maandag 10 oktober 2011

MarktonderzoekHet marketingplan is een onderdeel van het ondernemingsplan. In het marketingplan omschrijft u uw commerciële formule en de markt waarin u zich begeeft. U kunt het plan opstellen aan de hand van de vijf P's van het marketingplan: plaats, product, prijs, promotie en personeel. Om de haalbaarheid van uw plannen in te schatten, is markt- en branche-informatie onmisbaar.


Marktonderzoek

Met marktonderzoek gaat u na of uw idee haalbaar is. U onderzoekt wat voor u de juiste branche, omgeving en klanten zijn en wie uw concurrenten zijn. Met de resultaten van de marktanalyse kunt u de juiste doelen en doelgroepen voor uw bedrijf vaststellen. U kunt het marktonderzoek op twee manieren doen:

Bestaande onderzoeken gebruiken (literatuuronderzoek)
U maakt gebruik van bestaande onderzoeken en informatie. Bij branche-informatie vindt u cijfers over de branche en regio's en een overzicht van brancheorganisaties en vakbladen die u verder op weg kunnen helpen.

Zelf een onderzoek opzetten (veldonderzoek)

U kunt zelf een onderzoek uitvoeren aan de hand van:

* uw persoonlijke ervaring in de branche;
* gesprekken met potentiële klanten, leveranciers en met brancheorganisaties;
* het houden van een enquête;
* het bezoeken van uw concurrenten.


U kunt het marktonderzoek ook uitbesteden aan een commercieel marktonderzoekbureau of aan studenten.

* Brancheonderzoek
* Onderzoek uw klanten
* Onderzoek uw concurrentie
* OmgevingsanalyseTags

Marktonderzoek
Marketingplan
Marktonderzoek Ondernemingsplan

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

adU kunt via deze bovenstaande banner met de Dokteronline EXTRA 7 Euro COUPON code, alle producten van Docteronline bestellen met 7 euro extra korting bovenop de al geldende acties, en deze snel en discreet thuisbezorgd krijgen.

Freelance Termenfreelance


zonder een vaste arbeidsovereenkomst, niet in vaste dienst


kleine zelfstandige ondernemer die in opdracht diensten verleend


Zonder vast werkverband


Freelance is het werken voor een persoon, project of bedrijf zonder vast dienstverband aan te gaan. Een persoon die op freelance basis werkt wordt een freelancer genoemd.


Zonder duurzaam contract

Wanneer je werkt als freelancer, werk je zonder vast werkverband ofwel dienstverband. Een freelancer is niet in vaste dienst en werkt zonder arbeidsovereenkomst.
back to top