woensdag 12 oktober 2011

Tips voor een goede Linkedin discussieDiscussieren via Linkedin is een kunst. In de praktijk blijkt bij veel gebruikers dat er sprake is van vervaging , want er wordt van alles geplaatst zonder dat dit dan wordt gecontroleerd en beheerd.

Hieronder staan enkele tips om een goede discussie te starten en reacties te krijgen.

1 Kies de juiste Linkedin groepen

Kijk goed naar de omschrijving van de Linkedin groep en het aantal leden. Zijn er meer dan 5.000 leden? dan is de kans groot dat uw discussie in de massa verdwijnt maar in een te kleine groep is de kans op reacties ook niet groot dus kies voor ‘middelgrote’ groepen met een paar honderd leden.

2 Stel een vraag die aansluit bij de leden van de groep

Een goede Linkedin groep heeft een sterke gemene deler: een specifiek onderwerp waar alle leden in geïnteresseerd zijn. Dit kunt u afleiden aan het profiel van de groep en is de basis voor een echte discussie. Zorg dat u goed vertrouwd raakt met een Linkedin groep voordat u een discussie start.

3 Stel een treffende actuele vraag

Speelt er iets in uw regio of branche? Bv: ‘Wat vindt u van de nieuwe wet- en regelgeving in …’ (door een consultant in rechten). Of: ‘In onze regio wordt gesproken over een nieuw winkelcentrum. Wat vindt u van deze ontwikkeling?’ of: ‘Welke manieren van adverteren zijn volgens jullie niet zinvol?’ 

Hoe actueler uw vraag is, hoe groter de kans op reacties.

4 Gebruik een treffende toelichting

Mensen hebben vaak behoefte aan een korte toelichting op uw vraag. Leg kort maar krachtig uit waarom u die vraag stelt en laat daarin blijken waarom u graag een antwoord wilt. Als mensen overtuigd zijn dat ze u ergens mee kunnen helpen, is de kans op een reactie namelijk veel groter.

5 Wees realistisch

De één procent regel staat ook wel bekend als de 1-9-90 regel en gaat er vanuit dat 1% van de internet gebruikers content creëert, 9% een review of reactie geeft en 90% niet reageert en dus alleen consumeert.
Uit mijn  ervaring blijkt dat deze theorie in de praktijk vaak opgaat. Wees realistisch in uw verwachtingen van discussies op Linkedin groepen. Ook in Social Media zal het overgrote merendeel alleen informatie consumeren wat echter niet wegneemt dat deze grote groep wel beïnvloed wordt de mensen die wel reageren en hun mening geven of content creëren.

6 Plaats een oprechte stelling

Een persoonlijke stelling of uitspraak kan uitstekend werken om reacties uit te lokken. Maar wees hiermee oprecht en voorzichtig. Als u dit te vaak doet, verliest u het vertrouwen van de mensen die het lezen en schaadt u uw eigen reputatie. Wees goed voorbereid op sterke reacties, voorzien van goede argumenten of andere bewijslast. Overweeg alle voor en tegens zodat u niet met de mond vol tanden staat en alsnog meer verliest dan wint. U kunt  tevens een stelling of uitspraak van iemand anders (zoals een bekend persoon) gebruiken om uzelf buiten schot te houden.

7 Bedank altijd voor een reactie

Plaats zsm een reactie als iemand reageert en begin uw reactie door hem of haar te bedanken. Hoe meer reacties op een discussie komen , hoe hoger die door Linkedin gewaardeerd wordt. Populaire discussies staan bovenaan en worden het vaakst gezien en dat vergroot de kans op nog meer reacties.

8 Sluit uw reactie af met een creatieve vraag

Dit is een effectieve methode om meer reacties te krijgen. Na uw dankwoord en inhoudelijke reactie, sluit u af met een creatieve variant op van uw vraag om de discussie levendig te houden en nodig andere lezers (nogmaals) uit om ook een reactie te plaatsen.


Linkedin Tips

Linkedin groepen ontwikkelen en beheren
Linkedin optimaal gebruiken tips
Linkedin klanten en afnemers vinden
Linkedin applicaties
Linkedin tips voor een goede discussie


Keywords

Discussietips voor linkedin
succesvol discussiere bij Linkedin
Linkedin discussiegroepen tips en trics

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

adU kunt via deze bovenstaande banner met de Dokteronline EXTRA 7 Euro COUPON code, alle producten van Docteronline bestellen met 7 euro extra korting bovenop de al geldende acties, en deze snel en discreet thuisbezorgd krijgen.

Freelance Termenfreelance


zonder een vaste arbeidsovereenkomst, niet in vaste dienst


kleine zelfstandige ondernemer die in opdracht diensten verleend


Zonder vast werkverband


Freelance is het werken voor een persoon, project of bedrijf zonder vast dienstverband aan te gaan. Een persoon die op freelance basis werkt wordt een freelancer genoemd.


Zonder duurzaam contract

Wanneer je werkt als freelancer, werk je zonder vast werkverband ofwel dienstverband. Een freelancer is niet in vaste dienst en werkt zonder arbeidsovereenkomst.
back to top