus Bergers.

Freelance.nl ziet met name in de ICT-sector meer opdrachten en verwacht dat deze markt ook in 2015 zal blijven groeien maar ook in de financiële sector en de techniek gingen werkgevers het afgelopen jaar vaker aan de slag met flexibeler personeel.

Meer opdrachten

Voor Freelancers en zzp’ers is het afgelopen jaar het aantal opdrachten gemiddeld met ruim 12% gestegen. Dit is volgens Freelance.nl te danken aan een verbetering van de economie, maar ook de acceptatie van bedrijven dat werk anders ingedeeld kan worden.

Eerder al bleek dat freelancers hun omzet fors hebben zien stijgen.

Eigen bedrijf starten

De stijgende vraag naar flexibelere arbeidskrachten en de stijgende inkomsten bieden meer kansen voor mensen die hun eigen bedrijf willen starten. Volgens recente cijfers van het CBS blijkt dat inmiddels meer mensen een eigen bedrijf starten dan een faillissement vragen en daarmee wordt ingesprongen op de toenemende behoefte van bedrijven naar flexibeler personeel, maar ook deze startende ondernemers zijn vaak op zoek naar hulp of ondersteuning bij hun dienstverlening en bieden dus kansen voor freelancers en zzp’ers.back to top