maandag 5 december 2011

Hoe schrijf je een goede elevator pitchElevator pitch


Een Elevator pitch geeft in enkele korte zinnen duidelijk aan waarin je het beste in bent bent en waar je voor bruikbaar bent.Elevator betekent lift, in het engels, Deze term komt uit America. Stelt u zich voor dat u iemand in de lift ontmoet en maar heel eventjes heeft om iemand duidelijk te maken wie u bent en waar u voor staat,en welke diensten u levert, en welk voordeel dat heeft voor de klant. De elevator pitch is bedoeld om dat snel in een keer te doen en een goede eerste indruk achter te laten.

Hoe maak je een indrukwekkende elevator pitcht?


Een goede pitch draagt snel en effectief op een leuke manie uit waar je goed in bent, hieruit volgt als het goed is een afspraak om tot zaken te komen.

A maak een lijstje van alles dat je doet, kies de belangrijkste punten
B kies hieruit de tien beste eigenschappen.
C vraag je vrienden en mensen met wie je werkt een lijstje te maken
D vergelijk de lijsten
E Vat de beste 5 punten samen in een korte zin
F Formuleer deze met overtuiging in een vloeiende zin..
G Geef de persoon met wie U praat de ruimte om vragen te stellen, wek interesse op. 
H Houd goed oogcontact en let op verbale en non verbale reacties, dring u niet op.
I Verkoop U zelf, het beste dat u te bieden heeft en beloof niets wat u niet waar kunt maken.
J Stel altijd het belang van beiden voorop, niet slechts het uwe. 

Een Goede Elevator pitch bevat de 5 belangrijkste kernwoorden.
Deze kenmerken dienen met overtuiging te worden uitgesproken, maak dus geen saaie opsomming maar breng het verhaal met overtuiging , een  glimlach en toon zelfvertrouwen.

Kort simpel eerlijk en krachtig werkt deze het meest effectief.Zorg dat u altijd een visitekaartje bij U heeft, met uw naam en bedrijfsgegevens zodat men U terug kan bellen en of per mail kan bereiken.


Stan Rams
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

ad


Gratis gids met zzp tips

Schrijf u vandaag gratis in op de grootste ZZP & Freelance Marktplaats van Nederland.U kunt via deze bovenstaande banner met de Dokteronline EXTRA 7 Euro COUPON code, alle producten van Docteronline bestellen met 7 euro extra korting bovenop de al geldende acties, en deze snel en discreet thuisbezorgd krijgen.

Freelance Termenfreelance


zonder een vaste arbeidsovereenkomst, niet in vaste dienst


kleine zelfstandige ondernemer die in opdracht diensten verleend


Zonder vast werkverband


Freelance is het werken voor een persoon, project of bedrijf zonder vast dienstverband aan te gaan. Een persoon die op freelance basis werkt wordt een freelancer genoemd.


Zonder duurzaam contract

Wanneer je werkt als freelancer, werk je zonder vast werkverband ofwel dienstverband. Een freelancer is niet in vaste dienst en werkt zonder arbeidsovereenkomst.

Freelance Markt GroeitSchrijf u vandaag gratis in! op de grootste ZZP & Freelance Marktplaats van Nederland.

ZZP Groei Nederland

Uit de laatste cijfers blijkt dat de freelancemarkt aantrekt, wat meer kansen biedt voor ondernemende mensen die een eigen bedrijf willen starten.

Volgens de Freelance Markt Index (FMI) van Freelance.nl blijkt dat de markt voor freelancers zich positief ontwikkelt. De FMI is gebaseerd op een analyse van cijfers van het Centraal Bureau van de Statistiek (CBS), de Algemene Bond Uitzendondernemingen (ABU) en van Freelance.nl.

Stijging zet door

Over de het afgelopen jaar steeg de index van 213 naar 240 punten, dankzij met name de flexibeler wordende arbeidsmarkt.

Rob Bergers, directeur van Freelance.nl, verklaard dat opdrachtgevers en opdrachtnemers flexibelere projecten wensen. Doordat het werkaanbod groeit, stijgt ook het aantal freelancers en zzp’ers, aldus Bergers.

Freelance.nl ziet met name in de ICT-sector meer opdrachten en verwacht dat deze markt ook in 2015 zal blijven groeien maar ook in de financiële sector en de techniek gingen werkgevers het afgelopen jaar vaker aan de slag met flexibeler personeel.

Meer opdrachten

Voor Freelancers en zzp’ers is het afgelopen jaar het aantal opdrachten gemiddeld met ruim 12% gestegen. Dit is volgens Freelance.nl te danken aan een verbetering van de economie, maar ook de acceptatie van bedrijven dat werk anders ingedeeld kan worden.

Eerder al bleek dat freelancers hun omzet fors hebben zien stijgen.

Eigen bedrijf starten

De stijgende vraag naar flexibelere arbeidskrachten en de stijgende inkomsten bieden meer kansen voor mensen die hun eigen bedrijf willen starten. Volgens recente cijfers van het CBS blijkt dat inmiddels meer mensen een eigen bedrijf starten dan een faillissement vragen en daarmee wordt ingesprongen op de toenemende behoefte van bedrijven naar flexibeler personeel, maar ook deze startende ondernemers zijn vaak op zoek naar hulp of ondersteuning bij hun dienstverlening en bieden dus kansen voor freelancers en zzp’ers.back to top