dinsdag 7 december 2010

Schatting voor ondernemers


Schatting voor ondernemers
Het is verstandig in het eerste jaar zelf geld te reserveren voor het betalen van de inkomstenbelasting. Na het eerste jaar krijgt u eens per jaar van de belastingdienst een formulier ‘Schatting voor ondernemers’. Hoewel dit om een schatting gaat is het van groot belang dat de schatting zo accuraat mogelijk is. U schat met dit formulier uw inkomen. Aan de hand van wat u op dit formulier invult krijgt u alvast een voorlopige aanslag inkomstenbelasting. Het bedrag van deze aanslag mag u vervolgens in maandelijkse termijnen tot het einde van dat jaar betalen.
Aan het eind van het jaar als u de aangifte inkomstenbelasting heeft gedaan, bekijkt de belastingdienst wat u totaal moet betalen, trekt daar het reeds betaalde bedrag af en zal u een aanslag opleggen voor het resterende deel. Of als u reeds teveel heeft betaald, dan krijgt u het teveel betaalde bedrag terug.
Het verdient dan ook sterke aanbeveling om bij de schatting advies in te winnen van een accountant of administrateur.
Bookmark and Share

1 opmerking:

  1. Het blijft lastig om in sommige branches je toekomsige inkomsten te schatten.

    http://www.zzpsucces.nl

    BeantwoordenVerwijderen

adU kunt via deze bovenstaande banner met de Dokteronline EXTRA 7 Euro COUPON code, alle producten van Docteronline bestellen met 7 euro extra korting bovenop de al geldende acties, en deze snel en discreet thuisbezorgd krijgen.

Freelance Termenfreelance


zonder een vaste arbeidsovereenkomst, niet in vaste dienst


kleine zelfstandige ondernemer die in opdracht diensten verleend


Zonder vast werkverband


Freelance is het werken voor een persoon, project of bedrijf zonder vast dienstverband aan te gaan. Een persoon die op freelance basis werkt wordt een freelancer genoemd.


Zonder duurzaam contract

Wanneer je werkt als freelancer, werk je zonder vast werkverband ofwel dienstverband. Een freelancer is niet in vaste dienst en werkt zonder arbeidsovereenkomst.
back to top