donderdag 3 oktober 2013

65 000 handtekeningen tegen zzp plannen RutteFreelance Nederland, de grootste marktplaats voor zzpers freelancers,ondernemers en werkgevers van Nederland, schrijf u vandaag nog gratis in!
Schrijf u vandaag gratis in! op de grootste ZZP & Freelance Marktplaats van Nederland
65 000  handtekeningen tegen Rutte plannen

Er zijn inmiddels  65 000 handtekeningen  voor De petitie van zzp'ers tegen de asociale bezuiniging op de zelfstandigenaftrek. Dinsdag  werd de petitie worden aangeboden aan D66-fractievoorzitter Alexander Pechtold en Sybrand Buma van het CDA. De  initiatiefnemers van de petitie,  FNV Zelfstandigen, Stichting ZZP Nederland, Zelfstandigen Bouw en Platform Zelfstandige ondernemers (PZO) zijn fel  tegen 
de plannen van Rutte want ze  betekenen een ontoelaatbare flinke lastenverhoging voor de circa 1,2 miljoen zelfstandigen in Nederland.Zzp’ers overhandigen 65.000 handtekeningen aan Buma en Pechtold.

Tienduizenden ondernemers tekenden de afgelopen weken petities tegen de plannen van de regering Rutte, die aankondigde 500 miljoen euro aan belastingvoordeel voor zelfstandigen te willen incasseren en hiermee dreigde een flinke lastenverzwaring voor zzp'ers. Volgens de belangenorganisaties zouden alle zelfstandigen er  minstens 200 tot 300 euro per maand op achteruit gaan.

Haagse bronnen melden dat staatssecretaris Weekers  van plan is om de in het regeerakkoord afgesproken bezuiniging van een half miljard euro op de zelfstandigen-aftrek in te trekken..

Staatssecretaris Weekers zal naar verluidt een onderzoek aankondigen naar oneigenlijk gebruik van de zzp-regeling. Deze schijnzelfstandigheid-constructies, waarbij een ex-werknemer als zzp’er in dienst treedt bij zijn voormalige werkgever en deze zo belastingvoordeel behaalt, maken een klein maar groeiend deel uit van het totaal aantal van ruim 800 duizend zzp’ers.

Niet alleen zzp’ers, maar ook eigenaren van VOF’s en eenmanszaken zouden komend jaar niet worden getroffen  en mogelijk trekt de economie in de loop van volgend jaar aan, waardoor deze ondernemers ook nadien niet zullen worden aangeslagen.

De tarieven voor zzp'ers staan onder druk, terwijl zelfstandigen nog altijd zelf voor een financiële buffer moeten zorgen, aan het urencriterium moeten voldoen én zaken als pensioenafdracht en arbeidsongeschiktheidsverzekering moeten regelen.


Veel ZZP’ zouden zomaar in de bijstand kunnen belanden en voor deze groep zijn de gevolgen desastreus. Andere zelfstandigen die net het hoofd boven water kunnen houden, zullen misschien verzekeringen stopzetten om financieel te compenseren.

Het doel van het kabinet is meer evenwicht in de belastingheffing tussen ondernemers en werknemers. Dat is veel te eenzijdig en bekrompen. Belastingheffing bestaat voor een groot deel ook uit sociale premies en moet in samenhang met sociale zekerheid worden bezien. Als je de waarde daarvan meeneemt in de berekening, hebben zzp’ers geen voordeel maar juist een enorm nadeel ten opzichte van werknemers.

Het kabinet Rutte moet juist zelfstandig ondernemerschap stimuleren. De groeiende groep zelfstandige ondernemers geeft de economie een boost en draagt bovendien bij aan de flexibele arbeidsmarkt. De plannen van Rutte kunnen maar beter de prullenbak in omdat het beleid van Rutte haaks staat op het dwingende advies en aanbevelingen van de adviesraad bestaande uit 125 topeconomen en van FNV Zelfstandigen, Stichting ZZP Nederland, Zelfstandigen Bouw en Platform Zelfstandige ondernemers (PZO).

De zelfstandigenaftrek is ingevoerd om ondernemers te compenseren voor allerlei kosten die een werknemer nu eenmaal niet heeft. Denk bijvoorbeeld aan een arbeidsongeschiktheidsverzekering, om maar een grote post te noemen.
 
Bovendien is de zelfstandigenaftrek, samen met de startersaftrek, de meest effectieve en efficiënte manier om ondernemerschap te stimuleren. Het afschaffen is derhalve de meest effectieve en efficiënte manier om het ondernemerschap in Nederland tegen te gaan. Dat kan toch nooit de bedoeling zijn?
Als er oneigenlijk gebruik wordt gemaakt van de regeling, bijvoorbeeld door werkgevers die hun personeel ontslaan om ze als ‘zelfstandigen’ weer terug te huren, dan moet dat worden tegengegaan. Maar misbruik van het badwater zou geen reden mogen zijn om het kind ook maar weg te gooien.

Je kunt niet snijden in de zelfstandigenaftrek, zonder de creatieve industrie keihard te raken. Wat de winstbox aangaat, leidt uitstel  naar afstel. Over de bezuiniging op de zelfstandigenaftrek is het laatste woord nog lang niet gezegd: de keuze om maar 300 miljoen op zzp’ers te bezuinigen is net zo mager onderbouwd als de oorspronkelijke gedachte om zzp’ers voor 500 miljoen te korten.


De zelfstandigenaftrek moet blijven.!

Nadere uitwerking van de plannen heeft staatssecretaris Weekers voor zich uitgeschoven. Het kabinet biedt het eerste kwartaal van 2014 meer duidelijkheid. Er ligt namelijk een koppeling tussen de bezuiniging op de zelfstandigenaftrek en de mogelijke invoering van een winstbox. Onder druk van de Tweede Kamer is afgedwongen dat hiervoor een zorgvuldige doorrekening van de gevolgen is vereist.
  

STRATO LivePages
Met meer dan 1,4 miljoen klanten in zes Europese landen is STRATO de op één na grootste hostingprovider in Europa. In twee eigen datacenters beheert STRATO 50.000 servers met vier miljoen domeinen. De Duitse TÜV controleert en bevestigt elk jaar met het ISO 27001 certificaat, dat websites, servers en webshops veilig en beschikbaar zijn.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

ad


Gratis gids met zzp tips

Schrijf u vandaag gratis in op de grootste ZZP & Freelance Marktplaats van Nederland.U kunt via deze bovenstaande banner met de Dokteronline EXTRA 7 Euro COUPON code, alle producten van Docteronline bestellen met 7 euro extra korting bovenop de al geldende acties, en deze snel en discreet thuisbezorgd krijgen.

Freelance Termenfreelance


zonder een vaste arbeidsovereenkomst, niet in vaste dienst


kleine zelfstandige ondernemer die in opdracht diensten verleend


Zonder vast werkverband


Freelance is het werken voor een persoon, project of bedrijf zonder vast dienstverband aan te gaan. Een persoon die op freelance basis werkt wordt een freelancer genoemd.


Zonder duurzaam contract

Wanneer je werkt als freelancer, werk je zonder vast werkverband ofwel dienstverband. Een freelancer is niet in vaste dienst en werkt zonder arbeidsovereenkomst.

Freelance Markt GroeitSchrijf u vandaag gratis in! op de grootste ZZP & Freelance Marktplaats van Nederland.

ZZP Groei Nederland

Uit de laatste cijfers blijkt dat de freelancemarkt aantrekt, wat meer kansen biedt voor ondernemende mensen die een eigen bedrijf willen starten.

Volgens de Freelance Markt Index (FMI) van Freelance.nl blijkt dat de markt voor freelancers zich positief ontwikkelt. De FMI is gebaseerd op een analyse van cijfers van het Centraal Bureau van de Statistiek (CBS), de Algemene Bond Uitzendondernemingen (ABU) en van Freelance.nl.

Stijging zet door

Over de het afgelopen jaar steeg de index van 213 naar 240 punten, dankzij met name de flexibeler wordende arbeidsmarkt.

Rob Bergers, directeur van Freelance.nl, verklaard dat opdrachtgevers en opdrachtnemers flexibelere projecten wensen. Doordat het werkaanbod groeit, stijgt ook het aantal freelancers en zzp’ers, aldus Bergers.

Freelance.nl ziet met name in de ICT-sector meer opdrachten en verwacht dat deze markt ook in 2015 zal blijven groeien maar ook in de financiële sector en de techniek gingen werkgevers het afgelopen jaar vaker aan de slag met flexibeler personeel.

Meer opdrachten

Voor Freelancers en zzp’ers is het afgelopen jaar het aantal opdrachten gemiddeld met ruim 12% gestegen. Dit is volgens Freelance.nl te danken aan een verbetering van de economie, maar ook de acceptatie van bedrijven dat werk anders ingedeeld kan worden.

Eerder al bleek dat freelancers hun omzet fors hebben zien stijgen.

Eigen bedrijf starten

De stijgende vraag naar flexibelere arbeidskrachten en de stijgende inkomsten bieden meer kansen voor mensen die hun eigen bedrijf willen starten. Volgens recente cijfers van het CBS blijkt dat inmiddels meer mensen een eigen bedrijf starten dan een faillissement vragen en daarmee wordt ingesprongen op de toenemende behoefte van bedrijven naar flexibeler personeel, maar ook deze startende ondernemers zijn vaak op zoek naar hulp of ondersteuning bij hun dienstverlening en bieden dus kansen voor freelancers en zzp’ers.back to top