dinsdag 7 december 2010

Starten als freelancer


Starten als freelancer

Bij het Freelancer worden komen er diverse aspecten om de hoek kijken die u in loondienstverband nooit tegen zult komen.


Een goede oriëntatie voorkomt onverwachte problemen en bereiden je beter voor op alles wat op je af gaat komen als freelancer want freelancen is  ondernemen en je wordt ondernemer met de  voor- en de nadelen die daarbij komen kijken.

Voor sommige zijn de risico's te groot, anderen zijn communicatief niet vaardig genoeg en zo zijn er diverse redenen om het te laten..


Een veel gemaakte fout ontstaat bij de overstap van freelancer vanuit loondienst. Je bent al jaren werkzaam voor een baas en denkt dat je uitstekend op eigen benen kunt en dat je er een stuk meer op gaat verdienen maar zij die om deze reden gaan freelancen komen vaak bedrogen uit.Een veel  gehoorde reden om te freelancen is dat de tarieven die je als zelfstandige in rekening brengt doorgaans hoger liggen dan het uurtarief dat je in loondienst verdien en dan lijkt het aanlokkelijk om de stap naar freelancer te wagen maar, naast een hoger uurtarief staan ook extra kosten, en veel meer risico op het programma.

Als werknemer in loondienst verdien je een bruto salaris, en wordt een netto salaris op je rekening gestort. Of je nu als werknemer of als zelfstandige werkt: de loonbelasting of de inkomstenbelasting moet je  altijd wel betalen en dat kan fors tegenvallen..

De premies die van het brutosalaris betaald worden zijn o.a de premies voor de sociale verzekeringen als ziekenfonds en ww.

Als je geen opdracht hebt, komt er geen geld binnen, als je ziek of arbeidsongeschikt wordt komt er ook  geen geld binnen dus moetje geld reserveren om de inkomstenbelasting en de bijdrage ziekenfonds te kunnen betalen dus een hogere uurtarief is niet zozeer om rijk te worden, maar wordt voor het grootste  deel opgeslokt door verzekeringen en reserveringenBij het starten van een bedrijf komt  veel kijken zoals de nieuwe verzekeringen, de administratie, afdracht belastingen en het is van groot belang hiervan op de hoogte te zijn voordat je start om jezelf zo goed mogelijk voor bereiden en mislukking te voorkomen.Het kiezen van uw  rechtsvorm is de eerste stap. Verschillende rechtsvormen kunnen grote invloed hebben op de toekomst van uw bedrijf  en u moet hierbij denken aan de fiscale aspecten, maar ook juridisch goed op de hoogte zijn. . Zie voor meer info >>>>>>>Rechtsvormen


Bookmark and Share

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Freelancers Gezocht

back to top