maandag 27 februari 2012

Actueel hypotheek en economisch nieuws


Volg hier het actuele hypotheek en economisch nieuws uit de beste nieuwsbronnen op Internet.

Parool EconomieVk EconomieTrouw EconomieWOZ-beschikkingen

Huis eigenaren moeten deze door de gemeente getaxeerde waarde van hun woning goed controleren. Als deze te hoog is vastgesteld dienen zij zo snel mogelijk bezwaar te maken want de voordelen van een lagere taxatie kunnen fors oplopen.

Succesvolle argumenten zijn soms ronduit verrassend. Zo spreekt een rechterlijke uitspraak die een verband legt tussen de waarde van een woning en een dip van de Amsterdamse beursindex AEX, jaren later nog steeds tot de verbeelding. Het gerechtshof in Amsterdam oordeelde dat een slechte beursontwikkeling de waarde van huizen in het topsegment negatief had beïnvloed. Omdat potentiële kopers simpelweg minder geld te besteden hadden als gevolg van verliezen op hun aandelenbezit. Het AEX-argument leidde tot een waardevermindering van maar liefst 10 procent.Een lijst met succesvolle argumenten om de getaxeerde waarde te verlagen kunt u vinden op de website van vakblad Fiscaal up to Date.


Een verlaging van de woz-waarde verlaagt niet direct heel veel onroerendzaakbelasting (OZB) vanwege de lage heffingspercentages over de woningwaarde maar een WOZ-waarde verlaging werkt ook door in andere belastingen, zodat het voordeel fors kan oplopen.

De woz-waarde wordt ook gebruikt voor de bepaling van de riool- en afvalheffing, waterschapsbelasting en het eigenwoningforfait. Een lagere taxatie scheelt dus veel geld.

Bezwaarschrift

Een bezwaarschrift kunt u tot zes weken na de dagtekening van de woz-beschikking indienen, met de argumenten waarom de vastgestelde woningwaarde te hoog is.

Onderzoek het taxatieverslag dat u bij de gemeente op kunt vragen. De gemeentes taxeren niet alle woningen maar referentiewoningen. Als u met goede argumenten hard kunt maken dat uw woning en/of woonomgeving op belangrijke punten afwijkt van de door de gemeente gebruikte referentiewoning, heeft u een goede kans van slagen dat het bezwaar wordt toegekend.


Tags

Hypotheek Voorpagina nieuws Nibud DNB aflossingsvrije hypotheek NVM VEH Nationaal Hypotheek nieuws hypotheekrente Vereniging Eigen Huis Hypotheekmarkt Gedragscode Hypothecaire Financieringen Loyd De Hypotheker ING provisieverbod hypotheekverstrekker Rabobank woningmarkt overdrachtsbelastingen ABN Amro Nieuws NMa starters starterslening WOZ taxatie adies NHG NVB nieuws tweets Lijst van Argumenten voor de verlaging van de WOZ

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Freelancers Gezocht

back to top