woensdag 12 oktober 2011

Applicaties voor online Linkedin MarketingLinkedin Applicaties voor B2B Marketing


Professionals en organisaties beschikken tegenwoordig over één of meer profielen op Linkedin die bij uitstek het belangrijkste kanaal is voor een goede Social Media strategie.

Onderstaand treft u Linkedin applicaties voor een optimale leadgeneratie, meer website bezoeken, promotie van producten en diensten, branding, en de promotie van uw zakelijke events.


1 Koppeling Linkedin en Twitter

Linkedin en Twitter zijn krachtige tools om invulling te geven aan uw Social Media strategie. U kunt Linkedin profielen van medewerkers koppelen aan een corporate Twitter account. Dankzij de integratie van beide tools, blijft uw organisatie up to date bij zakelijke relaties, zelfs als medewerkers Linkedin niet gebruiken. Een voorwaarde is wel dat Twitter berichten relevant zijn voor uw doelgroep en gedoceerd worden geplaatst.

2 Promoot uw zakelijke evenementen

Gebruik de Events Applicatie van Linkedin en genereer niet alleen online exposure voor uw evenement, maar laat zien wie hieraan deelnemen of hierin geïnteresseerd zijn. U krijgt hiermee inzicht in de branche waaruit zij afkomstig zijn, welke relatie u met deze personen heeft en voor welke onderneming ze werkzaam zijn.
Linkedin biedt de mogelijkheid om (op basis van trefwoorden en locatie) te zoeken naar events. U kunt zoeken naar vergelijkbare evenementen en daarmee het onderscheidend vermogen van uw event te vergroten of uw event beter en slimmer te plannen.

3 Presentatie van producten en diensten

U kunt online uw producten en diensten presenteren met een corporate bedrijfsprofiel.Op Linkedin kunt u ‘Products & Services’ toevoegen, waarmee u laat zien wat uw onderneming te bieden heeft en waarmee u aanbevelingen van anderen kunt krijgen. Linkedin bied U de mogelijkheid om statistieken (Analytics) te bekijken, bijvoorbeeld over het aantal Page Views en Unique Visitors.

4. Deel uw content voor leadgeneratie

Betaalde advertenties soals Google Ad Words hebben minder impact dan organische zoekresultaten en daarom wordt goede content steeds belangrijker om gevonden te worden door de doelgroep. Maak gebruik van de mogelijkheid tot koppeling tussen Linkedin en Slideshare. Slideshare is wereldwijd het grootste Social Media platform voor het delen van content zoals presentaties, documenten en video’s.

De tool bied u de kans om relevante informatie te delen met uw doelgroep zoals
whitepapers, product presentaties en promotievideo’s. Deel echter content die echt relevant is voor uw doelgroep. Met een aantrekkelijk (corporate) Slideshare account scoort u direct hoger in de zoekresultaten van Google.

5. Gebruik een weblog

Succesvol zakelijk bloggen is een lange termijn strategie om uw onderneming als marktleider of innovator te positioneren en aandacht te vragen voor nieuwe producten of diensten of uw organisatie te promoten als aantrekkelijke werkgever, of om uw expertise te demonstreren.

Zakelijk bloggen is interessant voor bedrijven in Business-to-Business. Het is daarom extra aantrekkelijk om een weblog te koppelen aan één of meer Linkedin profielen. Linkedin biedt mogelijkheden voor integratie met de Blog platforms Blog Link en WordPress. Gebruik de koppeling om expertise en marktleiderschap te claimen, maar ook om extra bezoekers naar de website te trekken.

6. Zakelijke applicaties

Linkedin biedt nog meer koppelingen met zakelijke tools, zoals:
Box.net; hiermee beheert, publiceert en deelt u online content met zakelijke relaties

Reading List van Amazon; hiermee laat u zien welke literatuur u u interessant
vindt en wat uw commentaar is

Huddle Workspaces; tool voor teams om online documenten te bewerken, ideeën uit te wisselen etc.

MyTravel; hiermee ziet u de reisagenda van zakelijke relaties en deelt u uw eigen reisplannen met anderen

Company Buzz; hiermee volgt u wat anderen online over uw onderneming zeggen

Slideshare: hiermee deelt u presentaties, video’s en relevante documenten


Linkedin Tips

Linkedin groepen ontwikkelen en beheren
Linkedin optimaal gebruiken tips
Linkedin klanten en afnemers vinden
Linkedin applicaties
Linkedin tips voor een goede discussie

Tip: Zie de top 10  netwerktips Keywords


Applicaties voor online Linkedin Marketing
Linkedin B2B markting
Linkedin marketing appplicaties
Leadgeneratie via Linkedin
On line linkedinn marketing tips

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

ad


Gratis gids met zzp tips

Schrijf u vandaag gratis in op de grootste ZZP & Freelance Marktplaats van Nederland.U kunt via deze bovenstaande banner met de Dokteronline EXTRA 7 Euro COUPON code, alle producten van Docteronline bestellen met 7 euro extra korting bovenop de al geldende acties, en deze snel en discreet thuisbezorgd krijgen.

Freelance Termenfreelance


zonder een vaste arbeidsovereenkomst, niet in vaste dienst


kleine zelfstandige ondernemer die in opdracht diensten verleend


Zonder vast werkverband


Freelance is het werken voor een persoon, project of bedrijf zonder vast dienstverband aan te gaan. Een persoon die op freelance basis werkt wordt een freelancer genoemd.


Zonder duurzaam contract

Wanneer je werkt als freelancer, werk je zonder vast werkverband ofwel dienstverband. Een freelancer is niet in vaste dienst en werkt zonder arbeidsovereenkomst.

Freelance Markt GroeitSchrijf u vandaag gratis in! op de grootste ZZP & Freelance Marktplaats van Nederland.

ZZP Groei Nederland

Uit de laatste cijfers blijkt dat de freelancemarkt aantrekt, wat meer kansen biedt voor ondernemende mensen die een eigen bedrijf willen starten.

Volgens de Freelance Markt Index (FMI) van Freelance.nl blijkt dat de markt voor freelancers zich positief ontwikkelt. De FMI is gebaseerd op een analyse van cijfers van het Centraal Bureau van de Statistiek (CBS), de Algemene Bond Uitzendondernemingen (ABU) en van Freelance.nl.

Stijging zet door

Over de het afgelopen jaar steeg de index van 213 naar 240 punten, dankzij met name de flexibeler wordende arbeidsmarkt.

Rob Bergers, directeur van Freelance.nl, verklaard dat opdrachtgevers en opdrachtnemers flexibelere projecten wensen. Doordat het werkaanbod groeit, stijgt ook het aantal freelancers en zzp’ers, aldus Bergers.

Freelance.nl ziet met name in de ICT-sector meer opdrachten en verwacht dat deze markt ook in 2015 zal blijven groeien maar ook in de financiële sector en de techniek gingen werkgevers het afgelopen jaar vaker aan de slag met flexibeler personeel.

Meer opdrachten

Voor Freelancers en zzp’ers is het afgelopen jaar het aantal opdrachten gemiddeld met ruim 12% gestegen. Dit is volgens Freelance.nl te danken aan een verbetering van de economie, maar ook de acceptatie van bedrijven dat werk anders ingedeeld kan worden.

Eerder al bleek dat freelancers hun omzet fors hebben zien stijgen.

Eigen bedrijf starten

De stijgende vraag naar flexibelere arbeidskrachten en de stijgende inkomsten bieden meer kansen voor mensen die hun eigen bedrijf willen starten. Volgens recente cijfers van het CBS blijkt dat inmiddels meer mensen een eigen bedrijf starten dan een faillissement vragen en daarmee wordt ingesprongen op de toenemende behoefte van bedrijven naar flexibeler personeel, maar ook deze startende ondernemers zijn vaak op zoek naar hulp of ondersteuning bij hun dienstverlening en bieden dus kansen voor freelancers en zzp’ers.back to top