donderdag 29 december 2011

Facebook Handleiding

Facebook Handleiding

Steeds meer mensen gebruiken Facebook, het is gratis, en bied een schat aan mogelijkheden. Facebook is een social netwerk site, waar je persoonlijke interesses kunt delen met anderen. Er zijn meer dan 900 miljoen gebruikers actief per 2011. Iedereen kan een persoonlijk profiel aan maken en anderen die ook een profiel hebben uitnodigen om vriend te worden. Als gebruiker kan je op een zogenaamde prikbord (in het Engels: “wall”) berichtjes plaatsen, polls houden, content delen
met de vrienden in je netwerk.


Start gratis je Facebook account op

Ga naar de website http//www.facebook.com, je wordt automatisch doorgeleid naar de Nederlandstalige versie. Vul je gegevens in in het registratiescherm (voor- en achternaam, emailadres, wachtwoord en geboortedatum) Klik op registreren (wanneer je op registreren klikt ga je automatisch akkoord met de voorwaarden, ik adviseer je de voorwaarden eerst door te lezen) Daarna krijg je een scherm met "veiligheidscontrole", waarin je twee woorden moet overtypen. Als je de woorden niet kunt lezen kun je kiezen voor andere woorden of een geluidsfragment. Klik nogmaals op registreren


Werken met Facebook

Je kunt je profiel invullen zoals gegevens over jezelf, opleiding, werk, je leeftijd en je relaties. Facebook heeft een zoekfunctie, waarmee je bekenden over de gehele wereld die ook lid van Facebook zijn, kunt zoeken. Tik de naam van je vriend of vriendin in en kijk of hij/zij ook een Facebook account heeft. Als je de persoon die je hebt gezocht vindt, dan kun je deze als vriend toevoegen. Wanneer jouw vriend of bekende ook tot jouw vriendennetwerk wil horen, dan kan hij of zij jouw verzoek accepteren.

Facebook heeft o.a. het grote voordeel dat het beschikt over de mogelijkheid fotoalbums te maken. Zo kun je al je foto's en belevenissen delen met vrienden en ja kan ook video's toevoegen.

Op Facebook kan je allerlei leuke spelletjes spelen, er zijn er wel duizenden, en binnen no time kun je heel wat nieuwe vrienden maken.

Op Facebook kan je snel een eenvoudig een Facebook Pagina maken, voor je bedrijf, merk, organisatie, als particulier of als artiest. Deze pagina kan je koppelen aan diverse toepassingen zoals Twitter, de mogelijkheden zijn in feite onbegrensd.

Facebook is gratis en je word niet gestoord van wapperende banners en reclames. De advertenties die facebook weergeeft, de zogenaamde facebook ads, zijn klein en niet hinderlijk en ze staan overzichtelijk aan de rechterkant van je profielpagina. Particulieren en bedrijven kunnen tegen een redelijk lage prijs adverteren en gebruik maken van een schat aan informatie tools.


Voordelen Facebook

Je kunt gratis een zeer omvangrijk wereldwijd vriendennetwerk opbouwen en zelf kiezen welke mensen je toe laat op je Facebookpagina of nieuwe contacten aanknopen door vrienden van je vrienden uit te nodigen. Erg handig is dat je gemakkelijk contact kunt hebben met je vrienden of familie aan de andere kant van de wereld, en dat je ook jouw foto's of video's simpel en snel met hen kan delen.

Nadelen

Facebook heeft het nadeel dat je vrienden alles kunnen zien wat jij op Facebook hebt veranderd, wat voor berichten je hebt verstuurd en wat je tegen anderen hebt gezegd. Dit zorgt ervoor dat je weinig privacy hebt.

Volledig veilig wordt Facebook waarschijnlijk nooit, maar er zijn wel een aantal instellingen om de schade te beperken. Kijk rechtsboven bij je facebook account op Account -> en klik op Privacyinstellingen om je gegevens te veranderen.


Beveiligen van je Facebook


Bescherm je profiel tegen onbekenden

Je kunt je profiel en contact- en profielgegevens beschermen tegen buitenstaanders. Onbevoegden of onbekenden kunnen dan geen informatie meer over je verzamelen en gebruiken. Klik op Profielgegevens in Privacyinstellingen en stel al je profielgegevens in op 'alleen vrienden'.

Deel je contactgegevens met niemand

Ga naar Privacyinstellingen en klik op Contactgegevens. Deze informatie is zeer persoonlijk waardoor je het best 'aangepast' kunt gebruiken en alles op 'alleen ik' kunt instellen. Op deze manier kunnen vage kennissen die wel je vriend zijn deze gegevens niet delen. Met de optie 'aangepast' kun je bv mensen blokkeren om bepaalde delen te zien. Heb je bv je werkgever toegevoegd aan je account, dan kun je hem op deze manier verbieden je gegevens in te zien.


Zorg dat je fotoalbums beschermd zijn

Een foto zegt meer dan duizend woorden. Zorg er daarom voor dat je fotoalbum uitsluitend voor mensen toegankelijk is die je vertrouwt. Ga naar de Profielgegevens en klik naast Fotoalbums op 'instellingen bewerken'. Zet vervolgens alles op 'alleen vrienden' of 'aangepast' wanneer je het met bepaalde personen wilt delen.

Mobile Uploads hebben een aparte privacyinstelling die kan  je dus ook  apart aanpassen.


Beperken van de zoekmogelijkheden

Ga naar Privacyinstellingen en klik op Zoeken. Hier kun je selecteren wie je kan vinden op Facebook maar ook of je in zoekmachines gevonden kunt worden. Wil je niet in zoekmachines gevonden worden dan krijg je eerst een waarschuwing, negeer deze en klik gewoon op bevestigen

Controleer de applicaties van derden

Ga naar Privacyinstellingen en klik op Toepassingen en websites. Je kunt in de eerste plaats instellen wat je zelf deelt via applicaties. Let goed op dat je alle tabs afgaat want zelfs wanneer je applicaties niet aan je profiel hebt toegevoegd kunnen ze actief zijn.

Naast je eigen applicaties kunnen ook vrienden (en zelfs vrienden van vrienden) via toepassingen je gegevens verspreiden. Klik daarom bij Toepassingen en websites op de instellingen van 'Wat vrienden over jou kunnen delen' en vink alles uit en druk op opslaan.

Infographics

Facebook Top Marketing Infographics.

  

1 The Importance Of A Fan Base & How To Grow One

De beste tips om jouw fanbase te laten groeien. Facebook marketingSocial Media Online Classes geeft een overzicht van 64 Facebook marketing technieken die je kan toepassen. 

 De perfecte Facebook advertising campagne

Een zeer effectieve manier van nieuwe fans vergaren is het adverteren op Facebook. In deze infographic legt AES Connect uit wat er allemaal bij komt kijken om een ‘Killer Facebook Ad Campaign’ op te zetten.

Verhoog je EdgeRank

Als je met de bovenstaande technieken en een advertentiecampagne een fanbase hebt opgebouwd kun je content plaatsen. Als je dat doet zul je rekening houden met EdgeRank: Het algoritme van Facebook die bepaalt of een update wel of niet in het nieuwsoverzicht van haar fans verschijnt. PostPlanner heeft een handige graphic gemaakt om meer interactie te genereren.
.

De beste tijd om te posten op Facebook?

Naast interactie is het moment van plaatsen van groot belang om een hoge EdgeRank te behalen. Argyle Social legt in onderstaande infographic duidelijk uit wanneer je dat het beste kan doen in zowel in B2B als B2C setting.
Vraag  en antwoord over Facebook marketingFacebook Insights

Je kunt  je inspanningen analyseren via  Facebook Insights: het gratis statistiekenpakket van Facebook. Insights is onlangs helemaal vernieuwd en Neo Consulting heeft een handige infographic uitgebracht waarin ze alle belangrijke en nieuwe Facebook marketing metrics behandelen waaronder “People talking about”.Tags

Snelcursus Facebook , FB account maken, profiel maken , content delen, facebook voor en nadelen, Alles over Facebook het snelst groeiende sociaal netwerk dat vrienden, collega's, studiegenoten en kennissen met elkaar in contact brengt. Faceook infographics, Handleiding Facebook.Facebook gebruiken om geld te verdienen, Klantenwerving via Facebook. Je Facebook account beveiligen. Facebook Privacy

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

adU kunt via deze bovenstaande banner met de Dokteronline EXTRA 7 Euro COUPON code, alle producten van Docteronline bestellen met 7 euro extra korting bovenop de al geldende acties, en deze snel en discreet thuisbezorgd krijgen.

Freelance Termenfreelance


zonder een vaste arbeidsovereenkomst, niet in vaste dienst


kleine zelfstandige ondernemer die in opdracht diensten verleend


Zonder vast werkverband


Freelance is het werken voor een persoon, project of bedrijf zonder vast dienstverband aan te gaan. Een persoon die op freelance basis werkt wordt een freelancer genoemd.


Zonder duurzaam contract

Wanneer je werkt als freelancer, werk je zonder vast werkverband ofwel dienstverband. Een freelancer is niet in vaste dienst en werkt zonder arbeidsovereenkomst.
back to top