donderdag 30 april 2020

Economie gaat kapot door rigide Rutte beleid






Paul van Liempt in gesprek met retailexpert en ondernemer Rick Moorman over de gevolgen van de vreselijke maatregelen door Rutte op de economie en het bedrijfsleven.



Veel van de maatregelen die nu worden genomen zijn volgens Moorman enkel gericht op de korte termijn. Uitstel van het betalen van btw, loonbelasting of extra kredieten bij de bank zullen uiteindelijk toch gewoon moeten worden opgehoest. “Dat betekent dat ik nu wel overeind kan blijven, maar over drie, vier, vijf maanden ligt er een berg schuld.” Ondernemers kunnen nog zo flexibel zijn, zo betoogt Moorman, maar als geen perspectief is dan is er niets mogelijk. Wat zou er dan wel moeten gebeuren, vanuit de overheid? Moorman: “Je moet de ondernemer een stip geven. [..] Zeg als overheid bijvoorbeeld: een directe liquiditeitsinjectie is dat de uitgestelde btw en loonbelasting niet geïnd gaat worden.” Dat kost gigantisch veel geld, maar op termijn zijn de kosten voor de gezondheidszorg ook enorm als er niets gebeurt. 

De stelling van Moorman is dat we te veel micro aan het kijken zijn – naar verhalen uit ziekenhuizen en verzorgingstehuizen. Zonder al het menselijk leed te bagatelliseren pleit hij er voor om ook naar het grotere plaatje te kijken, de gezondheid op de langere termijn. Hoe de retail er in de toekomst gaat uitzien? Moorman heeft geen kant en klaar antwoord: de toekomst is onzeker. Wat in ieder geval niet helpt is spreken over de normaliteit van een anderhalvemetersamenleving. "Ik denk dat de insteek moet zijn: dit is niet normaal. Dus ga het niet bestempelen als het nieuwe normaal.” Tegelijkertijd heeft Moorman wel degelijk een visie voor de ondernemers van morgen. “Eigenlijk is het mooiste van deze hele crisis dat niemand het weet. [..] Maar laten we er wel van leren en er voor gaan. En: neem beslissingen, alsjeblieft!” 

Voor de Ommekeer TV is een initiatief van journalist Paul van Liempt, filosoof Ad Verbrugge en David van Overbeek. Het is onderdeel van platform Voor de Ommekeer, dat mensen uit verschillende disciplines bij elkaar brengt om na te denken over grote veranderingen die op komst zijn door een combinatie van snelle technologische ontwikkelingen en globalisering. Voor de Ommekeer TV wordt gemaakt in samenwerking met de VU, centrum Ethos en FreedomLab. Volg ons! Website: https://www.voordeommekeer.nl Twitter: https://twitter.com/VoorDeOmmekeer

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Google- Meldingen - Freelance

EnerzijdsAnderzijds

Freelancers Gezocht

Live TV

 

Aanbevolen

 

KLA TV
KLA TV

   

Alex Jones TV
Americas Voice

   

RT Live News
RT USA TV

   

Classic-Arts-Showcase
Classic-Arts TV

   

Quello Concerts TV
Quello Concerts TV

   

   

 

Fashion Life Style

 

Fashion TV
Lifestyle Love TV

   

Fashion Secret TV
Beauty Secrets

   

Fashion One Live TV
NR One

 

Hells Kitchen TV
back to top