maandag 20 februari 2012

Handboek Voor De Zzp'Er


Handboek Voor De Zzp'Er

 

Vrijheid je werk zelf in te delen, meer variatie en vaak ook grotere inkomsten het bestaan als zelfstandige zonder personeel of zzp?er lijkt ideaal. Reden waarom inmiddels honderdduizenden Nederlanders voor deze bedrijfsvorm hebben gekozen. Maar geen paradijs zonder verraderlijke slangen. Het Handboek voor de zzp?er wijst u de weg in de jungle van fiscale regelgeving, administratieve verplichtingen en aansprakelijkheidsvalkuilen.

Handboek Voor De Zzp'Er 2011-2012

Uiteraard is er ook volop aandacht voor de plezierige kanten van het ondernemersbestaan. Zo leert u hoe u op een kosteneffectieve wijze marketing bedrijft, hoe u uw acquisitie kunt verbeteren en op welke manier u klanten aan u bindt. Tot de behandelde onderwerpen behoren:


Waarom voor uzelf beginnen?
Wat gaat u doen?
Keuze van de rechtsvorm
Administratie
Belastingen
Personeelszaken
Marketing en acquisitie
Juridische ondernemersbasiskennis
Factureren en incasseren
Financiële planning en verzekeringen
De toekomst

Tips aan startende ondernemers (ZZP'er staat voor Zelfstandige Zonder Personeel). Alle aspecten van het ondernemerschap komen ter sprake: marktverkenning, financien, ondernemingsplan, rechtsvormen, marketing, offerten enzovoort. Het boek is toegankelijk en elke starter die de aanwijzingen volgt, heeft meer kansen op succesvol ondernemerschap dan zij die de voorbereiding verwaarlozen. Derde herziene van dit oorspronkelijk in 2010 verschenen boek. De aanduiding 'geheel herziene druk' is niet correct. Deze nieuwe uitgave bevat geen nieuws, maar her en daar zijn wat korte zinnen toegevoegd of verwijderd. Zelfs het 'voor- en dankwoord' is geheel gelijk aan de tweede herziene druk. Afgezien daarvan een redelijk overzichtelijk en praktisch boek.

R.J. Blom


Meer boeken >>>>

Tags

ZZP boeken in het nieuws, de best beoordeelde tips aan startende ondernemers (ZZP'er staat voor Zelfstandige Zonder Personeel). Boektip ZZP Handboek Voor De Zzp'Er 2011-2012

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

ad


Gratis gids met zzp tips

Schrijf u vandaag gratis in op de grootste ZZP & Freelance Marktplaats van Nederland.U kunt via deze bovenstaande banner met de Dokteronline EXTRA 7 Euro COUPON code, alle producten van Docteronline bestellen met 7 euro extra korting bovenop de al geldende acties, en deze snel en discreet thuisbezorgd krijgen.

Freelance Termenfreelance


zonder een vaste arbeidsovereenkomst, niet in vaste dienst


kleine zelfstandige ondernemer die in opdracht diensten verleend


Zonder vast werkverband


Freelance is het werken voor een persoon, project of bedrijf zonder vast dienstverband aan te gaan. Een persoon die op freelance basis werkt wordt een freelancer genoemd.


Zonder duurzaam contract

Wanneer je werkt als freelancer, werk je zonder vast werkverband ofwel dienstverband. Een freelancer is niet in vaste dienst en werkt zonder arbeidsovereenkomst.

Freelance Markt GroeitSchrijf u vandaag gratis in! op de grootste ZZP & Freelance Marktplaats van Nederland.

ZZP Groei Nederland

Uit de laatste cijfers blijkt dat de freelancemarkt aantrekt, wat meer kansen biedt voor ondernemende mensen die een eigen bedrijf willen starten.

Volgens de Freelance Markt Index (FMI) van Freelance.nl blijkt dat de markt voor freelancers zich positief ontwikkelt. De FMI is gebaseerd op een analyse van cijfers van het Centraal Bureau van de Statistiek (CBS), de Algemene Bond Uitzendondernemingen (ABU) en van Freelance.nl.

Stijging zet door

Over de het afgelopen jaar steeg de index van 213 naar 240 punten, dankzij met name de flexibeler wordende arbeidsmarkt.

Rob Bergers, directeur van Freelance.nl, verklaard dat opdrachtgevers en opdrachtnemers flexibelere projecten wensen. Doordat het werkaanbod groeit, stijgt ook het aantal freelancers en zzp’ers, aldus Bergers.

Freelance.nl ziet met name in de ICT-sector meer opdrachten en verwacht dat deze markt ook in 2015 zal blijven groeien maar ook in de financiële sector en de techniek gingen werkgevers het afgelopen jaar vaker aan de slag met flexibeler personeel.

Meer opdrachten

Voor Freelancers en zzp’ers is het afgelopen jaar het aantal opdrachten gemiddeld met ruim 12% gestegen. Dit is volgens Freelance.nl te danken aan een verbetering van de economie, maar ook de acceptatie van bedrijven dat werk anders ingedeeld kan worden.

Eerder al bleek dat freelancers hun omzet fors hebben zien stijgen.

Eigen bedrijf starten

De stijgende vraag naar flexibelere arbeidskrachten en de stijgende inkomsten bieden meer kansen voor mensen die hun eigen bedrijf willen starten. Volgens recente cijfers van het CBS blijkt dat inmiddels meer mensen een eigen bedrijf starten dan een faillissement vragen en daarmee wordt ingesprongen op de toenemende behoefte van bedrijven naar flexibeler personeel, maar ook deze startende ondernemers zijn vaak op zoek naar hulp of ondersteuning bij hun dienstverlening en bieden dus kansen voor freelancers en zzp’ers.back to top