dinsdag 7 december 2010

BTW-aangifte


BTW-aangifte


Hoewel de BTW-aangifte later nader wordt toegelicht, is een onderdeel hiervan zeer passend in dit hoofdstuk.
 
Bij het uitreiken van uw BTW-nummer zal de belastingdienst u direct vertellen per welke periode (maand, kwartaal of jaar) u BTW-aangifte moet doen. 

Dit betekent dat u in de maand na die periode BTW moet betalen. Hoeveel dit is hangt af van uw omzet en kosten (zie verderop). 

Stel dat uw winst per maand gemiddeld 3000 euro was, dan zou dit per kwartaal 9000 euro zijn. Dit kan erop neerkomen dat u in de maand na afloop van het kwartaal ineens 1710 euro moet afdragen. 

Dit is geld dat er op dat moment moet zijn, want voor het einde van de maand moet dat betaald zijn. Let hier dus goed op.
Bookmark and Share

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

adU kunt via deze bovenstaande banner met de Dokteronline EXTRA 7 Euro COUPON code, alle producten van Docteronline bestellen met 7 euro extra korting bovenop de al geldende acties, en deze snel en discreet thuisbezorgd krijgen.

Freelance Termenfreelance


zonder een vaste arbeidsovereenkomst, niet in vaste dienst


kleine zelfstandige ondernemer die in opdracht diensten verleend


Zonder vast werkverband


Freelance is het werken voor een persoon, project of bedrijf zonder vast dienstverband aan te gaan. Een persoon die op freelance basis werkt wordt een freelancer genoemd.


Zonder duurzaam contract

Wanneer je werkt als freelancer, werk je zonder vast werkverband ofwel dienstverband. Een freelancer is niet in vaste dienst en werkt zonder arbeidsovereenkomst.
back to top