woensdag 9 mei 2012

CBS Nieuws RSS FeedsCBS Centraal Bureau voor de Statistiek | Arbeid en sociale zekerheid De laatste updates op de website van het Centraal Bureau voor de Statistiek. CBS

Het Centraal Bureau voor de Statistiek publiceert betrouwbare en samenhangende statistische informatie, die inspeelt op de behoefte van de samenleving. Naast de verantwoordelijkheid voor de nationale (officiële) statistieken is het CBS ook belast met de productie van Europese (communautaire) statistieken.


Ondernemers


Door u goed te informeren via het CBS over uw de cijfers in uw vakgebied en aanverwante onderwerpen verkrijgt u informatie die goed  kan bijdragen aan het slagen en het vergroten van het succes van uw onderneming.


Wat is RSS?

RSS is een manier om uzelf snel op de hoogte te stellen van nieuws of nieuwe bijdragen op bepaalde websites, zonder dat u de websites zelf hoeft te bezoeken. Het is niet precies duidelijk waar RSS voor staat, maar algemeen wordt aangenomen dat het een afkorting is voor Really Simple Syndication. RSS-feeds (overzichten van de berichten) zijn in weze webpagina’s die gelezen worden door de computer

Hoe gebruik ik RSS-feeds?

Over het algemeen moet uw computer over een RSS-lezer (news reader) beschikken om RSS-berichten te kunnen lezen. Deze speciale software controleert de RSS-feeds en geeft ze weer op de computer. Verreweg de meeste RSS-lezers werken via een browser of via een applicatie op de eigen computer.

Met een RSS-lezer die via een browser werkt, kunt u overal uw RSS-feeds bijhouden, terwijl met een applicatie op de eigen computer de feeds worden opgeslagen op die computer; het verschil is vergelijkbaar met het verschil tussen het binnenhalen van uw e-mail via Outlook en lezen van uw e-mail via een webdienst zoals Hotmail.

Wanneer u een RSS-lezer gekozen heeft, hoeft u alleen nog te besluiten wat u wilt ontvangen. Bijvoorbeeld als u steeds de meest recent CBS-publicaties, - persberichten en webmagazineartikelen wilt ontvangen, gebruikt u de feed voor www.cbs.nl op de homepage.

Als u de nieuwste informatie op een CBS-themapagina wilt ontvangen, gaat u naar de betreffende themapagina en ziet u het oranje knopje onderaan de themapagina, of u kiest het gewenste thema in de lijst weergegeven onderaan deze pagina.

Als u op het icoontje klikt, kunt u zich op verschillende manieren abonneren op de RSS-feed. Bijvoorbeeld door de URL te slepen naar uw RSS-lezer, of door de URL te knippen en plakken in een nieuwe feed in uw RSS-lezer.

Sommige browsers, onder andere Firefox, Opera en Safari, controleren automatisch op aanwezigheid van RSS-feeds als u een website bezoekt, en tonen een icoon als ze eentje vinden. Dit maakt het eenvoudiger om u te abonneren.

Hoe kom ik aan een RSS-lezer?

Er zijn veel RSS-lezers beschikbaar en nieuwe versies worden steeds ontwikkeld. Omdat de verschillende RSS-lezers onder verschillende besturingssystemen werken, moet u wel een kiezen die op uw computer werkt.

Gebruik CBS RSS-feed op uw website

Heeft u een eigen website dan kunt u de laatste koppen van het CBS weergeven via een RSS feed.
Het CBS geeft toestemming voor, mits er een duidelijke bronvermelding aanwezig is.

CBS FEEDS Bron: http://www.cbs.nl/Bron: http://www.cbs.nl/

Het Centraal Bureau voor de Statistiek publiceert betrouwbare en samenhangende statistische informatie, die inspeelt op de behoefte van de samenleving. Naast de verantwoordelijkheid voor de nationale (officiële) statistieken is het CBS ook belast met de productie van Europese (communautaire) statistieken.

Bron: http://www.cbs.nl/

Tags

CBS Nieuws en RSS Nieuws Feeds, Op deze pagina treft u de RSS Nieuws Feeds van het CBS waar u zich gratis op kunt abonneren. Het Centraal Bureau voor de Statistiek publiceert betrouwbare en samenhangende statistische informatie, die inspeelt op de behoefte van de samenleving. Naast de verantwoordelijkheid voor de nationale (officiële) statistieken is het CBS ook belast met de productie van Europese (communautaire) statistieken.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

ad


Gratis gids met zzp tips

Schrijf u vandaag gratis in op de grootste ZZP & Freelance Marktplaats van Nederland.U kunt via deze bovenstaande banner met de Dokteronline EXTRA 7 Euro COUPON code, alle producten van Docteronline bestellen met 7 euro extra korting bovenop de al geldende acties, en deze snel en discreet thuisbezorgd krijgen.

Freelance Termenfreelance


zonder een vaste arbeidsovereenkomst, niet in vaste dienst


kleine zelfstandige ondernemer die in opdracht diensten verleend


Zonder vast werkverband


Freelance is het werken voor een persoon, project of bedrijf zonder vast dienstverband aan te gaan. Een persoon die op freelance basis werkt wordt een freelancer genoemd.


Zonder duurzaam contract

Wanneer je werkt als freelancer, werk je zonder vast werkverband ofwel dienstverband. Een freelancer is niet in vaste dienst en werkt zonder arbeidsovereenkomst.

Freelance Markt GroeitSchrijf u vandaag gratis in! op de grootste ZZP & Freelance Marktplaats van Nederland.

ZZP Groei Nederland

Uit de laatste cijfers blijkt dat de freelancemarkt aantrekt, wat meer kansen biedt voor ondernemende mensen die een eigen bedrijf willen starten.

Volgens de Freelance Markt Index (FMI) van Freelance.nl blijkt dat de markt voor freelancers zich positief ontwikkelt. De FMI is gebaseerd op een analyse van cijfers van het Centraal Bureau van de Statistiek (CBS), de Algemene Bond Uitzendondernemingen (ABU) en van Freelance.nl.

Stijging zet door

Over de het afgelopen jaar steeg de index van 213 naar 240 punten, dankzij met name de flexibeler wordende arbeidsmarkt.

Rob Bergers, directeur van Freelance.nl, verklaard dat opdrachtgevers en opdrachtnemers flexibelere projecten wensen. Doordat het werkaanbod groeit, stijgt ook het aantal freelancers en zzp’ers, aldus Bergers.

Freelance.nl ziet met name in de ICT-sector meer opdrachten en verwacht dat deze markt ook in 2015 zal blijven groeien maar ook in de financiële sector en de techniek gingen werkgevers het afgelopen jaar vaker aan de slag met flexibeler personeel.

Meer opdrachten

Voor Freelancers en zzp’ers is het afgelopen jaar het aantal opdrachten gemiddeld met ruim 12% gestegen. Dit is volgens Freelance.nl te danken aan een verbetering van de economie, maar ook de acceptatie van bedrijven dat werk anders ingedeeld kan worden.

Eerder al bleek dat freelancers hun omzet fors hebben zien stijgen.

Eigen bedrijf starten

De stijgende vraag naar flexibelere arbeidskrachten en de stijgende inkomsten bieden meer kansen voor mensen die hun eigen bedrijf willen starten. Volgens recente cijfers van het CBS blijkt dat inmiddels meer mensen een eigen bedrijf starten dan een faillissement vragen en daarmee wordt ingesprongen op de toenemende behoefte van bedrijven naar flexibeler personeel, maar ook deze startende ondernemers zijn vaak op zoek naar hulp of ondersteuning bij hun dienstverlening en bieden dus kansen voor freelancers en zzp’ers.back to top