U kunt via >>> Docteronline EXTRA 7 Euro COUPON code, alle producten van Docteronline bestellen met 7 euro extra korting bovenop de al geldende acties, en deze snel en discreet thuisbezorgd krijgen.

donderdag 3 oktober 2013

65 000 handtekeningen tegen zzp plannen RutteFreelance Nederland, de grootste marktplaats voor zzpers freelancers,ondernemers en werkgevers van Nederland, schrijf u vandaag nog gratis in!
Schrijf u vandaag gratis in! op de grootste ZZP & Freelance Marktplaats van Nederland
65 000  handtekeningen tegen Rutte plannen

Er zijn inmiddels  65 000 handtekeningen  voor De petitie van zzp'ers tegen de asociale bezuiniging op de zelfstandigenaftrek. Dinsdag  werd de petitie worden aangeboden aan D66-fractievoorzitter Alexander Pechtold en Sybrand Buma van het CDA. De  initiatiefnemers van de petitie,  FNV Zelfstandigen, Stichting ZZP Nederland, Zelfstandigen Bouw en Platform Zelfstandige ondernemers (PZO) zijn fel  tegen 
de plannen van Rutte want ze  betekenen een ontoelaatbare flinke lastenverhoging voor de circa 1,2 miljoen zelfstandigen in Nederland.Zzp’ers overhandigen 65.000 handtekeningen aan Buma en Pechtold.

Tienduizenden ondernemers tekenden de afgelopen weken petities tegen de plannen van de regering Rutte, die aankondigde 500 miljoen euro aan belastingvoordeel voor zelfstandigen te willen incasseren en hiermee dreigde een flinke lastenverzwaring voor zzp'ers. Volgens de belangenorganisaties zouden alle zelfstandigen er  minstens 200 tot 300 euro per maand op achteruit gaan.

Haagse bronnen melden dat staatssecretaris Weekers  van plan is om de in het regeerakkoord afgesproken bezuiniging van een half miljard euro op de zelfstandigen-aftrek in te trekken..

Staatssecretaris Weekers zal naar verluidt een onderzoek aankondigen naar oneigenlijk gebruik van de zzp-regeling. Deze schijnzelfstandigheid-constructies, waarbij een ex-werknemer als zzp’er in dienst treedt bij zijn voormalige werkgever en deze zo belastingvoordeel behaalt, maken een klein maar groeiend deel uit van het totaal aantal van ruim 800 duizend zzp’ers.

Niet alleen zzp’ers, maar ook eigenaren van VOF’s en eenmanszaken zouden komend jaar niet worden getroffen  en mogelijk trekt de economie in de loop van volgend jaar aan, waardoor deze ondernemers ook nadien niet zullen worden aangeslagen.

De tarieven voor zzp'ers staan onder druk, terwijl zelfstandigen nog altijd zelf voor een financiële buffer moeten zorgen, aan het urencriterium moeten voldoen én zaken als pensioenafdracht en arbeidsongeschiktheidsverzekering moeten regelen.


Veel ZZP’ zouden zomaar in de bijstand kunnen belanden en voor deze groep zijn de gevolgen desastreus. Andere zelfstandigen die net het hoofd boven water kunnen houden, zullen misschien verzekeringen stopzetten om financieel te compenseren.

Het doel van het kabinet is meer evenwicht in de belastingheffing tussen ondernemers en werknemers. Dat is veel te eenzijdig en bekrompen. Belastingheffing bestaat voor een groot deel ook uit sociale premies en moet in samenhang met sociale zekerheid worden bezien. Als je de waarde daarvan meeneemt in de berekening, hebben zzp’ers geen voordeel maar juist een enorm nadeel ten opzichte van werknemers.

Het kabinet Rutte moet juist zelfstandig ondernemerschap stimuleren. De groeiende groep zelfstandige ondernemers geeft de economie een boost en draagt bovendien bij aan de flexibele arbeidsmarkt. De plannen van Rutte kunnen maar beter de prullenbak in omdat het beleid van Rutte haaks staat op het dwingende advies en aanbevelingen van de adviesraad bestaande uit 125 topeconomen en van FNV Zelfstandigen, Stichting ZZP Nederland, Zelfstandigen Bouw en Platform Zelfstandige ondernemers (PZO).

De zelfstandigenaftrek is ingevoerd om ondernemers te compenseren voor allerlei kosten die een werknemer nu eenmaal niet heeft. Denk bijvoorbeeld aan een arbeidsongeschiktheidsverzekering, om maar een grote post te noemen.
 
Bovendien is de zelfstandigenaftrek, samen met de startersaftrek, de meest effectieve en efficiënte manier om ondernemerschap te stimuleren. Het afschaffen is derhalve de meest effectieve en efficiënte manier om het ondernemerschap in Nederland tegen te gaan. Dat kan toch nooit de bedoeling zijn?
Als er oneigenlijk gebruik wordt gemaakt van de regeling, bijvoorbeeld door werkgevers die hun personeel ontslaan om ze als ‘zelfstandigen’ weer terug te huren, dan moet dat worden tegengegaan. Maar misbruik van het badwater zou geen reden mogen zijn om het kind ook maar weg te gooien.

Je kunt niet snijden in de zelfstandigenaftrek, zonder de creatieve industrie keihard te raken. Wat de winstbox aangaat, leidt uitstel  naar afstel. Over de bezuiniging op de zelfstandigenaftrek is het laatste woord nog lang niet gezegd: de keuze om maar 300 miljoen op zzp’ers te bezuinigen is net zo mager onderbouwd als de oorspronkelijke gedachte om zzp’ers voor 500 miljoen te korten.


De zelfstandigenaftrek moet blijven.!

Nadere uitwerking van de plannen heeft staatssecretaris Weekers voor zich uitgeschoven. Het kabinet biedt het eerste kwartaal van 2014 meer duidelijkheid. Er ligt namelijk een koppeling tussen de bezuiniging op de zelfstandigenaftrek en de mogelijke invoering van een winstbox. Onder druk van de Tweede Kamer is afgedwongen dat hiervoor een zorgvuldige doorrekening van de gevolgen is vereist.
  

STRATO LivePages
Met meer dan 1,4 miljoen klanten in zes Europese landen is STRATO de op één na grootste hostingprovider in Europa. In twee eigen datacenters beheert STRATO 50.000 servers met vier miljoen domeinen. De Duitse TÜV controleert en bevestigt elk jaar met het ISO 27001 certificaat, dat websites, servers en webshops veilig en beschikbaar zijn.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

back to top