Freelance Nederland


Freelance Nederland, de grootste marktplaats voor zzpers freelancers,ondernemers en werkgevers van Nederland, schrijf u vandaag nog gratis in!


maandag 27 februari 2012

Actueel hypotheek en economisch nieuws


Volg hier het actuele hypotheek en economisch nieuws uit de beste nieuwsbronnen op Internet.

Parool EconomieVk EconomieTrouw EconomieWOZ-beschikkingen

Huis eigenaren moeten deze door de gemeente getaxeerde waarde van hun woning goed controleren. Als deze te hoog is vastgesteld dienen zij zo snel mogelijk bezwaar te maken want de voordelen van een lagere taxatie kunnen fors oplopen.

Succesvolle argumenten zijn soms ronduit verrassend. Zo spreekt een rechterlijke uitspraak die een verband legt tussen de waarde van een woning en een dip van de Amsterdamse beursindex AEX, jaren later nog steeds tot de verbeelding. Het gerechtshof in Amsterdam oordeelde dat een slechte beursontwikkeling de waarde van huizen in het topsegment negatief had beïnvloed. Omdat potentiële kopers simpelweg minder geld te besteden hadden als gevolg van verliezen op hun aandelenbezit. Het AEX-argument leidde tot een waardevermindering van maar liefst 10 procent.Een lijst met succesvolle argumenten om de getaxeerde waarde te verlagen kunt u vinden op de website van vakblad Fiscaal up to Date.


Een verlaging van de woz-waarde verlaagt niet direct heel veel onroerendzaakbelasting (OZB) vanwege de lage heffingspercentages over de woningwaarde maar een WOZ-waarde verlaging werkt ook door in andere belastingen, zodat het voordeel fors kan oplopen.

De woz-waarde wordt ook gebruikt voor de bepaling van de riool- en afvalheffing, waterschapsbelasting en het eigenwoningforfait. Een lagere taxatie scheelt dus veel geld.

Bezwaarschrift

Een bezwaarschrift kunt u tot zes weken na de dagtekening van de woz-beschikking indienen, met de argumenten waarom de vastgestelde woningwaarde te hoog is.

Onderzoek het taxatieverslag dat u bij de gemeente op kunt vragen. De gemeentes taxeren niet alle woningen maar referentiewoningen. Als u met goede argumenten hard kunt maken dat uw woning en/of woonomgeving op belangrijke punten afwijkt van de door de gemeente gebruikte referentiewoning, heeft u een goede kans van slagen dat het bezwaar wordt toegekend.


Tags

Hypotheek Voorpagina nieuws Nibud DNB aflossingsvrije hypotheek NVM VEH Nationaal Hypotheek nieuws hypotheekrente Vereniging Eigen Huis Hypotheekmarkt Gedragscode Hypothecaire Financieringen Loyd De Hypotheker ING provisieverbod hypotheekverstrekker Rabobank woningmarkt overdrachtsbelastingen ABN Amro Nieuws NMa starters starterslening WOZ taxatie adies NHG NVB nieuws tweets Lijst van Argumenten voor de verlaging van de WOZ

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

ad


Gratis gids met zzp tips

Schrijf u vandaag gratis in op de grootste ZZP & Freelance Marktplaats van Nederland.U kunt via deze bovenstaande banner met de Dokteronline EXTRA 7 Euro COUPON code, alle producten van Docteronline bestellen met 7 euro extra korting bovenop de al geldende acties, en deze snel en discreet thuisbezorgd krijgen.

Freelance Termenfreelance


zonder een vaste arbeidsovereenkomst, niet in vaste dienst


kleine zelfstandige ondernemer die in opdracht diensten verleend


Zonder vast werkverband


Freelance is het werken voor een persoon, project of bedrijf zonder vast dienstverband aan te gaan. Een persoon die op freelance basis werkt wordt een freelancer genoemd.


Zonder duurzaam contract

Wanneer je werkt als freelancer, werk je zonder vast werkverband ofwel dienstverband. Een freelancer is niet in vaste dienst en werkt zonder arbeidsovereenkomst.

Freelance Markt GroeitSchrijf u vandaag gratis in! op de grootste ZZP & Freelance Marktplaats van Nederland.

ZZP Groei Nederland

Uit de laatste cijfers blijkt dat de freelancemarkt aantrekt, wat meer kansen biedt voor ondernemende mensen die een eigen bedrijf willen starten.

Volgens de Freelance Markt Index (FMI) van Freelance.nl blijkt dat de markt voor freelancers zich positief ontwikkelt. De FMI is gebaseerd op een analyse van cijfers van het Centraal Bureau van de Statistiek (CBS), de Algemene Bond Uitzendondernemingen (ABU) en van Freelance.nl.

Stijging zet door

Over de het afgelopen jaar steeg de index van 213 naar 240 punten, dankzij met name de flexibeler wordende arbeidsmarkt.

Rob Bergers, directeur van Freelance.nl, verklaard dat opdrachtgevers en opdrachtnemers flexibelere projecten wensen. Doordat het werkaanbod groeit, stijgt ook het aantal freelancers en zzp’ers, aldus Bergers.

Freelance.nl ziet met name in de ICT-sector meer opdrachten en verwacht dat deze markt ook in 2015 zal blijven groeien maar ook in de financiële sector en de techniek gingen werkgevers het afgelopen jaar vaker aan de slag met flexibeler personeel.

Meer opdrachten

Voor Freelancers en zzp’ers is het afgelopen jaar het aantal opdrachten gemiddeld met ruim 12% gestegen. Dit is volgens Freelance.nl te danken aan een verbetering van de economie, maar ook de acceptatie van bedrijven dat werk anders ingedeeld kan worden.

Eerder al bleek dat freelancers hun omzet fors hebben zien stijgen.

Eigen bedrijf starten

De stijgende vraag naar flexibelere arbeidskrachten en de stijgende inkomsten bieden meer kansen voor mensen die hun eigen bedrijf willen starten. Volgens recente cijfers van het CBS blijkt dat inmiddels meer mensen een eigen bedrijf starten dan een faillissement vragen en daarmee wordt ingesprongen op de toenemende behoefte van bedrijven naar flexibeler personeel, maar ook deze startende ondernemers zijn vaak op zoek naar hulp of ondersteuning bij hun dienstverlening en bieden dus kansen voor freelancers en zzp’ers.back to top