maandag 20 februari 2012

#belastingsdienst actueel ondernemers nieuws









Download



U kunt de leidraad Horizontaal Toezicht MKB Brancheorganisaties downloaden.

Starterskrant en Handboek Ondernemen

Meer over ondernemen leest u in de Starterskrant voor ondernemers. Hierin vindt u ook enkele handige tips.
Wilt u meer weten over belastingen, bijdragen en sociale verzekeringspremies? Of hebt u andere vragen over ondernemen, zoals welke eisen wij stellen aan uw administratie? Informatie hierover vindt u in het Handboek Ondernemen.



#belastingsdienst actueel ondernemers nieuws


Leidraad Horizontaal Toezicht MKB Brancheorganisaties gepubliceerd

20-02-2012

De Belastingdienst heeft de ‘Leidraad Horizontaal Toezicht MKB brancheorganisaties’ op zijn website gepubliceerd.

De Leidraad gaat over de verschillende vormen van samenwerking tussen brancheorganisaties en de Belastingdienst. Daarnaast geeft de Leidraad duidelijkheid over hoe de Belastingdienst samenwerking met brancheorganisaties kan aangaan en onder welke voorwaarden dat gebeurt.

De Belastingdienst wil transparant zijn over de gekozen richting en werkwijze met Horizontaal Toezicht. Daarom is de Leidraad, die is gemaakt voor medewerkers van de Belastingdienst, gepubliceerd op de site van de Belastingdienst. Daar vindt u ook de leidraden voor Horizontaal toezicht MKB - Fiscaal dienstverleners en voor Horizontaal toezicht binnen de individuele klantbehandeling.

U kunt de leidraad Horizontaal Toezicht MKB Brancheorganisaties downloaden.

Links


#belastingsdienst actueel ondernemers nieuws

Startende ondernemer

Als u voor uzelf bent begonnen komt er veel bij kijken. U moet bijvoorbeeld belastingen betalen en uw administratie bijhouden. Ook hebt u misschien recht op speciale regelingen. Maar u hoeft het niet alleen te doen. De Belastingdienst onderneemt altijd met u mee.


Kleineondernemersregeling


Moet u in een jaar minder dan € 1.883 btw betalen? Dan kunt in aanmerking komen voor belastingvermindering. Of u hoeft helemaal geen btw te betalen. U maakt dan gebruik van de kleineondernemersregeling.

Kom ik in aanmerking?

Kijk of u voldoet aan de 3 voorwaarden bij Kom ik in aanmerking?

Bereken uw belastingvermindering

Hoeveel vermindering kunt u krijgen op het btw-bedrag dat u moet betalen? U berekent het zelf bij Hoe bereken ik mijn korting?

Minder administratieve verplichtingen

Moet u in een jaar € 1.345 of minder btw betalen? Dan hoeft u helemaal geen btw meer te betalen. Verwacht u dit ook de komende jaren? U kunt dan ontheffing voor administratieve verplichtingen aanvragen. U hoeft dan ook geen btw-aangifte meer te doen. U leest meer daarover bij Administratieve verplichtingen kleineondernemersregeling.

Vermindering verrekenen in uw aangifte

U kunt bij maand- of kwartaalaangifte al een schatting van uw vermindering verrekenen. Hoe u dat doet, leest u bij Aangifte doen.

Specifieke situaties

Bent u landbouwer, veehouder, tuin- of bosbouwer? Verhuurt u onroerende zaken met btw? Of is btw naar u of door u verlegd? U leest meer over de berekening van de btw in deze gevallen bij specifieke situaties.

Meer weten?

In de brochure 'Vermindering van btw voor kleine ondernemers' vindt u alle informatie over de kleineondernemersregeling. U kunt deze brochure downloaden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Google- Meldingen - Freelance

EnerzijdsAnderzijds

Freelancers Gezocht

Live TV

 

Aanbevolen

 

KLA TV
KLA TV

   

Alex Jones TV
Americas Voice

   

RT Live News
RT USA TV

   

Classic-Arts-Showcase
Classic-Arts TV

   

Quello Concerts TV
Quello Concerts TV

   

   

 

Fashion Life Style

 

Fashion TV
Lifestyle Love TV

   

Fashion Secret TV
Beauty Secrets

   

Fashion One Live TV
NR One

 

Hells Kitchen TV
back to top