zondag 11 december 2011

Tien tips om beter te netwerken










Top 10 Netwerk Tips
 

1

Gebruik bestaande netwerken Eén van de voordelen van de netwerkwebsites is dat u van uw eigen netwerkleden kunt zien wie zij allemaal in hun netwerk hebben. kijk op de LinkedInpagina van kennissen van kennissen, de zogenaamde tweedegraads connecties en stuur via LinkedIn een mailtje of je ze misschien ergens mee kan helpen en vaak komt er een opdracht uit, soms vertelt LinkedIn alleen dat ‘iemand van bedrijf X’ je profiel heeft bekeken. Zo kan je geen gerichte mailtjes sturen maar drie van de tien mensen heeft echter de functie aanstaan waarmee je dat wel kan zien dat ze op je profiel zijn geweest en dan stuur je gewoon een mailtje en haal je opdrachten binnen.


2

Gebruik sociale netwerken Face to face contact is belangrijk, en er gaat niets boven een goed gesprek – maar wie zijn zakelijke netwerk optimaal wil benutten, kan niet om online netwerken heen. “Voordat u een nieuwe opdracht krijgt, wordt u onvermijdelijk gegoogled dus kunt umaar beter zorgen dat U gevonden wordt. Het mooie aan netwerksites is: u bepaalt zelf wat men over u te weten komt, want u zet de informatie zelf online.” Met een leuke foto – men ziet nu eenmaal graag een gezicht bij een persoon – en een bijgewerkt CV komt u al een heel eind. De belangrijkste zakelijke netwerksite is LinkedIn, minder bekende zakelijke sociale netwerken zijn onder andere ning.com, xing.com, efactor.com en ecademy.com en sociale media als Facebook, Hyves en Twitter kunt u zakelijk gebruiken.

3

Help mensen Twitter is een gratis tool en miniblog waarmee je sel en effectief kunt communiceren. Twitteren is een vak apart maar als je het eenmaal onder de knie hebt kun je er heel veel mee bereiken. Door media als Twitter is het gemakkelijk anderen te helpen en te leren hoe ze hun zakelijk netwerk kunnen benutten. Als iemand een vraag stelt mijn Twitter, kan ik diegene goed helpen door dezelfde vraag opnieuw te stellen aan mijn netwerk en dat heet retweeten en dan ziet een grotere groep mensen de vraag, en is de kans groot dat de vraag wordt beantwoord. Het is een kwestie van geven en van nemen .Ik beantwoord de vragen meestal gratis en uitgebreid, ik heb al diverse grote ondernemingen en webwinkels geadviseerd en soms komt daar een opdracht uit maar niet altijd maar intussen groeit mijn netwerk en mijn reputatie en als internet en netwerk specialist


4

Stel vragen De makkelijkste manier om contacten te leggen is door gerichte vragen te stellen. De meeste mensen vinden het over het algemeen goed om over zichzelf of het werk en hun kennis te praten en voelen zich gevleid door de aandacht en de getoonde interesse. Bovendien is vragen stellen een praktische manier om een netwerk in te zetten. Via Twitter krijg ik vaak veel sneller een antwoord dan door de vraag te googlen.


5

Word lid van relevante groepen en ga gericht te werk en zorg dat u bent waar belangrijke personen in uw branche ook te vinden zijn. Zo heeft LinkedIn bijvoorbeeld speciale pagina’s die georganiseerd zijn rondom een specifiek onderwerp die te vinden zijn onder de zogenaamde Linkedin Groups

6

Zorg dat u gezien word op internet en blijf acties. Uw aanwezigheid op netwerksites, communities en fora is zeer belangrijk Via status updates’ van onder meer LinkedIn, Facebook en Twitter kunt u iedereen vertellen waar u mee bezig bent en wat u interesseert bijvoorbeeld een link naar nieuws of naar welke cursus of conferentie u bent geweest en zo trekt u aandacht . Hoe actiever uw updates zijn hoe beter u word gevonden en hoger u eindigt in de zoekresultaten van Google.


7
Begin op tijd Als je pas in actie komt op het moment dat je werk nodig hebt ben je te laat. Een online netwerk opbouwen kost tijd, en voordat u er de vruchten van kunt plukken, bent u een hele tijd verder ook als u omkomt in het werk kan het geen kwaad om aan online netwerken te doen.


8
Voeg niet zomaar lukraak mensen toe aan uw netwerk want het is een misverstand als u denkt dat u zo veel mogelijk mensen in uw netwerk moet hebben. Het is beter dat uw netwerk divers is en wat voor vraag u ook heeft, u moet hem binnen uw netwerk dan ook kunnen stellen

9

Betrek uw informele netwerk bij uw onderneming Ook vrienden en familie kunnen zeer goed van pas komen, zelfs uw buurvrouw kan toevallig goed bevriend zijn met een potentiële klant of werkgever.


10

Laat tussen uw zakelijke berichten over vergaderingen, conferenties en nieuws ruimte voor een persoonlijke noot. Twitter over uw favoriete muziek of vertel dat u zich bv heel erg moest haasten om de kinderen van school te halen. Zakenpartners vinden het vaker leuk om te lezen dat u ook nog mens bent ook ander dingen doet dan werken en wie weet schept dat een band maar bedenk dat alle informatie die u publiceert bijdraagt aan het beeld dat u van uzelf creëert dus kijk goed uit met uitspattingen, extreme voorkeuren en niet goed doordachte uitlatingen.





Tip: Maak gebruik van Linkedin


Linkedin Tips

Linkedin groepen ontwikkelen en beheren
Linkedin optimaal gebruiken tips
Linkedin klanten en afnemers vinden
Linkedin applicaties
Linkedin tips voor een goede discussie
 
Netwerken Voorpagina Nieuws



Recommend



Tags




Tien tip[s om beter te netwerken. Zorg dat u gezien word op internet en blijf acties. Uw aanwezigheid op netwerksites, communities en fora is zeer belangrijk .Via status updates’ van onder meer LinkedIn, Facebook en Twitter kunt u iedereen vertellen waar u mee bezig bent en wat u interesseert bijvoorbeeld een link naar nieuws of naar welke cursus of conferentie u bent geweest en zo trekt u aandacht . Hoe actiever uw updates zijn hoe beter u word gevonden en hoger u eindigt in de zoekresultaten van Google

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Google- Meldingen - Freelance

EnerzijdsAnderzijds

Freelancers Gezocht

Live TV

 

Aanbevolen

 

KLA TV
KLA TV

   

Alex Jones TV
Americas Voice

   

RT Live News
RT USA TV

   

Classic-Arts-Showcase
Classic-Arts TV

   

Quello Concerts TV
Quello Concerts TV

   

   

 

Fashion Life Style

 

Fashion TV
Lifestyle Love TV

   

Fashion Secret TV
Beauty Secrets

   

Fashion One Live TV
NR One

 

Hells Kitchen TV
back to top