maandag 20 februari 2012

#belastingsdienst actueel ondernemers nieuws

DownloadU kunt de leidraad Horizontaal Toezicht MKB Brancheorganisaties downloaden.

Starterskrant en Handboek Ondernemen

Meer over ondernemen leest u in de Starterskrant voor ondernemers. Hierin vindt u ook enkele handige tips.
Wilt u meer weten over belastingen, bijdragen en sociale verzekeringspremies? Of hebt u andere vragen over ondernemen, zoals welke eisen wij stellen aan uw administratie? Informatie hierover vindt u in het Handboek Ondernemen.#belastingsdienst actueel ondernemers nieuws


Leidraad Horizontaal Toezicht MKB Brancheorganisaties gepubliceerd

20-02-2012

De Belastingdienst heeft de ‘Leidraad Horizontaal Toezicht MKB brancheorganisaties’ op zijn website gepubliceerd.

De Leidraad gaat over de verschillende vormen van samenwerking tussen brancheorganisaties en de Belastingdienst. Daarnaast geeft de Leidraad duidelijkheid over hoe de Belastingdienst samenwerking met brancheorganisaties kan aangaan en onder welke voorwaarden dat gebeurt.

De Belastingdienst wil transparant zijn over de gekozen richting en werkwijze met Horizontaal Toezicht. Daarom is de Leidraad, die is gemaakt voor medewerkers van de Belastingdienst, gepubliceerd op de site van de Belastingdienst. Daar vindt u ook de leidraden voor Horizontaal toezicht MKB - Fiscaal dienstverleners en voor Horizontaal toezicht binnen de individuele klantbehandeling.

U kunt de leidraad Horizontaal Toezicht MKB Brancheorganisaties downloaden.

Links


#belastingsdienst actueel ondernemers nieuws

Startende ondernemer

Als u voor uzelf bent begonnen komt er veel bij kijken. U moet bijvoorbeeld belastingen betalen en uw administratie bijhouden. Ook hebt u misschien recht op speciale regelingen. Maar u hoeft het niet alleen te doen. De Belastingdienst onderneemt altijd met u mee.


Kleineondernemersregeling


Moet u in een jaar minder dan € 1.883 btw betalen? Dan kunt in aanmerking komen voor belastingvermindering. Of u hoeft helemaal geen btw te betalen. U maakt dan gebruik van de kleineondernemersregeling.

Kom ik in aanmerking?

Kijk of u voldoet aan de 3 voorwaarden bij Kom ik in aanmerking?

Bereken uw belastingvermindering

Hoeveel vermindering kunt u krijgen op het btw-bedrag dat u moet betalen? U berekent het zelf bij Hoe bereken ik mijn korting?

Minder administratieve verplichtingen

Moet u in een jaar € 1.345 of minder btw betalen? Dan hoeft u helemaal geen btw meer te betalen. Verwacht u dit ook de komende jaren? U kunt dan ontheffing voor administratieve verplichtingen aanvragen. U hoeft dan ook geen btw-aangifte meer te doen. U leest meer daarover bij Administratieve verplichtingen kleineondernemersregeling.

Vermindering verrekenen in uw aangifte

U kunt bij maand- of kwartaalaangifte al een schatting van uw vermindering verrekenen. Hoe u dat doet, leest u bij Aangifte doen.

Specifieke situaties

Bent u landbouwer, veehouder, tuin- of bosbouwer? Verhuurt u onroerende zaken met btw? Of is btw naar u of door u verlegd? U leest meer over de berekening van de btw in deze gevallen bij specifieke situaties.

Meer weten?

In de brochure 'Vermindering van btw voor kleine ondernemers' vindt u alle informatie over de kleineondernemersregeling. U kunt deze brochure downloaden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

adU kunt via deze bovenstaande banner met de Dokteronline EXTRA 7 Euro COUPON code, alle producten van Docteronline bestellen met 7 euro extra korting bovenop de al geldende acties, en deze snel en discreet thuisbezorgd krijgen.

Freelance Termenfreelance


zonder een vaste arbeidsovereenkomst, niet in vaste dienst


kleine zelfstandige ondernemer die in opdracht diensten verleend


Zonder vast werkverband


Freelance is het werken voor een persoon, project of bedrijf zonder vast dienstverband aan te gaan. Een persoon die op freelance basis werkt wordt een freelancer genoemd.


Zonder duurzaam contract

Wanneer je werkt als freelancer, werk je zonder vast werkverband ofwel dienstverband. Een freelancer is niet in vaste dienst en werkt zonder arbeidsovereenkomst.
back to top