zaterdag 19 november 2016

DBA wet uitgesteld door kabinet DBA WET uitgesteld tot minstens einde 2018.


beste ondernemers,

De wet Deregulering Beoordeling Arbeidsrelaties (DBA) wordt door het kabinet Rutte voor zich uit geschoven en uitgesteld tot ten minste 2018, naar aanleiding van het feit dat ook de werkgeversorganisatie VNO-NCW steun voor deze slechte wetgeving introk. De Handhaving van de wet wordt hiermee ook uitgesteld, behalve voor "kwaadwillenden" volgens de Staatssecretaris Wiebes van Financiën.

De Belastingdienst zal in 2016  en ook komend jaar geen boetes uitdelen of naheffingen opleggen, als er ongewild fouten zijn gemaakt in de modelovereenkomsten.

VNO-NCW, MKB-Nederland en PZO-ZZP vinden dat het uitstel van de wet DBA de rust op de arbeidsmarkt terug brengt die nodig is nu de economie aantrekt, zo laten ze in een gezamenlijke reactie weten. "Zzp'ers kunnen weer ondernemen. Opdrachtgevers kunnen met een gerust hart zelfstandigen contracteren."

Bronnen

Download 'Kamerbrief Tweede voortgangsrapportage Wet DBA
Rijksoverdheid  Kamerbrief Tweede voortgangsrapportage Wet DBA

NOS

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

adU kunt via deze bovenstaande banner met de Dokteronline EXTRA 7 Euro COUPON code, alle producten van Docteronline bestellen met 7 euro extra korting bovenop de al geldende acties, en deze snel en discreet thuisbezorgd krijgen.

Freelance Termenfreelance


zonder een vaste arbeidsovereenkomst, niet in vaste dienst


kleine zelfstandige ondernemer die in opdracht diensten verleend


Zonder vast werkverband


Freelance is het werken voor een persoon, project of bedrijf zonder vast dienstverband aan te gaan. Een persoon die op freelance basis werkt wordt een freelancer genoemd.


Zonder duurzaam contract

Wanneer je werkt als freelancer, werk je zonder vast werkverband ofwel dienstverband. Een freelancer is niet in vaste dienst en werkt zonder arbeidsovereenkomst.
back to top