Freelance Nederland


Freelance Nederland, de grootste marktplaats voor zzpers freelancers,ondernemers en werkgevers van Nederland, schrijf u vandaag nog gratis in!


maandag 20 februari 2012

#belastingsdienst actueel ondernemers nieuws

DownloadU kunt de leidraad Horizontaal Toezicht MKB Brancheorganisaties downloaden.

Starterskrant en Handboek Ondernemen

Meer over ondernemen leest u in de Starterskrant voor ondernemers. Hierin vindt u ook enkele handige tips.
Wilt u meer weten over belastingen, bijdragen en sociale verzekeringspremies? Of hebt u andere vragen over ondernemen, zoals welke eisen wij stellen aan uw administratie? Informatie hierover vindt u in het Handboek Ondernemen.#belastingsdienst actueel ondernemers nieuws


Leidraad Horizontaal Toezicht MKB Brancheorganisaties gepubliceerd

20-02-2012

De Belastingdienst heeft de ‘Leidraad Horizontaal Toezicht MKB brancheorganisaties’ op zijn website gepubliceerd.

De Leidraad gaat over de verschillende vormen van samenwerking tussen brancheorganisaties en de Belastingdienst. Daarnaast geeft de Leidraad duidelijkheid over hoe de Belastingdienst samenwerking met brancheorganisaties kan aangaan en onder welke voorwaarden dat gebeurt.

De Belastingdienst wil transparant zijn over de gekozen richting en werkwijze met Horizontaal Toezicht. Daarom is de Leidraad, die is gemaakt voor medewerkers van de Belastingdienst, gepubliceerd op de site van de Belastingdienst. Daar vindt u ook de leidraden voor Horizontaal toezicht MKB - Fiscaal dienstverleners en voor Horizontaal toezicht binnen de individuele klantbehandeling.

U kunt de leidraad Horizontaal Toezicht MKB Brancheorganisaties downloaden.

Links


#belastingsdienst actueel ondernemers nieuws

Startende ondernemer

Als u voor uzelf bent begonnen komt er veel bij kijken. U moet bijvoorbeeld belastingen betalen en uw administratie bijhouden. Ook hebt u misschien recht op speciale regelingen. Maar u hoeft het niet alleen te doen. De Belastingdienst onderneemt altijd met u mee.


Kleineondernemersregeling


Moet u in een jaar minder dan € 1.883 btw betalen? Dan kunt in aanmerking komen voor belastingvermindering. Of u hoeft helemaal geen btw te betalen. U maakt dan gebruik van de kleineondernemersregeling.

Kom ik in aanmerking?

Kijk of u voldoet aan de 3 voorwaarden bij Kom ik in aanmerking?

Bereken uw belastingvermindering

Hoeveel vermindering kunt u krijgen op het btw-bedrag dat u moet betalen? U berekent het zelf bij Hoe bereken ik mijn korting?

Minder administratieve verplichtingen

Moet u in een jaar € 1.345 of minder btw betalen? Dan hoeft u helemaal geen btw meer te betalen. Verwacht u dit ook de komende jaren? U kunt dan ontheffing voor administratieve verplichtingen aanvragen. U hoeft dan ook geen btw-aangifte meer te doen. U leest meer daarover bij Administratieve verplichtingen kleineondernemersregeling.

Vermindering verrekenen in uw aangifte

U kunt bij maand- of kwartaalaangifte al een schatting van uw vermindering verrekenen. Hoe u dat doet, leest u bij Aangifte doen.

Specifieke situaties

Bent u landbouwer, veehouder, tuin- of bosbouwer? Verhuurt u onroerende zaken met btw? Of is btw naar u of door u verlegd? U leest meer over de berekening van de btw in deze gevallen bij specifieke situaties.

Meer weten?

In de brochure 'Vermindering van btw voor kleine ondernemers' vindt u alle informatie over de kleineondernemersregeling. U kunt deze brochure downloaden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

ad


Gratis gids met zzp tips

Schrijf u vandaag gratis in op de grootste ZZP & Freelance Marktplaats van Nederland.U kunt via deze bovenstaande banner met de Dokteronline EXTRA 7 Euro COUPON code, alle producten van Docteronline bestellen met 7 euro extra korting bovenop de al geldende acties, en deze snel en discreet thuisbezorgd krijgen.

Freelance Termenfreelance


zonder een vaste arbeidsovereenkomst, niet in vaste dienst


kleine zelfstandige ondernemer die in opdracht diensten verleend


Zonder vast werkverband


Freelance is het werken voor een persoon, project of bedrijf zonder vast dienstverband aan te gaan. Een persoon die op freelance basis werkt wordt een freelancer genoemd.


Zonder duurzaam contract

Wanneer je werkt als freelancer, werk je zonder vast werkverband ofwel dienstverband. Een freelancer is niet in vaste dienst en werkt zonder arbeidsovereenkomst.

Freelance Markt GroeitSchrijf u vandaag gratis in! op de grootste ZZP & Freelance Marktplaats van Nederland.

ZZP Groei Nederland

Uit de laatste cijfers blijkt dat de freelancemarkt aantrekt, wat meer kansen biedt voor ondernemende mensen die een eigen bedrijf willen starten.

Volgens de Freelance Markt Index (FMI) van Freelance.nl blijkt dat de markt voor freelancers zich positief ontwikkelt. De FMI is gebaseerd op een analyse van cijfers van het Centraal Bureau van de Statistiek (CBS), de Algemene Bond Uitzendondernemingen (ABU) en van Freelance.nl.

Stijging zet door

Over de het afgelopen jaar steeg de index van 213 naar 240 punten, dankzij met name de flexibeler wordende arbeidsmarkt.

Rob Bergers, directeur van Freelance.nl, verklaard dat opdrachtgevers en opdrachtnemers flexibelere projecten wensen. Doordat het werkaanbod groeit, stijgt ook het aantal freelancers en zzp’ers, aldus Bergers.

Freelance.nl ziet met name in de ICT-sector meer opdrachten en verwacht dat deze markt ook in 2015 zal blijven groeien maar ook in de financiële sector en de techniek gingen werkgevers het afgelopen jaar vaker aan de slag met flexibeler personeel.

Meer opdrachten

Voor Freelancers en zzp’ers is het afgelopen jaar het aantal opdrachten gemiddeld met ruim 12% gestegen. Dit is volgens Freelance.nl te danken aan een verbetering van de economie, maar ook de acceptatie van bedrijven dat werk anders ingedeeld kan worden.

Eerder al bleek dat freelancers hun omzet fors hebben zien stijgen.

Eigen bedrijf starten

De stijgende vraag naar flexibelere arbeidskrachten en de stijgende inkomsten bieden meer kansen voor mensen die hun eigen bedrijf willen starten. Volgens recente cijfers van het CBS blijkt dat inmiddels meer mensen een eigen bedrijf starten dan een faillissement vragen en daarmee wordt ingesprongen op de toenemende behoefte van bedrijven naar flexibeler personeel, maar ook deze startende ondernemers zijn vaak op zoek naar hulp of ondersteuning bij hun dienstverlening en bieden dus kansen voor freelancers en zzp’ers.back to top